Loggbok

23.08.18 Stavern til Jarlsø

Turens siste etappe gikk fra Stavern og hjem. Vi har fått bryggeplass på Jarlsø en liten stund fremover så vi kunne seile båten nesten helt til døra vår. Deilig! Dagen har ellers gått til å pakke ned tingene våre i båten og pakke opp alt igjen hjemme.

22.08.18 Jomfruland til Stavern
Distanse: 21 nm

Vi startet kl. 8 og håpte å komme oss helt hjem. Det blåste kuling bakfra og var altfor masse bølger, så vi holdt ikke ut lenger enn til Stavern. Det var egentlig greit. Vi fikk vasket begge badene (sårt trengt). jobbet, handlet og kost oss litt, er jo tross alt siste dagen 🙂

21.08.18 Arendal til Jomfruland
Distanse: 35 nm

Ikke like bra vind i dag, men vi seilte kanskje halve turen. Det gikk saktere enn i går så vi fikk jobbet masse underveis. Vi la til på Jomfruland, og gikk en liten tur på land. Vi håper på å komme oss helt hjem i morgen.

20.08.18 Ørpeholmen til Arendal
Distanse: 50 nm

Endelig seiling!!! Vi raste av gårde helt til Arendal. Vind, sol, fart – etterlengtet! Vi la til i sentrum, og gikk ut og spiste gresk på kvelden, på Symposium. Veldig hyggelig kokk, god service, digge oliven, pita og tzatziki, og ok hovedrett.

19.08.18 Egersund til Ørpeholmen
Distanse: 69,2 nm

I dag sto vi opp kl 6 for å komme rundt Lista og Lindesnes under best mulige forhold. Vi håpte på litt vind, men det var ganske vindstille hele dagen. Vi hadde store dønninger fra flere kanter, altså veldig rotete sjø. Det gikk fint likevel og vi kom oss hele 69,2 nm på vei! Målet er å være hjemme i løpet av onsdagen, senest torsdag morgen.

Vi la til langs et berg på Ørpeholmen, et lite stykke utenfor Mandal.

18.08.18 Egersund

I dag tok vi en hviledag. Det var for mye vind til å reise videre. Vi brukte mye av dagen på å ordne strøm. Den gikk hele tiden. Det visste seg at det var en feil på ledningen vår, men Truls klarte å fikse den til slutt. Ellers har vi ryddet, vasket, trent, handlet litt osv. Deilig å ta det litt rolig før en den lange etappen som venter oss i morgen.

17.08.18 Tanager til Egersund

Rotete sjø, mye bølger, regnbyger med kraftig vind, torden, lyn, hagl, 8-10 m/s for det meste, 16 m/s på det meste. En slitsom tur hvor vi virkelig fikk trent kjernemuskulaturen. Vi blir i Egersund en dag før vi begir oss utpå nok en ubehagelig etappen forbi Lista og Lindesnes.

16.08.18 Kvitsøy til Tananger

Regn, og etter hvert meldt mye motvind, så det ble en kort etappe i dag. Skjer ikke mye her. Vi har vært på butikken og jobbet.

15.08.18 Espevær til Kvitsøy

Kan ikke huske sist vi fikk seile, men på slutten av etappen i dag fikk vi faktisk det. Det var ikke mer enn maks 1 time, men det var likevel en fin avveksling. Det har vært grått og regn i dag, så vi har brukt dagen på å jobbe. Kvitsøy ser veldig koselig ut så langt. Vi skal prøve å få gått en tur nå før regnet kommer igjen.

14.08.18 Bukt utenfor Lamøya til Stord til Espevær

I dag dro vi først til Leirvik på Stord for å møte noen venninner av Signy. Vi fikk besøk i båten og spiste lunsj på Brygga 11. På kvelden dro vi videre til Espevær. Vi begynner å få litt dårlig tid nå, og for å unngå for mye vind over Sletta, må vi starte tidlig i morgen.

13.08.18 Bergen til en bukt utenfor Lamøya

Nok en natt med party og bråk utenfor båten.. Signy startet dagen med en tur på Lyderhorn sammen med en venninne. Det er den vestligste av de sju fjelltoppene i Bergen. Det var en ganske lett tur, med langsom stigning hele veien, og kjempeflott utsikt fra toppen. Det var helt blå himmel i dag og deilig og varmt. Truls jobbet, Birk gjorde babyting og så gikk de i båtbutikken.

Etterpå gikk vi på en liten handletur før vi dro videre. Vi fikk tak i masse kult på no-waste-kolonialen, Råvarene. Alt fra krydder i løsvekt til bivokslys til beeswrap og grobladsalve. Anbefales! Ved siden av Råvarene ligger Hallaisen Ice Cream Parlour & Cocktail Bar, hvor de lager hjemmelaget is basert på vestnorske råvarer samt et utvalg bærekraftige ingredienser fra hele verden. Beste isen vi har spist på lenge!

Hovedgrunnen til at vi stoppet i Bergen var for å hente en pakke på posten med lappesaker til storseilet, men den glemte vi å hente. Vi husket heldigvis på pakken etter å ha kjørt i 15 minutter og dro tilbake igjen.. Etter å endelig ha hentet pakken, kjørte vi motor i 2-3 timer og ankret opp i en bukt utenfor Lamøya. I natt SKAL vi ha det stille.

12.08.18 Skjerjehamn til Bergen

Etter en dårlig natt med party utenfor båten, dro vi videre til Bergen. Fremdeles ikke noe vind, så det ble motor hele dagen. Vi hadde deilig sol og ellers en fin tur. Vi lagde sjokoladekake og jobbet. Vi la oss rett ved Fisketorget, utenpå en annen båt, og gikk en tur på land. Bergen er utrolig koselig når det er sol altså!

11.08.18 Askvoll til Skjerjehamn

Vi dro av gårde ganske tidlig i dag og kom til Skjerjehamn før kl. 15. Signy stakk på en løpe-/fjelltur med en gang, mens Birk og Truls gikk en tur på øya. Det skulle være bryllup her i dag og vi kom akkurat tidsnok til seremonien..

På kvelden testet vi restauranten, men ble som vanlig svært skuffet. Vi fikk overstekt fisk, som forøvrig var stekt for lenge siden og så varmet opp igjen. Det samme gjaldt potene og grønnsakene. Kanskje vi var uheldige fordi det var et bryllup her i dag. Menyen var mindre enn vanlig, og kun en sliten og lei kokk på kjøkkenet. Uansett, vi kan ikke si at vi anbefaler stedet. Veldig synd. Det burde jo være mulig å lage god mat på et sted med så bra beliggenhet og tilgang på ferske råvarer fra havet. Igjen så bekrefter det oppfatningen vår om at Norge er et uland når det kommer til matkultur.

Bortsett fra den skuffende maten så likte vi stedet veldig godt. Men vi var på en måte litt uheldige med at det var bryllup her i dag. Vi ble vekt av raketter i 00-tiden og festen varte til langt på natt.

10.08.18 Rugsund handelsstad til Askvoll

Pøsregn. Vi dro videre til Askvoll. Mest motor, men en liten time med seiling på slutten. Føles ut som vi har kjørt motor hver dag i 2 uker nå. Kanskje vi har det.

09.08.18 Silda til Rugsund handelsstad

I dag var det meldt mye vind og rett i mot, men vi hadde lyst til å komme oss litt videre. Måløy har vi vært før og det er ikke så mange andre steder å stoppe etterpå før man kommer ut i mer åpent farvann, så vi tok en liten avstikker inn Nordfjorden. Ikke så langt heldigvis, kun til Rugsund handelsstad.

Ut fra det vi leste på hjemmesiden er handelsstaden fra 1600-tallet og i dag fredet. Det skulle være et idyllisk sted, en populær havn med serviceanlegg, barnevennlig, god base for å gå på fjellturer osv. Vi kunne ikke blitt mer skuffet. Det kan ha vært regnet som ødela litt, men stedet var ganske øde, under restaurering, området var kjedelig og brygga var falleferdig. Vi gikk en liten tur i området, men ble ikke mer imponert.

Utpå kvelden tittet solen frem, det kom en båt til (i tillegg til de tyske fiskebåtene) og vi fikk et litt bedre inntrykk. Men vi kommer ikke til å dra hit igjen akkurat.

08.08.18 Ålesund til Silda

I dag dro vi videre allerede kl. 8. Det var meldt mer vind ut på dagen, så vi ville forbi Stad mens det ennå var behagelig. Turen over til Silda gikk fint. Vi hadde 10 m/s på det meste rundt Stad, mye dønninger, men ikke veldig rotete sjø. Det begynte å pøsregne rett etter at vi kom frem. Vi tok det derfor rolig i båten, men fikk oss en liten tur mellom bygene.

07.08.18 Finnøya til Ålesund

I dag dro vi inn til Ålesund. Vi la oss på utsiden av en amerikansk båt. Veldig hyggelige folk, og vi fikk utvekslet tips og erfaringer. På vei inn til Ålesund oppdaget vi et hull i storseilet. Truls klarte å fikse det midlertidig, men vi skal få tilsendt bedre utstyr slik at lappingen blir mer solid. Mens Truls fikset seilet, gikk Signy og Birk på Fjellstua. Deilig vær og litt for mangee turister. Etterpå gikk vi alle på en liten handletur før vi grillet i båten. Lammekoteletter med baba ganoush er definitivt grillfavoritten vår.

06.08.18 Frei til Finnøya

I dag har vi kjørt motor hele dagen. Det var nesten vindstille over Hustadvika, men masse dønninger. Det var heldigvis ikke altfor ubehagelig. Vi vurderte å stoppe på en av øyene utenfor Bud, men det var greit å bli ferdig med denne strekningen når været var såpass greit. Vi orket ikke å dra helt inn til Ålesund og stoppet derfor på Finnøya.

05.08.18 Frei

I dag har det blåst og regnet. Vi tok derfor en jobbedag.

04.08.18 Linvågen til Frei

Litt av en dag. Vi begynte med å kjøre mot Kristiansund. Vi lette etter diesel og en plass å legge til på Nordlandet, slik at Truls kunne sykle opp til Power på Løkkemyra å kjøpe ny ladekabel. Vi fant ikke noe sted på nordsiden hvor vi kunne legge båten noen timer, så vi prøvde på sørsiden.

