På Sankthansaften var vi i Kristiansund og fikk hyggelig besøk av dattera til Truls, kjæresten og babyen. Da måtte vi selvfølgelig diske opp med noe ordentlig godt! Vi ville ha lammecarré, men det var ikke så lett å oppspore her. Vi ble til slutt tipset om å dra innom ferskvarebutikken Angus Gaupset, litt utenfor sentrum. Vi rakk innom rett før stengetid så da ble det deilig lammecarré fra Oppdal til middag.
Ingredienser
- Lammecarré fra Oppdal
- Cherrytomater
- Soltørkede tomater
- Vårløk
- Østerssopp
- Potet
- Pastinakk
- Hvitløk
- Kruspersille
- Bladpersille
- Olivenolje
- Smør
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Fettsiden av lammecarreen ble rutet forsiktig (viktig å kjøpe kjøtt med mye fett på), gnidd inn med salt og pepper og så fikk den stå litt. Deretter ble den stekt i panne med fettsiden ned først, snudd og til slutt inn i ovnen til den nådde kjernetemperaturen på 65 grader (65-70 grader for medium stekt). Ta gjerne kjøttet ut av ovnen en liten stund før det når 65 grader. Temperaturen fortsetter nemlig ofte å stige litt etter at kjøttet er tatt ut.
Potetene og pastinakken ble delt, kokt i 10 minutter og så ovnsstekt i ca. 15-20 minutter med salt, pepper og smør.
Cherrytomatene og de soltørkede tomatene ble delt, strødd salt over og deretter stekt i panne.
Østerssopp trenger litt lenger steketid enn vårløk og hvitløk, som kun trenger en kjapp oppvarming. Vi stekte derfor soppen først og tilsatte så vårløken og hvitløken. Til slutt tilsatte vi tomatene og urtene.
Det ble en nydelig middag! Ser det ikke godt ut?