Nå må vi snu!

Nå må vi snu!

Dette innlegget er litt ute av rekkefølge til de andre (med ca. 1 uke).  Så det kommer flere innlegg om Lofoten, den skumle Moskenesstraumen med mer.

Vi har kommet til Skrova, en liten øy utenfor Svolvær i Lofoten. Dette blir det nordligste punktet på denne reisen, selv om vi hadde håpet å kunne komme oss enda lenger nord. Men vi har en lang vei tilbake, så det er på tide å vende skuta sørover. Så nå, den 22. juli, går vi over Vestfjorden igjen og vi har kurs mot Steigen. Vi har mange flere steder å besøke på veien hjem, så turen er ikke over ennå.

På veien hit har vi valgt å bruke lang tid. Vi har seilt 1260 nautiske mil som tilsvarer 2333 kilometer, i «sykkelfart». Vi har vært underveis i 48 dager og har vært på tur i 58 dager, altså kun 10 dager uten å seile. Den store fordelen med dette er at vi har hatt muligheten til å besøke og oppleve mange steder, og vi har også hatt tid til å vente de gangene det har vært dårlig vær.

Vi startet fra Tønsberg 24. april og ankom Bergen 14. mai. Her ble båten tatt opp på land for service, så vi hadde ett opphold på 30 dager i Bergen. Da dro vi hjem igjen for å jobbe litt og en liten ferietur til Kroatia. Den 15. juni fortsatte vi fra Bergen og snur nå 22. juli etter en fantastisk uke i Lofoten.

Her er noen bilder fra turen så langt 🙂

Legg igjen en kommentar