Når man seiler lange etapper i mye bølger, er det greit å ha noe mat som er lett tilgjengelig, ikke trenger tilberedning og gir langvarig, stabil energi. Planen vår var også å få med oss Preikestolen mens vi var i Stavanger (noe vi fikk!) og da trengte vi niste. Signy prøvde seg derfor på energibarer. Økologiske, sukkerfrie, melkefrie og glutenfrie selvfølgelig!

Ingredienser
- 4 ss økologisk peanøttsmør/mandelsmør
- 4 ss kokosblomstsirup/honning
- 2 ss extra virgin kokosolje
- havregryn (glutenfri)
- valnøtter
- kakaonibs
- solsikkekjerner
- gresskarkjerner
- sesamfrø
- kokosmasse/kokosflak
- valgfri müsli (både Berit Nordstrand sin og den fra Den lille Juicefabrikken er gode)
- kanel
- 50 gram mørk sjokolade
Fremgangsmåte
Smelt kokosolje, peanøttsmør og kokosblomstsirup på svak varme. Bland så inn resten av ingrediensene utenom sjokoladen. Igjen så målte vi ikke opp nøyaktig, men blandet sammen det vi hadde lyst på til det ble en masse som var mulig å klemme ut i en ildfast form.
Stek formen på ca. 175 grader i 25-30 minutter, til toppen er gyllenbrun. Følg med (våre ble litt for mye stekt)!
Avkjøl. Når formen er kald, smelter du mørk sjokolade og heller over. Avkjøl igjen og del i passe biter.
Tips! Dersom blandingen blir for tørr, slik at den smuldrer opp når du prøver å trykke den ut, kan du tilsette mer sirup eller peanøttsmør.