Truls slapp meg (Signy) av på et industriområde i Åsgårdvika. Vi så Løkkemyra fra vannet, men det var ikke noe sted å legge båten så Truls og Birk ble ikke med på land. Jeg surra rundt på området ganske lenge uten å finne noen vei ut. Det var gjerder overalt og kode på alle portene. Det viste seg å være et avstengt område med høysikkerhet og kameraovervåking. Jeg fikk ikke lov å være der.. men jeg fikk heldigvis tips om å gå i land på en liten strand rett ved siden av.

Båten vår var selvfølgelig for stor til å legge til på den lille brygga som var der, så vi ankret opp og Truls tok jolla inn. Vi hadde ringt til Power på forhånd, men når Truls kom fram så hadde de ikke riktig type. MEN det viste seg at laderen hans fungerte likevel. Så da var det jo greit. Vi dro tilbake til sentrum, handlet og så satte vi kursen mot Frei. Det er hyggeligere å ligge der.

03.08.18 Titran til Linvågen

Det var for mye motvind til å dra tidlig i dag, så vi trillet en tur til Stabben fort. Det er rester av et kommandotårn og kanoner samt hundrevis av meter med underjordiske ganger, gravd ut og åpnet for publikum på 1990-tallet.

Planen vår var å dra over til Veiholmen på Smøla, men vinden var ikke på vår side. Det var meldt motvind den veien og veldig mye vind i dagene fremover. I tillegg tok Mac-laderen til Truls kvelden dagen før, og vi er avhengig av Mac og internett for å kunne jobbe. Vi hadde egentlig ikke lyst til å dra innom Kristiansund på vei nei igjen, men vi ville ikke rukket fram til Ålesund før uværet kom. Vi ble derfor nødt til å dra til Kristiansund. Vi kjørte motor hele dagen, og valgte til slutt å legge oss i en bukt litt utenfor byen. Så slapp vi bråk 🙂

02.08.18 Lysøysund til Titran, Frøya

Lang dag i dag! Vi startet i 8:30-tiden og var fremme i 19-tiden. Motor omtrent hele veien, kun siste 30 minuttene vi hadde noe særlig vind. Vi prøvde først å gå inn ved Kjerringsvåg, men det var ingen god plass å ligge. Vi valgte derfor å dra helt ut til Titran, som flere hadde anbefalt oss. Det angret vi ikke på!

Vi så masse niser (eller noe lignende) på veien ut. Vi var egentlig heldige som ikke hadde så mye vind da området utenfor Trondheimsfjorden, og området mellom Hitra og Frøya, kan være ganske slitsomt å passere. Vi fikk noen store dønninger når vi begynte å nærme oss Titran, men fordi det nesten ikke var vind, så gjorde ikke det noe.

01.08.18 Sossvika til Lysøysund

Vi har hatt lange dager i det siste, og det var lite vind i dag, så vi tok kun en kort tur, over til Lysøysund. Ikke mye spennende å finne på der. Vi jobbet en del, gikk en tur og vasket klær. Endelig en gjestehavn med tørketrommel!

31.07.18 Sandviksberget til Sossvika

Første delen av dagen gikk med til jobbing og skype-møte. Deretter dro vi til Stokkøya og Sossvika igjen. Vi trillet bort til Stokkøya Sjøsenter for å spise middag. Stranden var full av mennesker og vannet var faktisk deilig! Endelig kan vi også starte badesesongen (bare synd det er meldt kaldere igjen fra i morgen av). Vi bestilte blåskjell og torsk, og var like fornøyde som sist. God service og god mat.

30.07.18 Rørvik til Sandviksberget 

Før vi dro videre, måtte vi innom Mega igjen. Veldig bra butikk med masse økologisk. Vi var på sjøen hele dagen. Ganske deilig siden det har blitt så varmt den siste tiden. Vi ankret opp noen timer utenfor en strand. Vi vurderte å ta jolla inn og grille på en grillplass der, men ombestemte oss og dro inn til Sandviksberget i stedet.

29.07.18 Gutvikvågen til Rørvik

Enda en bråkete natt. Hva skjer med vinden her oppe a!? Det er aldri meldt så mye vind og vindkast som det faktisk blir om nettene. I dag blåste det så mye, og det var meldt regn, så vi dro bare til Rørvik. Vi tilbrakte dagen i sofaen og så på x antall filmer.

28.07.18 Straumøyan/Mo til Gutvikvågen via Brønnøysund

I natt bråkte det fælt igjen. Heldigvis flyttet vi ikke på oss, men det ble ikke så mye søvn. Vi dro tidlig videre, i første omgang kun til Brønnøysund. Der tok vi et stopp for å handle og vaske klær. Deretter dro vi videre, så langt vi orket. Vi hadde perfekt vind, sol og det var kjempevarmt. Vi la oss i Gutvikvågen, men burde skjønt at det kom til å bråke for mye i løpet av natta.

27.07.18 Lomøya til Sandnessjøen til Straumøyan/Mo

Kl. 02:30 gikk ankeralarmen. Det hadde vært crazy hele natta. Vinden kom fra en helt annen retning enn hva som var meldt og det var ikke så lurt å ligge der vi lå. Vi prøvde en halvtime til, men klarte ikke å slappe av. Så Truls sto opp og seilte til Sandnessjøen.

Det var litt av en tur. Vinden skiftet hele tiden, både retning og styrke. Den gikk fra 5 m/s til 16 m/s i løpet av et minutt, og det kom sterke vindkast jevnlig. Vi ble kastet rundt nede i lugaren. Det ble en søvnløs natt.

I Sandnessjøen handlet vi og så dro vi videre. Vi orker ikke gjøre noe spesielt i dag uansett så vi kunne like gjerne seile. Og vi har et ganske langt stykke igjen til Tønsberg… I dag har det vært den varmeste dagen i sommer mange steder i Norge. Men ute på vannet var det bare deilig med sol og varme. Birk sov i 3 timer og vi rakk å kose oss litt i solsteiken. Vi seilte nesten helt til Brønnøysund, men hadde ikke noe behov for å dra helt inn dit. Det var bråkete å ligge der sist, og i dag er det jo fredag. Så vi ankret opp i en smal og dyp bukt i stedet.

26.07.18 Rødøya til Lomøya 

Endelig en skikkelig innholdsrik dag igjen! Vi begynte med å bestige Rødøyløva med Birk på ryggen. Veldig bratt nesten hele veien (kun et lite parti før løvehodet), men i fjor var det sherpaer der og lagde trapper. Det siste partiet, opp på løvehodet, er veldig bratt og man må bruke hendene litt også noen steder. Likevel sååå verdt turen. Utsikten fra toppen var magisk.

Etter Rødøyløva spiste vi lunsj på Klokkergården. Biffsnadder med fries og bernaise, hehe. Vi kan være usunne vi også. Deretter satte vi kursen mot Lomøya for å besøke familie igjen. Vi ble der noen timer og så ankret vi opp på nordsiden av Tomma i Finnvikvågen. Det angret vi på..

25.07.18 Sørfugløy til Rødøya

I dag begynte det med grått vær og regn, men lettet i løpet av dagen. Vi seilte/kjørte først til Bolga, men var ikke fornøyde med gjestebrygga. Det var veldig åpent der og vi lå og plasket og gynget. Vi gikk i land for å handle og spise lunsj. Nærbutikken her var den eneste vi fant på strekningen, men ville heller anbefalt å lete hardere etter en annen. Mindre butikk skal man lete lenge etter. Ville heller ikke brydd meg med å gå innom restauranten. Vi droppet lunsj og dro videre til Rødøya og Klokkergården. Der var det veldig fullt selv om det var mange gjesteplasser. Vi la oss på utsiden av en annen båt og gikk for å bestille bord. Fullt. Vi lærer aldri at det er lurt å bestille på forhånd..

24.07.18 Bodø til Sørfugløy

I dag startet Signy dagen med å gå en tur til Keiservarden, toppen av fjellet Veten, med Siri. Vi var heldig med været, ikke sol, men opphold og god utsikt. Det var deilig å komme opp i høyden å få et overblikk over byen, og minst, få gått en skikkelig tur.

Tilbake i båten gjorde vi oss klare og satte kursen mot Sørfugløy. Vi hadde bra vind en del av turen, men det ble også litt motor. Sørfugløy er en utrolig kul øy. Høye, taggete fjell og små, koselige hus som primært brukes som feriehus. Området er vernet for å ivareta et viktig hekkeområde for fugl, særlig lundefugl. Det er også mange som fjellklatrer her.

23.07.18 Kjerringøy til Bodø

Vi startet kl. 06:30 i dag og kjørte motor i sterk motvind. 10 sekunder rett mot føles som 12 og det var mye bølger, så det var en unødvendig plagsom tur. Vi kom fram før kl. 11 og hadde heldigvis masse igjen av dagen. Vi var slitne så vi hvilte en stund, vasket og ryddet i båten, handlet og fikk så besøk av Siri Antonsen, som har studert ernæringsterapi på Tunsberg, og familien. Vi lagde kebab med ovnsstekte grønnsaker, ruccolapesto og salsa. Nam! Siri hadde med både surdeigsstarter (vår overlevde ikke Vestfjorden) og kombucha-scooby + en liten gave til Birk. Det var superkoselig med besøk i båten igjen!

22.07.18 Skrova til Kjerringøy

I dag dro vi videre til Kjerringøy. Vi stoppet en liten time i Nordskott og gikk en liten tur. Det var søndag og ganske dødt der, men fint. På Kjerringøy var det også ganske dødt og stengt, så vi gjorde ikke så mye annet enn å gå en liten tur og spise middag i båten.

21.07.18 Ørsvågvær til Skrova, via Svolvær

I dag dro vi til Skrova. Vi stakk innom Svolvær for å fylle diesel på veien. Det regnet i dag, og på Skrova var det dødt. Vi ventet til sola kom fram før vi gikk en tur til «sentrum». Vi trillet litt og spiste på Fotostova (anbefales ikke). Deretter gikk Signy på fjelltur og Truls fløy drone. Fjellturen var brattere enn forventet og man måtte holde seg fast i tau store deler av veien opp. Men utsikten var fantastisk og det var deilig å svi litt i beina igjen.

20.07.18 Stamsund til Ørsvågvær via Henningsvær

Varmeste dagen hittil! Vi kjørte sakte over til Henningsvær, tok en runde og så oss om, spiste lunsj i båten og dro videre. Det var veldig fint der, men vi hadde lyst til å ankre opp i natt. Komme oss litt bort fra alle turistene og bråk. Vi seilte til en bukt nord for Ørsvågvær og ankret opp. Vi koste oss i sola resten av kvelden, Birk badet og vi grillet i cockpitten.

