Idyll i Assos

Idyll i Assos

Assos er en landsby på vestsiden av Kefalonia. Kanskje den vakreste på øya? Assos består av fargerike hus, tradisjonelle bygninger og små strender. Det er også en del venetianske ruiner her. Det mest iøynefallende er ruinene etter et venetiansk slott – The Castle of Assos – som ruver over byen.

På vei inn til Assos

Vi reiste fra Fiscardo tidlig en morgen og brukte ca. 2 timer til Assos. Vi var ikke sikre på om vi skulle overnatte her eller om vi skulle dra videre til Vasiliki på Lefkas etter noen timer i Assos. Greek water pilot (guideboken vår) anbefaler ikke å ankre her med mindre det er veldig lite vind og bølger, men det kommer som regel dønninger inn uansett. Dagen var veldig rolig og nabobåten sa det hadde vært rolig natten før, så vi bestemte oss for å bli. Vi ankret opp i bukta og hoppet i havet 🙂

Vagabond til venstre

Vi brukte dagen på å bade, spise lunsj langs vannkanten, vandre rundt i byen og så gå opp til det venetianske slottet. Det viste seg å bli en varm tur, men heldigvis var det god vei opp slik at vi kunne ha med vogna. Det tok ca. 30 minutter, og utsikten fra toppen var fantastisk. Anbefales (men ikke midt på dagen)!

Tittei!
Birk er mest fornøyd i vannet
På vei opp til slottet
The Castle of Assos

I morgen reiser vi videre til Lafkas og så oppover mot Korfu. Der har vi ikke vært ennå!

Legg igjen en kommentar