Båtmat #43: Hamburger med søtpotetbrød, chevre, hjemmelaget ketchup og guacamole

Båtmat #43: Hamburger med søtpotetbrød, chevre, hjemmelaget ketchup og guacamole

I går kveld lagde vi noe SKIKKELIG DIGG! Hamburger med hjemmelaget ketchup, verdens beste guacamole (pga verdens beste avokadoer) og smelta chevre i hamburgerbrød laget av søtpotet og teffmel, som er en glutenfri kornsort. Oh lord, det smakte HEAVEN!

Hjemmelaget ketchup

Hamburgerbrød 

  • 1 finraspet søtpotet
  • 1 egg
  • 3 ss teffmel
  • 2 ss potetmel
  • Litt sitron
  • Litt olivenolje
  • Merian
  • Salt & pepper

Ketchup

  • 1 glass finhakket tomat blandet med olivenolje (dette var noe vi fant i Portugal, men man kan sikkert like gjerne bruke tomatpuré og olivenolje)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss fersk ingefær
  • 1/4 løk
  • 1 ss yaconsirup
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ts worchestersaus
  • Litt cayennepepper
  • Salt & pepper

Guacamole 

  • 2-3 avokadoer (2 store eller 3 medium)
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 chili med frø
  • 1/2 løk
  • 1/2 lime
  • En liten bunt koriander
  • Salt & pepper

Hamburger

  • 400 gram kjøttdeig fra storfe
  • Litt olivenolje
  • Salt & pepper

Tilbehør

  • Chevre
  • Grønnsaker, f.eks. tomat, agurk, paprika, rødløk, spinat
  • Hjemmelaget ketchup
  • Guacamole

Fremgangsmåte
Vi begynte med å lage brødene. Vi brukte en kjøkkenmaskin til å raspe søtpoteten, klemte ut så mye vann vi klarte og blandet den med de andre ingrediensene. Rørte til det ble en deig. Den ble ganske fuktig, så mulig vi burde hatt enda mer mel i.

Vi måtte klemme ut mye vann fra søtpotetene
Slik ble «deigen» seende ut

Vi formet fire flate brød og stekte dem i stekepanne i 8-10 minutter. Deretter la vi dem i ovnen. Vi måtte steke brødene litt ekstra før servering fordi de var så fuktige. Vi delte dem i to og stekte på svak varme i stekepanne. De ble skikkelig sprø.

Søtpotetbrød

Ketchupen lagde vi også i kjøkkenmaskin. Blandet alle ingrediensene og smakte oss frem med yaconsirup, soyasaus, worchestersaus og krydder.

Guacamolen lagde vi for hånd. Moste sammen avokadoene med en gaffel, hakket løk, hvitløk, chili og koriander, og blandet det i. Smakte til med salt, pepper og limesaft.

Guacamole

Hamburgerne lagde vi kun av kjøttdeig, salt, pepper og litt olivenolje. Det ble fire hamburgere a 100 gram. Stekte dem i panne, la på noen gode skiver med chevre (en halvmyk geitost) og satte stekepannen inn i ovnen. Stekte dem til chevren hadde smeltet litt og fått en gyllen farge.

Kun kjøtt, salt, pepper og olje
På med chevre og inn i ovnen
Perfekt stekt!

Vi serverte hamburgerne med agurk, tomat, spinat, ketchup og guacamole. Ble fantastisk godt!

Digg og sunn burger

Legg igjen en kommentar