19.07.18 Nusfjord til Stamsund

I dag regnet det, men været lettet heldigvis i løpet av dagen. Vi dro først til Leknes for å handle. Det kunne vi latt være for butikkene var ikke mye å skryte av. Etterpå dro vi videre til Stamsund. Gjestehavnen var full av båter, så vi endte på siden av en franskmann. Vi kom fram ganske sent, så vi rakk ikke annet enn å handle litt igjen. Det kunne vi også spart oss for. Butikken her var enda verre enn i Leknes.

18.07.18 Reine til Nusfjord

I dag var det også glovarmt og full sol. Vi har slitt litt med å finne et sted å fylle diesel, så Truls brukte en del tid på å få fylt diesel ved hjelp av en 20 liters kanne som han fikk låne på Cirkel K. Vi kunne tatt båten inn for å fylle, men det var veldig grunt der og vi måtte da ha ventet til høyvann. I stedet tok Truls jolla fram og tilbake med kanna.

Klokka 12:30 var vi endelig klare for dagen. Vi tok jolla inn Reinefjorden, forbi Vindstad. Vi fant en liten snarvei ut fra Reine, gjennom en slags tunnel under en bro, som vi ikke hadde kommet gjennom på maks lavvann. Det var så vidt det gikk og vi måtte bruke årer.

Vi fortøyde båten til en stein på land midt i Bunesfjorden og vasset i land. Det var ganske lavvann, og vi var litt spente på hvordan det ville gå når vannet begynte å stige igjen. Deretter gikk vi til Bunesstranden. Vi har omtrent ikke ord. SÅ VAKKERT! Turen over er først ganske rett fram og så bratt opp og bratt ned til stranden. Stranden er en stor sandstrand med syke fjell på begge sider. Helvetestinden ruger over stranden på høyre side. Signy hadde veldig lyst til å bestige den, men det får bli en annen gang, og uten Birk. Man må visst klatre litt på slutten.

Det var flere som hadde teltet på stranden i natt. Vi gikk helt til vannet og Truls prøvde seg på litt bading. Vannet var iskaldt, så han kom seg ikke helt under. Vi fikk tatt mange fine bilder og kost oss litt på stranden før vi måtte se hjem igjen. Birk er ganske tålmodig på tur, men han har en grense han også.

Bakken opp fra stranden er full av løs sand så det var ganske tungt og glatt å gå der. Den er også kjempebratt. Med Birk på ryggen ble det en liten treningsøkt. Det hadde gått bra med jolla, men den var litt vanskeligere å komme til siden vannet hadde steget. Vi hadde tatt jolla nesten helt inn Bunesfjorden, og det var ganske mye motstrøm på vei ut av den. Vi gasset på, men sto nesten stille. Det ble heldigvis bedre når vi kom forbi Straumsholmen.

Tilbake i båten dusjet vi i cockpitten (endelig er det varmt nok!), og satte så kursen videre til Nusfjord, som vi hadde fått tips om. Truls fikk 3 sei på kroken samtidig! Turen over til Nusfjord tok ca. 1 time. For et nusselig sted! Skikkelig koselig, men overfylt av turister og måker. Vi fortøyde og trillet en tur. Vi spiste middag ute i dag, boknafisk (for første gang) på Karoline. Birk var skikkelig fan!

Rett før vi skulle legge oss kom det noen tyskere å la seg på siden av oss. Vi fant også ut at det var for grunt der vi lå, men heldigvis var det nok å flytte båten litt bakover.

17.07.18 Sørvågen til Reine

I dag var det kjempevarmt og full sol. Vi gikk en tur til radiomasten for å se på utsikten, noe som anbefales. Vi hadde god utsikt mot Å, Tind, Værøy og andre veien mot Reine, som vi dro til etterpå. Etter tur spiste vi lunsj på Maren Anna, restauranten over der vi har fortøyd. Birk sov i båten mens vi spiste tørrfisk. Veldig godt! Vi satte deretter kursen mot Reine.

I Reine var det ganske fullt, men tre båter fra Seil Norge skulle dra om en times tid så vi la oss på utsiden av en av dem i mellomtiden. Vi fikk en del tips om hva vi bør prioritere her i Lofoten, og Birk fikk bade i cockpitten.

Etter å ha flyttet på oss, gikk vi en liten tur på land før vi grillet i båten.

16.07.18 Værøy Brygge til Sørvågen gjennom Moskenesstraumen

For en innholdsrik dag! Og for en skummelt dag! Dagen startet med gråe skyer og regn, men i 12-tiden tittet solen frem og det ble varmt og deilig. Vi tok fram syklene og syklet en tur opp på en høyde og tok bilder av utsikten (fulgte veien til Coop Prix i sentrum og så oppover mot Nordland). Planen vår var egentlig å finne den kjente stranda som er på Værøy. Vi leste at den hadde blitt kåret til verdens 23. fineste strand. Men det viste seg at det ikke var mulig å komme dit med sykkel, vi måtte ta båten. Så da gjorde vi det.

Stranda ligger sørvest på øya, i Måstadvika. Vi lagde den kuleste dronefilmen hittil, så masse lundefugl og delfiner! Vi ankret opp og spiste lunsj ved stranda før vi seilte over til selve Lofoten.

Turen over begynte bra. Vi hadde god vind og sol, og det var deilig å være ute på havet. Vi tok bilder, filmet og koste oss. Plutselig kom det noen STORE bølger. Vi burde skjønt hva som var i ferd med å skje (og vi burde sjekket opp dette før vi dro!), men vi bare fortsatte fremover. Etter en liten stund oppdaget vi at vi drev utover mot havet, i stedet for mot land, som vi egentlig seilte mot. Det viste seg at vi var kommet midt inn i Moskenesstraumen, ca. midt mellom høyvann og lavvann, det vil si på nesten maks motstrøm, på vei til å bli maks motstrøm.

Moskstraumen er kjent som en av de kraftigste havstrømmene i verden og har opp gjennom historien blitt omtalt i forskjellige litterære verk. Vi leste på Wikipedia etterpå, og det var akkurat dette som skjedde med oss:

Moskstraumen er en tidevannsstrøm mellom Moskenesøya i Moskenes kommune og øya Mosken i Værøy kommune i den ytre delen av Lofoten.

Sundet har en dybde på mellom 40 og 60 meter og er mellom 7 og 8 kilometer bredt. Selve malstrømmen oppstår som følge av at tidevannet flyter inn og ut mellom Norskehavet og Vestfjorden. Midt mellom flo og fjære dannes strømvirvler som følge av at strømmen skifter retning. Høydeforskjellen på havflaten innenfor og utenfor kan bli opptil 4 meter. Farten har blitt anslått til å kunne bli opp mot 6 knop, men det har ikke vært gjort gode og nøyaktige målinger av strømmens hastighet. Det er derimot blitt bekreftet at skip med 10 knops fart ikke har kunnet avansere. Retning og fart avhenger også mye av vær- og vindforhold.

Jeg (Signy) har aldri egentlig vært redd før i båt, men det var jeg nå! Truls derimot, ble ikke redd (bare irritert på seg selv) og tok styringen med en gang. Han bandt seg fast og kom seg bak rattet, og skiftet retning. Vi gasset på for å komme oss bort fra strømmen, men båten gikk likevel bare i 0,5-1,8 knop gjennom sundet. Bølgene var SVÆRE, 3-4 meter, og vi hadde motstrøm på 6 knop. Heldigvis blåste det ikke så mye,6-7 m/s, og været var fint, så det kunne nok vært enda verre. Og vi gikk jo tross alt fremover. Vi har en solid båt og en solid kaptein, så vi kom oss ut av malstrømmen til slutt.Men det tok laaaaang tid. Vi brukte en time bare på å komme oss gjennom. Birk sov gjennom hele greia, aldri sovet så godt før i sitt liv. Han skulle ha en liten lur, men endte med å sove i 3,5 time..

For to år siden seilte vi i Skottland, og har derfor vært ute for skikkelig tidevannsstrøm før. Truls mener vi møtte på verre strøm der, og høyere bølger, men det varte ikke like lenge som denne gangen, og jeg (Signy) kan ikke huske at jeg var redd da. Uansett var det jo bra med litt erfaring..

Vi fikk oss en skikkelig lærepenge i dag. Vi må ALLTID undersøke stedene vi skal seile før vi drar. Hadde vi dratt på høyvann eller lavvann, hadde det ikke vært noe problem, i hvert fall ikke et like stort problem. Men vi burde uansett prøvd å unngått sundet, heller dratt lenger ut i havet før vi begynte å seile mot land.

I stedet for å ankre opp i en naturhavn, som var den opprinnelige planen, seilte vi til Sørvågen. Vi fikk plass på flytebrygge helt innerst i vika, under Maren Anna. For en dag!

15.07.18 Støtt Brygge til Værøy Brygge
Distanse: 49 nm
Snittfart: 8,5 knop

I dag startet vi kl. 8 og seilte rett over til Værøy. Vi hadde en snittfart på over 8 knop, flere ganger opp i 10 knop og det blåste kuling, 16 m/s på det meste. Sjøen var veldig rotete og det var masse bølger. Signy ble skikkelig sjøsjuk og lå nede i en lugar med Birk nesten hele veien over. Han ble passe lei, men det var umulig å gjøre noe annet med han. Det gikk så skrått og slingrete. Surdeigsstarteren vår smalt i gulvet. Det samme gjorde noen blomsterpotter. Ellers gikk det ganske bra, men det var mye mer vind og bølger enn forventet og enn hva som var meldt. På Værøy var det ikke mange steder å legge til, men vi fant et sted til slutt. Det er overskyet og regner litt i dag så vi har ennå ikke fått sett hvor fint det er her.

14.07.18 Lurøysund til Støtt Brygge

I dag dro vi først til Indre Kvarøy, til Kvarøy Fiskeoppdrett, i håp om å få tak i økologisk laks. Det fikk vi ikke.. Det viste seg at de hadde en liten pause, og fisken ble heller ikke solgt på øya. Merkelig syntes vi, men men. Litt senere passerte vi  Polarsirkelstøtten på øya Vikingen, og rett etterpå fikk Truls en stor sei på kroken. Den ble til fiskekaker til Birk. Dagens etappe endte på Støtt Brygge. Vi hadde lyst til å spise på restaurant Gamlebutikken, men det skulle være et arrangement der i kveld og det ble altfor sent for Birk. Vi lagde heller lammeribbe i båten.

