Stille før stormen

Stille før stormen

Etter ganske mange dager i Tranquil Bay, var vi klare for å se noe nytt. Vi seilte derfor en tur ut til Meganisi. Meganisi er en flat, liten øy som ligger mellom Lefkada og vestkysten av fastlandet. Fordi den ligger så nærme Lefkada, er den en perfekt destinasjon for dagsturer. Det er også få internasjonale turister her, og det er jo gøy å se litt lokalbefolkning når man først er i utlandet.

Meganisi
Fanari beach

Vi ankret opp på andre siden av Fanari beach, på nordsiden av øya, med to tau i land. Vi tok jolla over til Fanari og tilbrakte noen later timer på stranda. Tilbake i båten diskuterte vi om vi skulle bli natten over eller om vi skulle reise tilbake til Tranquil Bay. Før vi hadde rukket å bestemme oss, kom det et uanmeldt uvær. Vi skyndet oss tilbake mot Nidri, men uværet tok seg raskt opp. Lyn, torden, kraftig regnvær, mye vind og bølger som skylte over båten.

Det gikk ganske heftig for seg, så vi hadde nok med å styre, passe på Birk og rydde bort alle ting som enten kunne falle ned eller blåse bort. Det ble derfor ikke tatt så mange bilder.

Det blåste fælt

Vi klarte oss fint heldigvis, og kom frem til Tranquil Bay før det ble mørkt, men på østsiden av Hellas gikk det ikke like bra. Der var uværet mye verre og minst fem mennesker omkom i husene sine pga flom (1).

Nidri etter uværet
Tilbake i Tranquil bay

Kilde:

  1. https://www.bbc.com/news/world-europe-53714286

En kommentar om “Stille før stormen

Legg igjen en kommentar