Båtprat #5: Siri Hole Stensson

siri hole stensson

Siri Hole Stensson har studert kostholdsveileder og ernæringsterapi hos oss og var ferdig i 2013. Vi stakk innom henne på Geilo for et lite intervju. Hun har fått til mye etter studietiden og har blant annet gründet firmaet Lev Lyst, hvor hun nå jobber fulltid med ernæring og bevisstgjørende selvutvikling. I tillegg holder hun foredrag, matkurs og kurs i meditasjon og mindfulness. 

Siri vokste opp på Geilo med en mor som var svært opptatt av ernæring og helse. I tillegg er flere i familien hennes utdannet innen naturmedisin. En sunn og aktiv livsstil ble derfor tidlig naturlig for Siri. For ca. 15-16 år siden byttet hun ut hvetemel med spelt, samt kuttet sukker helt, og fikk store helsegevinster av det. Nysgjerrigheten på ernæring ble enda større!

I 2002 flyttet Siri tilbake til Geilo og i 2011, under studietiden, startet hun eget firma. I 2013 ble navnet på firmaet Lev Lyst og flyttet inn på Highland Lodge i sentrum. Hun jobber her med en kombinasjon av ernæring og bevisstgjørende selvutvikling, som hun også er utdannet innenfor, og har funnet ut at denne kombinasjonen gir svært gode resultater. De fleste som kommer til henne har mye stress i livet sitt og en del inngrodde mønstre som gjør at selv om de har testet ut mye, så kommer de aldri helt i mål. Endringene har ikke blitt varige. Kombinasjonen av kostholdsrådgivning og veiledning som øker bevisstheten rundt mat, og selvfølgelig en god dose egeninnsats, er derfor veldig effektiv. Utdanningen innen bevisstgjørende selvutvikling har i tillegg vært en fin egenutvikling.

Siri holder også foredrag, matkurs og andre kurs, blant annet et som heter «Mindfulness i hverdagen». Dette er ikke basert på tradisjonell mindfulness, men en teknikk hun og en kollega har utviklet sammen, basert på den teknikken de lærte på skolen. Kurset er et helgekurs, men i tillegg har Siri meditasjonsgrupper i løpet av uken.

Hvordan har det vært å starte business på Geilo?
Å starte business på Geilo har ikke vært bare, bare. I begynnelsen ble ikke tjenestene mine tatt særlig godt i mot av den offentlige helsetjenesten, men jeg blir nå anbefalt av flere. Målet er jo å kunne samarbeide med helsevesenet da både jeg og de har viktige ting å bidra med.

Den største forskjellen på hvordan jeg og helsevesenet jobber, er at helsevesenet jobber veldig mekanisk. De tenker kroppen som adskilte deler, de tenker symptombehandling og mye medisiner. Men alt henger sammen – den fysiske kroppen, den mentale, følelsene og det sjelelige. Alt er avhengig av hverandre. Alt trenger næring for å kunne fungere optimalt. En betent skulder kureres ikke kun av en pille. Kanskje er det noe i fordøyelsen som spiller inn? Kanskje opptaket av visse næringsstoffer er forstyrret osv.

Av nettopp disse grunnene er det så viktig å kunne samarbeide, og kunne henvise pasienten videre dersom man ikke selv har løsningen.

Hva er det viktigste du lærte når du studerte hos oss? Hva har du tatt med deg?
Det viktigste er alle de gode relasjonene som ble opprettet. Og så mye kunnskap på et sted, men samtidig så mye ydmykhet for hverandres reiser. Og villigheten til å lære av hverandre og hjelpe hverandre. Det er det viktigste. Jens har også blitt en god venn, samtidig som at han er en veldig dyktig fagperson. Hele energien i skolen og hvordan det er bygd opp er så fin. Og det er konstant utvikling. Det stagnerer ikke. Det føler jeg er det viktigste jeg har tatt med meg. Og alle bekreftelsene.

Jeg har fremdeles kontakt med mange fra skolen. Jeg fikk mange gode venner. Facebook-gruppa for ernæringsterapeuter er også en god faglig plattform hvor vi deler kunnskap og gir hverandre råd.

Hva er dine tre viktigste helseråd?

  1. Start å kjenne etter i din egen kropp. Kjenn etter på de symptomene som er der og ta deg selv på alvor.
  2. Søk råd og hjelp. Det finnes masse god kunnskap der ute. Spør venner, bekjente, se på Facebook, søk på nettet.
  3. Ernæring. Bevisstgjøring på hva vi putter inn i munnen og å stille spørsmålstegn ved det etablerte, til matindustrien. Begynn å søk informasjon og bli bevisst!

Vi anbefaler alle som ønsker å gjøre noe med helsa, men som står litt fast i gamle mønstre, å kontakte Siri.

Takk Siri for et hyggelig besøk og lykke til videre!

Legg igjen en kommentar