13.07.18 Sandnessjøen til Lurøysund, via Lomøya

Skyete, men litt sol innimellom i dag. Vi kjørte videre (pga nordavind) 0ppover til Lomøya, som ligger nord for Tomma. Der har tanta til Signy og familien hytte, og er der flere uker hver sommer. Vi stakk innom og fikk deilige fiskekaker fra Sandnessjøen med lokaldyrka poteter fra hagen. Vi gikk en tur på toppen av øya og tok litt bilder. Utrolig vakker natur på alle kanter! Vi fikk også smake multer, som den lille øya er rik på. To-tre var modne allerede.

Vi hadde ankret opp med bauen bundet fast i en bølgebryter. Vi lå ikke helt optimalt og dro derfor videre til Lurøysund etterpå. Det var deilig å seile på kvelden. Solen skinte, og vi hadde god vind den første halvparten av turen over. Vi fant en fin ankringsplass i en av de første buktene i sundet, hvor vi la oss.

Vi koste oss med ost fra Gangstad, kjeks og litt vin før vi la oss. Tidlig trøtte som vanlig.

12.07.18 Vega til Sandnessjøen

Sol! I dag dro vi videre gjennom Norges største skjærgård, til Sandnessjøen. Det var utrolig mange skjær og holmer overalt, og vi måtte passe på hele tiden. Vi seilte forbi De syv søstre og mange andre vakre fjell. Norge er nydelig altså!

Sandnessjøen var ikke så mye å skryte av. Vi gikk en liten tur og handlet.

11.07.18 Ylvingen til Vega

I dag ble det kun en kort tur. Det var nordavind, og skal være det fremover, så vi valgte å reise over til Vega, som blir mer vest, i stedet for nordover. Vi la først til på gjestebrygga i Nes, men ble stående fast på grunn når det ble lavvann. Vi valgte derfor å flytte oss noen 100 meter og heller ankre opp så fort vi hadde muligheten. Vi gikk en liten tur på Vega, nøyt sola i cockpitten og så på VM.

10.07.18 Brønnøysund til Ylvingen

I natt sov vi dårlig pga bråk fra en annen båt så vi har vært veldig trøtte i dag. Truls gjorde litt service på båten før vi seilte over til Ylvingen, hvor serien Himmelblå ble innspilt. Vi ankret opp og tok jolla inn og trillet en tur. Øya er helt flat, men veldig fin, og naturen rundt er fantastisk.

09.07.18 Torget (Torghatten) til Brønnøysund

I dag tok vi jolla inn til øya Torget, hvor Torghatten ligger, for å gå på tur. Vi gikk opp rett ved campingen, gjennom hullet og ned igjen på den andre siden. Det var ganske bratt, og litt ekkelt å gå ned igjen med bæremeis. På nedsiden av fjellet gikk det en fin sti og vei tilbake igjen til campingen, hvor jolla lå. Truls fløy litt drone på Torghatten. Ble en ganske kul film.

Tilbake i båten igjen dro vi videre med en gang. Kun noen få nautiske, til Brønnøysund. Kul gjestehavn, men en del bråk på natta. Været ble kjempefint på vei over, så vi endte opp i sola i cockpitten mens Birk fikk bade i bassenget sitt.

08.07.18 Rørvik til Torget (Torghatten)
Distanse: 41 nm

I dag var det lite vind, så det ble mest motorkjøring oppover. Været begynte bra, med varme og sol, og endte med regn og kulde. Vi så flere havørner på turen, og Signy fikk trent litt i cockpitten (lettere når vi kjører og båten ikke går skrått). Treningsstrikker (resistance band) er geniale å ha med på tur. Tar ingen plass, kan  være med overalt og man får en effektiv treningsøkt.

Vi ankret opp mellom holmene Brakholmen, Purkholmen og Møyholmen, utenfor øya Torget, hvor Torghatten ligger. Den blir morgendagens utflukt.

07.06.18 Småværet til Rørvik

Kald, grå dag i dag også. Heldigvis ikke regn. Vi seilte (for det meste) opp til Rørvik, hvor det var overraskende mange båter. Vi måtte legge oss på utsiden av en annen seilbåt, og i løpet av ettermiddagen/kvelden kom det mange flere båter, bl.a. en kjempestor motoryacht.

Rørvik er ikke mye å skryte av, men for de som er opptatte av bra økologisk utvalg, kan vi anbefale Coop Mega her. De hadde overraskende bra utvalg.

Solen tittet frem på kvelden, England vant over Sverige og vi lagde vår all time favourite: risotto med grillet kylling.

En annen ting som er verdt å bemerke, er at omtrent alle seilbåtene vi møter er på vei sørover.. Vi møter ikke så mange båter lenger, men de vi møter skal altså (ikke så overraskende) ned til varmen. MEN vi gir oss ikke!

06.07.18 Sossvik til Småværet
Distanse: 34 nm

I dag var det iskaldt igjen. Vi seilte sakte oppover til Småværet. Truls fikk en makrell på kroken. Endelig! Ellers brukte vi dagen på jobb. Småværet er fint i seg selv, men det er veldig dyrt å ligge her og kun en kjedelig café/pub, hvor de har lite utvalg og kjip service. Truls var lite fornøyd med Carlsbergen han kjøpte. På kvelden kom det sol da! Vi lagde digg lammegryte og så på VM.

05.07.18 Storfosna til Sossvik
Distanse: 30 nm

I dag var det endelig bikinivær! Vi dro videre oppover og endte i Sossvik, etter anbefaling i en av seilergruppene på Facebook. Vi gikk en tur til Hosnavika, ved siden av, til Stokkøya Sjøsenter og spiste middag der. Vi bestilte blåskjell, og det var nydelig! Et eget innlegg om restauranten, eller strandbaren, kommer. Det er ikke ofte vi blir så fornøyde når vi spiser ute! Birk fikk sin egen mat, torsk med smør og poteter. Anbefales!

04.07.18 Brekstad til Storfosna

Planen i dag var å bli i Brekstad fordi det var meldt vind rett fra nord, og motvind er ikke noe særlig. Vi gikk tur, handlet og jobbet. Gjestehavna i Brekstad var fin nok den, men det gikk ferger frem og tilbake hele tiden, minst en gang i halvtimen, men kanskje oftere. De startet tidlig på morgenen og vi var allerede ganske i underskudd på søvn (i hvert fall noen av oss). Vi bestemte oss derfor for å seile over til Storfosna. Det ligger mer vestover, så vi slapp motvind.

Vi koste oss foran på dekk mens vi seilte over i 6-8 knop, men plutselig blåste det opp skikkelig, og dumme som vi var så hadde vi ikke bundet fast jolla. Den forsvant over bord, og vi måtte ha en liten «jolle-over-bord»-øvelse. Heldigvis gikk det fint, og heldigvis lå Birk og sov gjennom hele eventyret.

Vi la oss på svai i lagunen på Storfosna. Det ligger en katamaran ved siden av oss. Ikke ofte vi ser det her i Norge! Vi grillet lam (oppskrift kommer) og la oss tidlig.

03.07.18 Ytterøya til Brekstad
Distanse: 54 nm

I dag var målet å komme oss så langt som mulig før Birk ble for lei. Vi kom oss til Brekstad, ytterst i Trondheimsfjorden, og var fornøyde med det. Vi fikk heldigvis en del vind etter hvert. Vi fryktet motorkjøring hele dagen. Vi hadde jobbmøte via Skype, og fikk endelig ut et blogginnlegg underveis.

02.07.18 Inderøy til Ytterøya

I dag var det blå himmel og sol. Vi tok jolla inn til Maren og Luca igjen og fikk en omvisning på Den gylne omvei av Maren. Vi kjørte innom Inderøy Gårdsbryggeri, Øyna, Gangstad Gårdsysteri og Surf Kombucha.

Vi kjøpte økologisk øl på Gårdsbryggeriet, ost, spekemat, surdeigsbrød, yoghurt, økologisk speltmel og sjokolade på Gangstad, og fikk servert en deilig lunsjtallerken med et utvalg av ysteriets oster og pølser. Og selvfølgelig Surf Kombucha på tapp. Vi fikk også med oss en hel kasse med kombucha fra tapperiet.  Birk fikk smake upasteurisert melk rett fra tanken, og ELSKET det! Han fikk med seg noen flasker hjem. Maren og Luca ble med tilbake i båten, hvor vi spiste middag og koste oss. Truls kjørte dem tilbake til land med jolla.

Det blåste opp mer enn det som var meldt utpå kvelden, og strømmen rundt båten var sterk. Vi bestemte oss derfor for å flytte oss. Vi hadde nok ikke sovet stort dersom vi hadde blitt midt i strømmen. Kl 23:30 var vi endelig ferdig ankret opp i en bukt på Ytterøya.

01.07.18 Trondheim til Inderøy
Distanse: 36 nm

Vi startet tidlig i dag og kom frem til Inderøy ca. kl. 15. Her har Signy en venninne, Maren, som vi skal besøke. Vi fikk gjort en del ting på båten mens vi kjørte innover. Vi hadde omtrent ikke vind så det ble motor hele veien, men det var full sol og blå himmel i dag også. Vi polerte, vasket ovnen og gjorde litt andre småting. Birk fikk endelig bade i badebaljen sin i cockpitten og var superfornøyd.

Vi la oss på svai rett utenfor Straumen (eller egentlig midt i) og tok jolla inn under broa og la til på en brygge rett ved der Maren bor. Vi hadde motstrøm på vei inn, og Straumen har den nest sterkeste tidevannsstrømmen i Norge. Det tok derfor litt tid å komme seg fram, men det gikk heldigvis bra!

Maren, som har gått ernæringsterapi på Tunsberg sammen med Signy, og forloveden Luca, har startet eget kombuchabryggeri, Surf Kombucha. Maren er i tillegg fra Gangstad gård, som driver med oste- og isproduksjon. Vi kjørte dit på ettermiddagen og grillet i sola. Og spiste MASSE is selvfølgelig.

30.06.18 Trondheim

I dag tilbrakte vi dagen i Trondheim. Endelig en dag med skikkelig sol. Helt blå himmel, ikke en sky å se! Sårt trengt altså. Signy og Birk gikk en lang tur, og Truls syklet til Sengemakeriet og fikk lagd ny innmat til overmadrassen i den ene sengen vår (Birk ødela den gamle…). Etterpå trillet vi til Solsiden og spiste en altfor stor lunsj. Ingen av oss orket middag så det ble en lat kveld (etter MYE gåing og sykling) med VM på tv’n.

