Romantiske Nafplio

Romantiske Nafplio

Fra Serifos satte vi kursen over til Hydra. Det var litt mindre vind i dag, men fremdeles mer enn nok til at vi kunne seile nesten hele veien. Bølgene var heller ikke så ille. Vi brukte ca. 9,5 timer over. Vi endte opp på sørsiden av Hydra, i bukten sør for Bisti beach. Anker i baugen og to tau i land, som vi svømte inn med. Ettermiddagen ble tilbrakt i vannet og på paddleboard.

Paddleboarding på Hydra

Morgenen etter seilte vi videre til Porti Heli, en sommerby på Peloponnes som ligger sør i Den argoliske bukt. Perfekt seiling, endelig! Her ankret vi opp og ble i tre netter. Vi bestilte noen båtdeler som vi måtte vente på før vi kunne dra videre.

Porto Heli ligger i et veldig fint område, men selve byen var litt kjedelig. Men vi lå bra og det var deilig å slappe av litt etter den sterke vinden vi hadde hatt den siste uken. I tillegg fant vi endelig en veldig bra matbutikk og en slakter hvor vi kjøpte et halvt lam! Vi har plass til å fylle opp fryseren med bra kjøtt når vi kommer over det, og dette lammet er virkelig det beste lammet vi noen gang har smakt. Til og med fettet, som ofte kan være litt seigt på lam, smakte kjempegodt.

Porto Heli

Truls fikk også unna noen båtjobber i Porto Heli. Nå kan vi ta ankeret opp og ned både foran på dekk og ved rattet. Han byttet også ut kranen på den ene vasken, som hadde vært lekk siden vi dro.

Etter tre netter i Porto Heli, seilte vi hele veien opp til Nafplio, innerst i Den argoliske bukt. Nafplio skal visst være en av de mest romantiske byene i Hellas, og det kan vi si oss enige i. Trange brosteinsgater med blomster hengene over, tre middelalderslott, flere monumenter, statuer og fontener og en avslappet atmosfære.

Nafplio med Fortress of Palamidi i bakgrunnen

Nafplio var faktisk den første hovedstaden i Hellas etter frigjøringen fra tyrkerne, fra 1823 til 1834. Nafplio var den første byen som ble gresk – det var her flagget ble heist for første gang – og har derfor en spesiell plass i nyere gresk historie. Det er blant annet vanlig å dra på klassetur hit.

I følge gresk mytologi ble byen grunnlagt av Nafplios, sønn av havguden Poseidon.

Det er mye å se på i Nafplio. Den første kvelden utforsket vi gamlebyen. På toppen av gamlebyen ligger Akronafplia – Nafplios eldste borg. På et tidspunkt i historien befant hele byen seg innenfor disse murene. Deler av borgen ble bygget allerede i bronsealderen og ble deretter utvidet under ulike riker.

Nafplio sett fra Fortress of Palamidi. Akronafplia bakerst til venstre

På vei inn til havna i Nafplio passerte vi Bourtzi – en liten, venetiansk festningen som står på den steinete holmen Agioi Theodoroi. Bourtzi er det mest fotograferte stedet i Nafplio. Under det venetianske styret var Bouryzi koblet til Akronafplia gjennom en enorm metallkjede som sikret havnen mot fiendens skipsangrep.

Bourtzi

Dagen etter gikk vi en tur rundt “Arvanitia Promenade”, en populær tur på ca. 1 km. Den går fra havna og langs vannet rundt gamlebyen og Akronafplia, og ender opp på Arvanitia Beach hvor vi kjølte oss ned en liten stund.

Arvanitia Promenade

På kvelden gikk vi de 999 trappetrinnene opp til Fortress of Palamidi, festningen som ruver 216 meter over byen. Det var ganske bratt, men en veldig fin tur (uten vogn denne gangen, hehe) og utsikten var utrolig. Birk gikk nesten halve veien selv! Var nok lurt å vente til kvelden når solen ikke var så sterk. Vi utforsket festningen en stund og så tok vi taxi ned igjen.

På vei opp til Fortress of Palamidi

Neste dag satte vi kursen sørover igjen, på andre siden av bukten.

En kommentar om “Romantiske Nafplio

  1. Så fint dere har det, Signy. Gledelig å lese om opplevelsene deres. God ferd videre ❤️

Legg igjen en kommentar