Vårt nye favorittsted!

Vårt nye favorittsted!

Fra Amorgos gikk turen til Astipalea, som er en del av øygruppen Dodekanesene. Vi hadde aldri hørt om øya før. Den er ikke et vanlig turistmål for nordmenn, men det er jo det som er gøy med seilbåt! Vi kan reise dit andre ikke reiser så ofte 🙂

Astipalea ser ut som en sommerfugl

Vi kjørte motor hele veien fra Amorgos. Ikke optimalt, men heller det enn å seile i bølgekaoset dagen før. Vi la til i bukten utenfor Livadia. En stor festning, Castle of Astypalaea, ligger på høyden mellom Livadia og Astypalea. Ganske kul ankringsplass!

Castle of Astypalaea

Vi fikk en liten, rar fisk akkurat når vi skulle legge ut ankeret. Første og eneste fisken på turen. Vi kastet den ut igjen..

Dagen etter kjørte vi ut til en liten øy utenfor Astipalea, som heter Kounoupi, og la oss på østsiden av stranda Kounoupa. Vi ble tipset om stedet av en servitør dagen før, og bra var det! Dette ble favorittstedet vårt på hele turen.

Vi tilbrakte dagen i vannet, på stranda og på paddle board, og så fløy Truls drone. Det kom et par day trip-båter med badegjester, men de kom i puljer og ble ikke så lenge om gangen, så det ble ikke altfor fullt, heldigvis.

En perfekt dag! Vi har ikke hatt så mange dager hvor vi bare slapper av og koser oss på stranda og i vannet, merkelig nok. Litt kos hver dag som regel, men sjeldent hele dagen.

Signy utforsket området på paddle board mens Truls fløy drone

På stranda lå det en slags restaurant/beach shack som ble drevet av et hippie-par. De + noen yngre menn bodde der 6 mnd hver sommer (det har de gjort de siste 5 årene). De hadde bygd alt selv: restauranten, overnattingssted og toalett. Tidligere sov de bare i telt.

De serverte enkel mat med lokale råvarer som fisk og annen sjømat rett fra havet. Vi spiste både lunsj og middag der. Gresk salat og calamari til lunsj og så litt av alt de hadde å by på til middag: tunfisk i ulike varianter, små fisk vi ikke husker navnet på, salat og hummer. Fantastisk godt! Det er akkurat dette vi brenner for. Mat trenger ikke å være fancy så lenge råvarene er gode. Jo enklere, jo bedre!

Vi glemte selvfølgelig å ta bilder av maten. Det var så godt! Det eneste vi fikk bilde av var to friterte red mullet, sannsynligvis fordi de var fritert. Det er vi ikke så fan av nemlig, men det virket som de var fritert på svak varme i bra olje og da er det ikke helt krise.

Så enkelt! Fisk og sitron

Legg igjen en kommentar