29.06.18 Magerøya til Trondheim
Distanse: 48 nm

I dag seilte vi videre til Trondheim. Endelig en dag med hovedsakelig oppholdsvær. Turen var lang og etter hvert ganske kjedelig, men vi nådde Trondheim til slutt og fikk jobbet en del underveis. Her er det iskaldt, kaldeste stedet hittil, men i morgen er det heldigvis meldt sol.

28.06.18 Storbogen til Magerøya

I dag blåste det kraftig på morgenen. Vi tok opp ankeret og prøvde å reise likevel, men vi ombestemte oss etter vindkast på opptil 22 m/s. Altså liten storm. I tillegg pøsregnet det. Jolla holdt på å fly av dekk,  storseilet blafret opp og over bommen (fordi vi hadde glemt å fikse det i går kveld når det var sol og deilig vær) og vi fikk ny laderekord fra vindmølla.

27.06.18 Kristiansund til Storbogen utenfor Stabblandet

I dag var det deilig sol igjen. Vi trillet inn til byen og handlet litt før vi seilte videre. Vi la oss på svai i bukta Storbogen utenfor Solskjelsøya, en liten øy utenfor Stabblandet.

26.06.18 Frei til Kristiansand 

I dag seilte vi, etter en deilig trilletur i sola, en kort etappe inn til Kristiansund med Ida og Thea. De skal overnatte i båten i natt.

25.06.18 Frei

I dag var planen å bestige Freikollen sammen med Ida. Det var meldt sol og vi gledet oss til å endelig bevege oss litt. Været var ikke på vår side i dag heller og en stor tåkesky hang over Freikollen. Vi kjørte derfor inn mot sentrum og gikk en liten tur opp på Kvernberget i stedet. Det blåste mer enn forventet, og med Birk i bæremeis ble det en litt utfordrende tur. Men heldigvis gikk alt bra. Vi var kjappe ned igjen og Birk sovnet i bæremeisen så fort vi var skjermet fra vinden.

På kvelden kom Ida, Thea og Stig på middagsbesøk i båten, OG sola tittet frem. Vi spiste lammebog fra Angus Gaupset, tilberedt i trykkoker med indiske krydder, kokosmelk og tomat. Nam!

24.06.18 Eide til Frei, Kristiansund

I dag ble det kun en kort etappe til Frei hvor dattera til Truls, Ida, og familien bor. Vi tilbrakte dagen hos dem og fikk nydelig bacalao!

23.06.18 Bud til Eide

I dag hadde vi kjempebra vind over Hustadvika. Vi var oppe i 16 m/s på det meste og suste av gårde i 7-8-9 knop. Det er så masse staker og skjær på denne strekninga så man må passe på hele tiden. Birk sov gjennom hele turen.. Det regnet hele dagen, men Atlanterhavsveien er alltid fin. Vi seilte under en av broene og videre inn Kvernesfjorden, til Eide. Der har Signy venner som vi feiret Sankthans med. Koselig!

22.06.18 Ålesund til Bud
Distanse: 35,6 nm

Etter en rask tur på Fjellstua dro vi videre til Bud. Vi hadde sol og god vind hele veien, og en snittfart på ca. 7 knop.

21.06.18 Ulsteinvik til Ålesund
Distanse: 16 nm

I dag dro vi etter hvert videre til Ålesund. Vi var trøtte alle tre etter mange netter med lite søvn, og det regnet. Vi fikk en stor fisk, men klarte å miste den på vei opp i båten! Truls fikk også bommen i hodet. Skikkelig bra dag… I Ålesund kom sola endelig og vi koste oss med et glass vin i cockpitten. Vi lagde indisk til middag og tok en tidlig kveld.

18.-20.06.18 Stryn

I dag leide vi bil og kjørte til Stryn. De neste dagene besøkte vi familie og gikk tur på Erdalssetra (hvor Signy sin familie har en liten hytte/sel) med Birk i bæremeis (for første gang). Han storkoste seg heldigvis!

17.06.18 Silda til Ulsteinvik

I dag hadde vi lite vind så det ble mye motorkjøring. Vi hadde endelig en del sol på turen og rundet Stad uten problemer. Litt rotete sjø var det, men ikke noe å klage over. Vi polerte litt underveis, fisket litt og lagde brød. I Ulsteinvik besøkte vi familien til Signy. Vi skal ha båten her noen dager, leie bil og kjøre til Stryn for å besøke mer familie.

16.06.18 Værlandet til Silda
Distanse: 56 nm

I dag våknet vi av at båten var skeiv. Det hadde blitt enda mer lavvann i løpet av morgenen og vi hang i taua. Det gikk heldigvis bra, men vi må bli flinkere til å sjekke sånt fremover. Forskjellen mellom flo og fjære blir bare større og større jo lenger opp vi kommer.

Vi dro videre allerede kl. 08:30. Vi hadde all slags vær i dag også, og vind fra alle retninger. Det var meldt vind rett sørfra hele dagen, men det stemte ikke i det hele tatt. Vi fikk likevel seilt litt, men det ble en del motor også. Dagens mål var Måløy, men vi dro enda litt videre, til den lille øya Silda. Vi ble tipset om den av noen vi møtte på Værlandet, og vi angret ikke på valget. Utrolig fin liten øy. Sola kom frem rett før vi skulle legge til. Vi trillet en tur bort til en koselig kafé på sørsiden. Der var det masse liv og god stemning. På kvelden grillet vi lam i båten.

15.06.18 Askøy til Værlandet
Distanse: 66 nm

Vi startet kl. 10:30 i dag. Vi hadde kjempeforhold og suste av gårde i 10 knop på det meste. Vi hadde ikke egentlig tenkt oss så langt, men fordi vi hadde så bra vind, seilte vi helt til Værlandet. Vi hadde regn, vind, sol, overskyet, regn og sol samtidig.

13.-14.06.18 Tønsberg til Askøy

Reiseplanen vår fra Tønsberg til Bergen var tog til Drammen kl. 23:08 og så nattoget videre til Bergen. Vi vasket, ryddet, pakket og ventet hele dagen. Når tiden endelig var inne tok vi taxi med våre 10-12 kolli til togstasjonen. Toget var selvfølgelig forsinket og det endte med at vi ikke rakk nattoget. «Toget venter ikke på noen», sa konduktøren. Så da var det taxi tilbake igjen med alle tingene våre.

Dagen etter kl. 10 ringte Truls NSB og klagde (på en hyggelig måte). Etter litt om og men fikk vi siste billettene til toget som gikk kl. 11:08 fra Tønsberg. Vi heiv oss rundt og kom oss av gårde. Vi ankom Bergen i 19-tiden. Det pøsregnet, men vi kom oss til slutt inn i båten med alt stæsjet, fikk handlet, pakket ut og lagd sein middag.

Endelig er vi på tur igjen!

14.05.18 Huftarøy til Askøy, Bergen

Siste etappe er unnagjort for denne gangen! Vi skal sette fra oss båten på Askøy, for å fikse litt på den etter en skade fra i høst. I mellomtiden drar vi tilbake til Tønsberg for å jobbe. Turen hit gikk fint. Vi hadde en liten «fender-over-bord» øvelse på veien. Ellers skjedde det ikke stort.

13.05.18 Store Lykelsøya til Huftarøy

I dag seilte vi sakte videre mot Bergen. Det var fint vær og deilig sol. Det mest dramatiske som skjedde på turen var at vi fikk garn på fiskekroken. Truls har akkurat kjøpt ny, gigastor krok, så den måtte reddes. Det gikk heldigvis bra, uten at vi fikk garnet i propellen, og vi fikk samtidig øvd oss litt på mann-over-bord.

Vi tok en omvei i dag og seilte på innsiden av Tysnesøy og så gjennom Godøysund. Godøysund var utrolig fint, men vi fant ikke noe sted å legge til. Vi dro derfor videre. Det var litt vanskelig å finne et bra sted for natten. Vi prøvde Kolbeinshamn, men var ikke fornøyde så ankret opp utenfor Kumløya i stedet. Vi tok sikkert ankeret ned og opp 10 ganger, og prøvde ulike steder rundt øya. Til slutt ga vi opp og dro inn til Hufarøy, hvor det var tryggere å ligge for natten, og hvor vi både fikk strøm og vann. Vi ble der for natten.

12.05.18 Store Lykelsøya

Sol, varmt og deilig! Vi ble værende på øya en dag til. Vi tok en liten tur med jolla inn til Espevik for å kjøpe mat. Birk sin første jolletur! Ellers har vi bare slappet av i båten, fisket litt, gått tur og solt oss. To døgn of the grid. Vi har både solcellepanel og water maker så det pleier ikke å være noe problem å ligge i uthavner. Vi må likevel passe på forbruket litt, og nå som water maker’n er ødelagt, må vi være ekstra påpasselige med vannforbruket. Det har gått overraskende bra! I kveld er det Grand Prix og grillings i båten 🙂

11.05.18 Espevær til Store Lykelsøya

I dag var det fint vært igjen og vi hadde lyst til å grille på øya. Vi pakket med oss masse digg mat, stekepanne og vedkubber og gikk tur på øya. Dessverre fant vi ingen steder å grille, men fikk en kjempefin tur likevel. Espevær er sååå fint! Anbefales virkelig! Etter en tur rundt hele øya dro vi videre mot Hardangerfjorden. Endte i en liten uthavn på en vakker øy ved innløpet til Hardangerfjorden. Her grillet vi og koste oss resten av kvelden.

10.05.18 Skudeneshavn til Espevær

I dag regnet det masse, men vi kjørte motor videre. Vi droppet Haugesund og dro videre til Espevær. Været ble heldigvis litt bedre enn forventet, og med cockpitteltet oppe gikk det ganske fint.

09.05.18 Stavanger til Skudeneshavn 

I dag dro vi endelig videre. Vi hadde god vind over til Skudeneshavn på Karmøy. På slutten var vi oppe i 12 m/s. Vi hadde også full sol og kunne for første gang seile i bikini og shorts. Deilig! I Skudeneshavn gikk vi tur, blant annet til Parken i Skudeneshavn, en utrolig kul liten park, med fin natur og utsikt. Anbefales!

08.05.18 Stavanger

I dag var egentlig planen å seile videre til Karmøy, men Truls ventet på ny seiljakke som skulle bli sendt til postkontoret i sentrum. Den kom frem senere enn forventet, så vi valgte å bli her en dag til. Vi brukte dagen på jobbing, litt shopping og grillings med venner på kvelden. Kjempevarmt i dag, typ bikinivær! Så deilig!

