I går kveld lagde vi noe SKIKKELIG DIGG! Hamburger med hjemmelaget ketchup, verdens beste guacamole (pga verdens beste avokadoer) og smelta chevre i hamburgerbrød laget av søtpotet og teffmel, som er en glutenfri kornsort. Oh lord, det smakte HEAVEN!

Hamburgerbrød
- 1 finraspet søtpotet
- 1 egg
- 3 ss teffmel
- 2 ss potetmel
- Litt sitron
- Litt olivenolje
- Merian
- Salt & pepper
Ketchup
- 1 glass finhakket tomat blandet med olivenolje (dette var noe vi fant i Portugal, men man kan sikkert like gjerne bruke tomatpuré og olivenolje)
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss fersk ingefær
- 1/4 løk
- 1 ss yaconsirup
- 1 ts soyasaus
- 1 ts worchestersaus
- Litt cayennepepper
- Salt & pepper
Guacamole
- 2-3 avokadoer (2 store eller 3 medium)
- 2 hvitløksfedd
- 1 chili med frø
- 1/2 løk
- 1/2 lime
- En liten bunt koriander
- Salt & pepper
Hamburger
- 400 gram kjøttdeig fra storfe
- Litt olivenolje
- Salt & pepper
Tilbehør
- Chevre
- Grønnsaker, f.eks. tomat, agurk, paprika, rødløk, spinat
- Hjemmelaget ketchup
- Guacamole
Fremgangsmåte
Vi begynte med å lage brødene. Vi brukte en kjøkkenmaskin til å raspe søtpoteten, klemte ut så mye vann vi klarte og blandet den med de andre ingrediensene. Rørte til det ble en deig. Den ble ganske fuktig, så mulig vi burde hatt enda mer mel i.


Vi formet fire flate brød og stekte dem i stekepanne i 8-10 minutter. Deretter la vi dem i ovnen. Vi måtte steke brødene litt ekstra før servering fordi de var så fuktige. Vi delte dem i to og stekte på svak varme i stekepanne. De ble skikkelig sprø.

Ketchupen lagde vi også i kjøkkenmaskin. Blandet alle ingrediensene og smakte oss frem med yaconsirup, soyasaus, worchestersaus og krydder.
Guacamolen lagde vi for hånd. Moste sammen avokadoene med en gaffel, hakket løk, hvitløk, chili og koriander, og blandet det i. Smakte til med salt, pepper og limesaft.

Hamburgerne lagde vi kun av kjøttdeig, salt, pepper og litt olivenolje. Det ble fire hamburgere a 100 gram. Stekte dem i panne, la på noen gode skiver med chevre (en halvmyk geitost) og satte stekepannen inn i ovnen. Stekte dem til chevren hadde smeltet litt og fått en gyllen farge.



Vi serverte hamburgerne med agurk, tomat, spinat, ketchup og guacamole. Ble fantastisk godt!