07.05.18 Stavanger

I dag var det også supert vær. Skikkelig varmt! Vi jobbet en del, handlet litt (bl.a. barneklær i ubehandlet økologisk ull på NøsteBarn og kombucha på Økologiske dagligvarer AS). Vi vasket og fikset inne i båten også. På kvelden fikk vi besøk av et vennepar som bor i Sandnes. Vi dro ut å spise meksikansk på Harry Pepper. Nam!

06.05.18 Hellvik til Stavanger

I dag dro vi raskt videre til Stavanger. Vi hadde PERFEKT vind! Vi startet 9:30 og var fremme 17:50, og vi kjørte motoren kun i 20 minutter!!! Seriøst PERFEKT dag. Dette er egentlig en kjempekjedelig strekning, som vi grudde oss til. Vi så for oss motorkjøring mesteparten og var usikre på om vi i det hele tatt orket å reise helt inn til Stavanger. Det var meldt 4 m/s, men ble 8-10 m/s. Vi hadde også masse sol og koste oss skikkelig på turen. En positivt overraskende dag!

I Stavanger var det kjempevarmt. Vi la til på gjestehavnen og gikk en tur i sentrum.

05.05.18 Kirkehavn til Egersund til Hellvik

I dag gikk vi først en tur i Kirkehavn før vi seilte videre til Egersund, hvor det skulle være konsert i kveld. Gjestehavnen var veldig dårlig så vi dro videre etter å ha handlet og fylt disel. Vi endte opp i Hellvik.

04.05.18 Farsund til Kirkehavn, Hidra

I dag dro vi videre til Kirkehavn. Det var litt for lite vind og mye bølger så det var ganske bråkete og ubehagelig. Men det gikk veldig bra forbi Lista fyr. Vi valgte å seile på innsiden av Hidra for å slippe unna bølgene. Endelig fikk Truls fisk! En passe stor sei som han stekte opp til Birk. Med lever og fiskekraft. Nam! Kirkehavn var kjempefint! Vi la først til på en fiskebrygge, men flyttet oss til Kongshavn Bryggerestaurant i stedet. Det var lite vind så vi lå fint der. På kvelden spiste vi på restauranten. Vi hadde kjempehøye forventninger, men ble skuffet. Vi forventet skikkelig sjømat, men fikk oppdrettsfisk. På plussiden så hadde de økologisk vin, og maten, utenom fisken, var god.

03.05.18 Farsund

I dag blåste det 8-9 m/s rett mot, så vi droppet å runde Lista i dag, hehe. Var en tysker som prøvde på det i stad, men han måtte snu og ligger nå rett foran oss. Så vi tok nok et lurt valg! I stedet har vi fått unna masse jobb og gått en tur opp i høyden slik at vi fikk utsikt over byen. Vi fikk et litt bedre inntrykk av byen denne gangen, enn for 2 år siden, etter å ha sett den fra høyden. Veldig fin utsikt, og endelig litt ordentlige fjell! Vi fant også en liten kolonialforretning, Hervolls kolonial, med ganske bra økologisk utvalg. Fikk tak i økologiske pølser uten tilsetningsstoffer og økologisk fenalår fra Ask. Byens høydepunkt!

02.05.18 Mandal til Farsund

I dag, etter en tur på toppen av Uranienborg og en liten shoppingtur, dro vi videre. Det var perfekt vind til å seile rundt Lindesnes. Vi holdt 8 knop i snitt og hadde 8-10 m/s fra sør-øst. Det gikk så det suste! Birk sov heldigvis gjennom hele greia, og våknet ikke før vi kom  til Korshavn, et utrolig koselig lite sted. Under 1 time senere var vi ferdig fortøyd i Farsund. Det blåser og skvulper fælt her, så det blir nok en litt bråkete natt.

01.05.18 Grimstad til Mandal

I dag reiste vi hele dagen. Brukte nesten 9 timer ned, via Blindleia og Ny-Hellesund. Det regnet eller var overskyet hele turen, og vi hadde lite vind.

30.04.18 Grimstad

Øs, pøs regn og mye vind. Vi bestemte oss derfor å bli over en natt til. Før regnet startet fikk vi polert litt av båten. Ellers har vi jobbet, handlet og lagd kake.

29.04.18 Furøya til Grimstad

I dag var det lite vind, men i stedet for å bruke motor, seilte vi i 2-3 knop ganske lenge. Truls fiska (med ny, dritkul snelle), igjen uten hell. Vi hadde full sol helt til Grimstad, og ble både brune og litt solbrente. Birk koste seg også i sola, men slapp heldigvis både brun- og rødfargen.

Truls undersøkte watermaker’n og prøvde å fikse den, men fikk det ikke til. Så det blir bryggevann på denne gjengen framover.

28.04.18 Kragerø til Tvedestrand til Furøya

I dag dro vi av gårde i 8-tiden. Det var nesten vindstille så det ble mye motorkjøring. Vi tok det rolig og fisket litt underveis. Vi fikk napp en gang, men fisken stakk av med kroken i stedet for omvendt..

Vi stoppet først i Tvedestrand. Der blåste det kraftig, vi så lite mennesker og det var kaldt. Gjestebrygga var heller ikke mye å skryte av. Det fristet ikke å ligge der. Truls syklet (vi har fått oss sammenleggbare sykler) til Kiwi for å handle før vi dro ut til Furøya i stedet. På butikken var det noen som lurte på om han var russ (hahaha) fordi han hadde på seg rød seilbukse. Dagens!

På Furøya var det superfint å ligge. Her ligger vi med baugen inn mot brygga og akterenden mot en bøye hvor vi har bundet et tau mellom den og båten. Trus fikk testet paddle boardet sitt igjen, og fikset litt på fortøyningen mellom båten og bøya. Etterpå gikk vi tur på øya med Birk i bæresele og grillet lammekoteletter i cockpitten. Sola stekte og det føltes som om det var sommer. Det er masse liv her, mye mer enn tidligere på turen. Nesten helt fullt!

Watermaker’n vår streiker da…. Buuu… så nå må vi spare på vannet slik som normale mennesker gjør. Vi har blitt litt bortskjemte og bruker MYE vann. Spyler doen med ferskvann, dusjer litt for lenge, lager over gjennomsnittet mye mat (og må da vaske opp igjen) og vi har med en baby. Så dette kan bli spennende.

27.04.18 Kragerø

I dag valgte vi å ta en hviledag. Det var meldt motvind og vi prøver å bruke motor minst mulig på denne turen. Det ble en rolig dag i Kragerø med jobbing, litt trening og en tur til sentrum. På Brødrene Brubakken AS fikk vi tak i økologisk kylling, lammekjøttdeig og en lammeskulder, som vi slengte på grillen. NAM! Vi hengte også opp en hengekøye i cockpitten til Birk. Truls prøvde å hjelpe norsk-amerikanerne med baugpropellen, som streika. På kvelden tettet kjøkkenvasken seg helt, og vi styra masse med å fikse den. Det var tett langt nede i røret. Skikkelig ekkelt, men Truls klarte det til slutt. Handy <3

26.04.18 Stavern til Jomfruland til Kragerø

Vi sto opp tidlig og dro fra Stavern kl 7. Var ganske urolig sjø den første delen av turen, og det kom bølger fra tre sider. Vi prøvde først å legge til på Jomfruland, men måtte til slutt gi oss. Det blåste 10 sekundmeter og det var altfor mye strøm. Etter 4-5 mislykkede forsøk seilte vi inn til Kragerø i stedet. Ved siden av oss ligger noen norsk-amerikanere som har seilt helt fra USA for å finne frem til fjern slekt i Skien. Ganske kult! Vi gikk en tur til sentrum og fikk tak i fersk breiflabb hos Kragerø Sjømat AS.

25.04.18 Vrengensundet til Stavern

Vi dro av gårde i halv 9-tiden og kom fram til Stavern rundt kl 13. Det ble motorkjøring frem til Svenner fyr, og så perfekt seilvind inn til Stavern. Vi gikk en liten trilletur, handlet og fikk besøk av Signy sin tante. Deilig sol og ganske varmt i dag også. Berserk ligger like ved oss på brygga.

24.04.18 Vallø til Vrengensundet

I dag startet årets langtur. Det var mye å fikse og ordne før avgang og motvind, så vi dro ikke lenger enn til Vrengen. Det var sol og deilig vær, og vi fikk nyte noen timer i sola før vi tok en tidlig kveld. Planen vår er å sette igjen båten i Bergen noen uker før vi seiler videre til Lofoten.

30.03.18 Nord-Koster til Vallø
Distanse: 30,4 nm

29.03.18 Fjällbacka til Nord-Koster
Distanse: 21 nm

28.03.18 Fjällbacka

27.03.18 Strömstad til Fjällbacka
Distanse: 24,6 nm

26.03.18 Strömstad

25.03.18 Vallø til Strömstad
Distanse: 30,6 nm

07.08.17 Daftö til Strömstad

I dag kjørte vi den korte turen bort til Strömstad for å handle. Det begynte så bra med sol i dag tidlig, men med en gang vi kom til Strömstad kom også regnet. Og varte hele dagen… Vi fikk jobbet en del da. Og handlet. I morgen seiler vi hjem igjen (for mye vind for Signy og Birk i dag).

06.08.17 Resö til Daftö

Planen var å bli her en natt til og så reise hjem til Tønsberg, men det har vært så utrolig mye skvulping og dunking og slamring osv. i natt at vi ikke orker å bli her lenger. Dyrt er det også. 450 kr for enda en natt uten søvn, nei takk! Før vi dro gikk vi en tur på land for å handle. Det viste seg å være en slags temadag i dag så vi ble overtalt av noen barn til å bli med på et rebusløp. Det var visst en god idé. Vi fikk sett masse mer av øya enn vi ville gjort om vi bare hadde gått til butikken. Det er veldig fint her og veldig ordentlig. Og det er veeeeldig mange nordmenn som har sommerhus her. Rebusløpet var ca. 3 km langt. Etter det + en tur på butikken (som var skikkelig dårlig) kom vi oss av gårde så fort som mulig da det viste seg at båten lå litt dårlig. Var litt dramatisk å komme seg ut fra havnen pga vinden. Blåste stiv kuling (over 15 på det meste)! Men vi fikk det til og satte kursen mot Strömstad. Var ganske artig over Gula humpen (et noe «fryktet» havstykke langs svenskekysten) i stiv kuling, men vi klarte oss vi.

Seilte forbi Strömstad og la oss på svai i nærheten av Daftö camping. Truls brukte ettermiddagen på å prøve og fange sjøørret (som visst hadde vaket en gang når vi kom inn i bukten). Signy og Birk var moralsk støtte. Lagde digg kebab til middag og så på vår nye seilserie crush, Sailing SV Delos, til Birk endelig sluknet og vi også kunne legge oss.

05.08.17 Grundsund til Resö

I dag var tiden kommet for å dra videre. Endelig sol og bra vind. Vi seilte opp igjen gjennom kanalene til Havstensund. Prøvde å finne et sted å legge oss på svai i nærheten, men vi fikk ikke godt nok feste. Var altfor mange båter der og dermed ingen gode plasser igjen. Vi dro derfor videre til Resö. Her fikk vi plass med akterenden inn mot brygga og ankeret ute i baugen. Ikke helt optimal plassering siden det er meldt så mye vind i natt, men vi ganske godt feste med ankeret og vinden blåste fra brygga.

På turen opp i dag hadde vi en «hatt-over-bord»-øvelse. Den nye hatten til Truls blåste av og vi måtte finne den og redde den. Klarte det, woho! Fikk en påminnelse over hvor fort man mister synet på det som havner over bord. Fant hatten etter 4-500 meter selv om vi snudde nesten med en gang. Hadde egentlig gitt opp når vi fikk øye på den. Ellers har det vært båtrace og vi har vært omringet av susende motorbåter og bølger store deler av turen.

04.08.17 Grundsund 

Denne dagen begynte også med regn. Vi brukte derfor formiddagen til å jobbe. Heldigvis lettet det etter hvert og vi fikk gått en tur til den andre siden av sundet. Det er skikkelig koselig her altså! Det er laget vei litt opp i høyden langs vannet rundt den ene delen av sundet. Veldig fin vei å gå eller jogge på. Tilbake i båten hadde vi spa-dag med Birk og så lagde vi lammegryte til middag.

03.08.17 Grundsund

Vi blir i Grundsund noen dager pga været. I dag flyttet vi båten slik at vi nå ligger med baugen mot bryggekanten. Det har regnet i HELE dag så vi har ikke gjort så veldig mye. Vasket klær, tørket klær, jobbet, slappet av… Truls tok et sporty kveldsbad og så lagde vi ossobuco, som er en italiensk kalverett. Navnet ossobuco henviser til hullet midt i benet hvor margen sitter.

02.08.17 Fotö til Grundsund

I dag var det god seilvind og deilig sol. Vi seilte derfor hele dagen og kom frem til Grundsund kl.18:30. Vi prøvde først å få plass på Gullholmen, men der var det helt fullt. Det er meldt regn og mye vind fremover så vi ønsket en trygg havn hvor vi kunne bli noen dager. Vi ringte Grundsund på forhånd for å høre om det var plass. Det var ganske fullt her også, men vi fikk ligge på utsiden av båten til havnekapteinen. Lønner seg å ringe! Grundsund er et utrolig koselig sted med små sjarmerende hus og trange gater. Vi gikk ut og spiste middag for første gang på turen. Vi fikk plass ute på Smultron & Tång og bestilte en deilig fiskerett. Anbefales!

01.08.17 Østerby til Fotö, Sverige

I dag forlot vi Læsø for denne gang og seilte (motor for det meste) mot Göteborgs skjærgård. Vi la til på Fotö for natten. Utrolig koselig øy som minner litt om Åstol. Planen for kvelden er grilling. Endelig en dag med skikkelig bra vær! Truls kjøpte stand up paddle (SUP) før vi dro fra Norge. Det viste seg å være mye mindre enn han trodde, men han klarte faktisk å padle stående over til andre siden av innseilingen for å betale havneavgift. Et ganske morsomt syn, haha!

31.07.17 Østerby til Byrum til Vesterø og resten av øya

I dag fikk vi endelig sett mer av øya – så og si hele øya faktisk! Vi kjørte først til Byrum, som er øyas eneste by. Det pøsregnet, men vi kom oss opp i et utkikstårn, Læsøtårnet, og fikk sett utover. Deretter kjørte vi til Vesterø Havn, som viste seg å være veldig fin. Vi spiste deilig skalldyrlunsj der (jomfruhummer og reker), jobbet litt og trillet litt rundt. Deretter kjørte vi videre til Storhaven gård. Der var det utrolig koselig! Masse dyr som løp rundt, ismeieri og gårdsbutikk. Birk fikk hilse på geiter for første gang. Dessverre begynte det å regne igjen så vi kjørte videre ned til Saltsyderiet, men der skjedde det ingenting i dag. Vi fikk sett et tanghus på veien (hus med tangtak). Læsø er kjent for dem. Videre tok vi en veldig trang og humpete liten gårdsvei tilbake mot Østerby. Vi kjørte helt ut på tuppen av øya på nordsiden før vi reiste tilbake til båten. Mange fine inntrykk i dag. Læsø byr på mer enn vi hadde trodd og er vel verdt besøket dersom man seiler forbi.

30.07.17 Østerby, Læsø

Regn, regn, regn. I dag skulle vi egentlig leie Elbil og se øya, men den var allerede utleid 🙁 Vi kommer oss ikke videre nedover pga motvind så vi blir her lenger. I dag har Truls mekket en del i båten. Det har regent mye, men på kvelden klarnet det opp og vi grillet kjøtt av «grassfed» Gallowayfe fra øya. Nam! Fikk også booka Elbil til i morgen.

29.07.17 Østerby, Læsø

I dag har vi vært mye i båten. Det har regnet og vi har vært trøtte (tar på å ha en liten baby). Det lettet heldigvis utpå dagen og vi gikk en trilletur langs vannet. Det står boder med varer langs veien utenfor veldig mange hus her. Det er alt fra smykker til grønnsaker, og man legger bare igjen penger og tar det man trenger. Kult! På kvelden grillet vi spareribs og krepsehaler (står kullgriller overalt langs havna).

28.07.17 Skagen til Østerby, Læsø

I Skagen var det fullt av båter, turister og festing. Litt slitsomt så vi dro like gjerne videre til Læsø tidlig i dag. Hadde god vind over og kom fram i 14-tiden. Vi hadde en liten ulykke på veien over, men det gikk heldigvis bra. Vi hadde ikke bundet opp linen til lazyjacks (den lå og slang på dekk) så den forsvant inn i blokken til storseilet så hardt at det var helt umulig å få den ut. Truls måtte derfor ut på dekk å mekke litt.

Når vi kom frem til Østerby gikk vi ut for å finne noe god lunsj, men det eneste restaurantene solgte var panert rødspette… Vi endte derfor opp med å kjøpe grønnsaker, fisk og krepsehaler og lagde lunsj i båten i stedet. Mmmm 😀 Gikk deretter en tur og så oss rundt.

27.07.17 Åstol til Skagen

I dag seilte vi over til Skagen. Vi hadde god vind hele veien og holdt en gjennomsnittsfart på 8 knop. Vi kjørte gjennom Marstrand og var ganske fornøyde med å ha stoppet på Åstol i går i stedet. Når vi nærmet oss Skagen møtte vi et skikkelig uvær og rakk å bli klissvåte innen vi hadde lagt til. Birk begynner forresten ALLTID å skrike når vi skal legge til. Slår aldri feil! Vi fikk plass på utsiden av en motorbåt midt i smørøyet. Gikk en ettermiddagstur, handlet litt og lagde digg middag.

26.07.17 Stenungsund til Åstol

I dag satte vi kursen videre mot Marstrand, men stoppet på Åstol i stedet. Utrolig koselig liten øy! Har vært kjempedeilig vær i dag og masse båter og liv på øya. Vi fikk også besøk av den kristne seilbåten Elida, som holdt en liten «konsert» før de dro videre (de fikk ikke plass lenger fordi de lå i veien for ferga..).

25.07.17 Lysekil til Stenungsund 

I dag startet vi tidlig og dro hele veien til Stenungsund. Her har de et lager med deler til Sweden Yacth så vi skal prøve å finne ny sprayhood. Ellers er byen ganske så stygg og kjedelig. Fullt er det også her. Vi fikk heldigvis til slutt plass rett ved siden av båtbutikken. Byen var ganske død når vi endelig kom oss ut, men vi rakk en rask tur innom kjøpesenteret før det stengte.

24.07.17 Malmön til Lysekil

I dag reiste vi kun en kort etappe ned til Lysekil. Poenget er jo å ha sommerferie og slappe litt av, ikke å peise på. I Lysekil var det ganske fullt, men vi fikk plass på siden av en annen seilbåt. Vi gikk i land og trillet litt rundt. Var innom båtbutikk og matbutikk før vi spiste lunsj på Publik Mat & Bar etter å ha sjekket TripAdvisor. God mat, men kjip presentasjon. Kvelden gikk med til planleggingen av turen videre, jobbing, klesvask og risotto!

23.07.17 Gluppö til Sladholmen til Malmön

I dag tidlig våknet vi av at roret lagde rare lyder, og når vi gikk ut for å se, viste det seg at vi nesten hadde drevet opp på land. Det ble som Truls hadde fryktet. Vi kom oss av gårde så fort som mulig! I dag hadde vi for det meste god seilvind, men måtte kjøre en del motor fordi vi dro gjennom kanalene ved Hamburgsund og Hunnebostrand. Utrolig idyllisk og utrolig fullt av andre båter! Her gjaldt det å holde tunga rett i munnen! Vi seilte videre fordi Kungshamn og Smögen (prøvde å få plass, men det var helt fullt) til Sladholmen, hvor vi la oss på svai. Vi prøvde å feste ankeret to ganger, men hver gang begynte vi å drive etter noen timer. Første gangen hadde ankeret hengt seg fast i en krabberuse. Siste gangen var i 22-tiden når vi skulle til å spise middag. Vi heiv i oss maten og kjørte opp igjen til Malmön, hvor vi la oss på utsiden av en annen båt for natten. «Reddet» en liten gutt som hadde fått motorstopp med jolla si på veien.

Vi glemmer stadig å skru på satelitt-dingsen – senest i kveld! Er så lenge siden vi har seilt langt nå og med en liten baby går ting oss litt forbi til tider.

Gluppö

22.07.17 Kalvön/Killingen til Gluppö

I dag seilte vi videre innover mot Havstenssund. Utrolig fint her også. Vi seilte videre på «E6» nedover til Gluppö, som ligger rett utenfor Fjällbacka. Det er helt vilt mange båter her i fellesferien og vi må passe på hele tiden. Gluppöbassängen var også full av båter, men veldig idyllisk. Vi fortøyde båten til land med akterenden og hadde to anker ute i bauen. Planen var egentlig at vi skulle ligge sånn på dagen og på svai lenger ute om natten. Men vi droppet det, noe som straffet seg morgenen etter.

Vi brukte resten av dagen til å kose oss på land i sola og grillet spareribs til middag.

21.07.17 Strömstad til Kalvön/Killingen (i nærheten av Havstenssund)

I dag dro vi videre sørover. Planen var å seile til Fjällbacka, men vi stoppet i en bukt i stedet og skal ligge på svai i natt. Det er veldig mange andre båter, og nesten alle er nordmenn. Vi brukte kvelden til å teste dronen igjen og la ut en ny film på Facebook.

20.07.17 Tønsberg til Stömstad

Endelig sommerferie! Siden sist har vi flyttet til Jarlsø og fått baby. Vi har derfor seilt litt mindre i det siste, men Birk har allerede vært med på fire seilturer og trives godt i båten. I dag satte vi kursen mot Sverige. Planen er å seile til Danmark og første stopp på turen ble Strömstad. Vi stopper alltid her for å handle mat. De har så mye billig og bra økologisk mat og vin! Det er stappfullt her siden det er midt i fellesferien, men vi fikk heldigvis en plass på Torskholmen og slapp mye av bråket fra utestedene. Truls tok en spontan dukkert fra båten i det deilige og skitne vannet da han var så uheldig å miste de nye solbrillene sine.

1.04.17 Thyborøen og hjem!
Distanse: 180 nm

Startet 0720 og det ble motorseiling til kl 1600 opp langs vestkysten av Danmark. Etter det nydelig seiling i solnedgang fra skyfri himmel og stjerneklart, samtidig med perfekte vindforhold gjennom hele natta.  Ankom kl 1620 og ble møtt av kjæresten, Roger og Wenche.

29-31.03.17 LJmuiden til Thyborøen via Helgoland
Distanse: 186+160 nm

I LJmuiden fikk jeg lånt en sykkel for å få handlet. Butikken som lå ca. 25 minutter unna, hadde ganske bra utvalg så satset på å handle inn for resten av turen. Det ble 4 tunge bæreposer så sykkel ble veldig nyttig.

Kom meg avgårde kl 1020 og fikk veldig bra seilvind helt til Helgoland. Brukte motor kun litt for å lade. Siste timene klarte jeg snittfart på 9,5 knop takket være fin medstrøm.

Når jeg kom til Helgoland fikk jeg fylt opp diseltanken (billig avgiftsfri diesel). Ellers var øya en stor skuffelse og havnen var ikke klar for sesongen. De skulle legge ut bryggene dagen etter! Så plassen jeg fikk tildelt var ikke noe særlig komfortabel og ikke strøm. Når værmeldingen meldte om mindre vind neste dag og dårligere vindvinkel ble valget enkelt. Så 1 timen og 50 minutter etter jeg kom var det bare å kalle opp havna og si at jeg fortsatte.

Denne natten kom jeg inn i veldig bra soverytme. Var oppe hver 15-20 minutte for å sjekke AIS og radar. Det tar bare noen sekunder og klarte å sovne raskt mellom hver gang.

Ankom Thyborøn kl 1730 dagen etter. Forsøkte meg på mat på havnegrillen. De lovte fersk rødspette og reker. Ikke å anbefale, men de hadde god øl.

28.03. 17 Brugge til LJmuiden (Amsterdam)
Distanse: 88 nm

Her mønstret Roger av. Måtte hjem for å jobbe litt, så resten av turen hjem blir soloseilas!

27.03.17 Calais til Brugge
Distanse 62 nm

Ventet til kl 11 med å reise for å utnytte medstrøm mest mulig. Litt motor til å begynne med, så fin seilvind med 7-8 knop i snitt.

26.03.17 Boulogne-Sur-Mer til Calais
Distanse 25 nm

Her ble vi liggende og vente på bedre vindforhold. Det var meldt nord-øst 10-15 m/s som betyr  alt for mye slit for å komme videre. Men passet bra med noe hviledager.

23.03.17 Dieppe til Boulogne-Sur-Mer
Distanase: 58 nm

Startet kl 1015, og de første 3-4 timene hadde vi vind, bølger og strøm rett imot så vi klarte kun 3.5 knop med motor. Men værmeldingen hadde meldt at vindene skulle dreie østlig, og etter hvert fikk vi heist både storseil og genua. Ble full kryss mens vi fulgte land oppover. Blåste stabilt 10-12 m/s.

22.03.17 Le Havre til Dieppe
Distanse: 58 nm

En av de fineste havnene på lenge. Midt inne i byen med kort gåtur (20 m) til restaurantene. Fantastisk seiling på slutten. Snitt på 9.4 kn de siste timene.

21.03.17 Guernsey til Le Havre
Distanse: 114 nm

Kom oss av gårde 0715 og fikk etter hvert god medstrøm og kjempebra seilføre. Sol fra blå himmel, 8-10 m/s og etterhvert vinden aktenfor tvers. De som har seilt vet hva det betyr 🙂 Stabilt rundt 8-10 knop og bølgene har blitt mye snillere med oss.

På slutten falt vinden til 4-5 m/s og vi fikk en times fin gennakerslør. Når vi tok den ned prøvde vi å bruke den til å fange fisk med også, men uten hell..

Le Havre var dyrt og ikke noe spesielt. Men fin og ny havn.

19-20.03.17 L’Aber Wrach til Guernsey
Distanse 107 nm

På grunn av litt jobb/Webinar kom vi oss ikke av gårde før 1430. Det passet også veldig bra med tidevannet slik at vi fikk medstrøm de første timene.

Lagde en gryterett med noe ferdigmarinert kjøtt som ikke var helt bra. Så resten av turen ble heller litt slitsom. Egentlig kjøper jeg aldri noe som er ferdigmarinert, og nå fikk jeg bekreftet hvorfor!

Viser også hvordan sammenheng det er mellom fordøyelse psyken. Hadde lange samtaler med meg selv om å legge igjen båten på Guernsey og fly hjem. Savnet etter kjæresten, drittlei seiling, dårlig mage og grått vær er ikke en god kombo! Men etter hvert som mangen bedret seg (mye C-vitamin og bitterstoffer) så bedret også humøret seg.

Ankom Guernsey kl 0700 sammen med litt dagslys. I Guernsey så fikk vi ikke komme inn i havna siden vi stikker for dypt. Dybden i Victoria Marina (St Peters Port) er 2.1 meter, men vi stikker 2.3. Så vi ble liggende på en flytebrygge utenfor og måtte ta jolla inn. Men egentlig helt greit siden vi skulle tidlige avgårde neste dag.

Diesel i Guernsey kostet 60 pence pr liter (!) så vi fylte til det nesten rant over. Fikk også kjøpt og montert en ny bauglanterne.

18.03.17 Camaret-Sur-Mer til L’Aber Wrach
Distanse: 36 nm

Rundt nord-vest siden av Frankrike kan det også være litt værutsatt så greit å få unnagjort med brukar værmelding.

Det blåste ganske rett fra vest og rundt 8-10 m/s altså ganske perfekt. Lå ofte rundt 8-10 kn.

Ganske dyr diesel i Camaret, så fylte bare opp 40 liter. Værmeldingen viste at vi kom til å få mye bra seilvind de neste dagene, og vi skulle innom Guersey hvor vi regnet med lavere priser.

L’Aber Wrach var et ganske fint sted, selv om innseilingen kan virke litt skremmende i mye vind. Spiste nydelig entrecote på xx og havnet på konsert med noen hyggelige bikers.

15-17.03.17 La Coruña til Camaret-Sur-Mer (over Biscaya)
Distanse: 346 nm

Her mønstret min bror Roger på for å være med på resten av seilturen.

Vi startet rundt kl 0900 på onsdagen. Det var endelig meldt vind som ikke var rett imot. Litt mye til å begynne med, men alle værprognoser sa at vinden ville løye etter noen timer. Til å begynne med hadde vi lite vind, men startet likevel med fullt rev i storseilet og stormfokk. Sakte men sikkert økte vinden på til det blåste 14-18 m/s + litt mer i kastene. Vi hadde vinden litt forfra, så det var nesten kryssing i stiv kuling. Fikk noen gode bølger inn over hele båten, men ikke noe dramatisk.  Den ene bagulanterna løsnet og falt av før vi rakk å redde den. Så nå ligger den og lyser på 4800 meters dyp.

Etter hvert døde vinden mer og mer og fremdeles ganske rett imot kursen vår. Så det ble motorkjøring i to døgn. Etter hvert begynte det å minke på dieseltanken, men fikk god seilvind igjen de siste timene.

Alternativet hadde vært å vente på bedre vindvinkel, men da kunne vi også fått mye mer vind.

10-11.03.17 Porto til A Coruña

Soloseiling for å unngå mye motvind resten av uke og lang tid fremover. Ville ikke risikere å ikke komme ut av havna igjen. Startet kl 11.00 og fremme 14.10. 180 nm. Motorkjøring i til sammen 14 timer, mot slutten veldig bra seiling med opp til 15 m/s vind skrått bakfra. Mye bra fart de siste 4-5 timene.

05.03.17 Cascais til Sintra (med bil)

På sjokolademarked

I dag etter jobb kjørte vi en tur til Sintra, en veldig kul, liten by i nærheten av Lisboa med flere spesielle slott. Spiste lunsj og tittet litt i butikker. Etterpå stakk vi innom golfbanen Truls skal spille på om noen dager i Cascais så han fikk trene litt. På vei hjem kjørte vi forbi Boca do Inferno, også kalt Hell’s Mouth. Det er en interessant klippeformasjon som er spesielt kul når det er store bølger, sånn som det var i dag.

05.03.17 Porto til Cascais (med bil)

Vi har som tidligere nevnt ikke vært særlig heldige med seileværet, og har egentlig vært strandet i Porto i over en uke nå. Turen vår har blitt ganske mye dyrere enn planlagt. 3 flybilletter har vært bortkastet og leiebil 2 uker, 3 netter på hotell og 1 flybillett har kommet i tillegg…. Så det er noe å tenke på dersom man seiler langs Portugal-kysten og vil stoppe i Porto: DET ER IKKE SIKKERT DU KOMMER UT IGJEN.

I dag pakket vi tingene våre og satte kursen mot Cascais. Vi skal bo på Villa Vasco da Gama de neste 3 nettene før Signy reiser hjem igjen til Norge og Truls drar på golftur i området. Hotellet er ganske kult. Det er en gammel villa, kun 12 rom og veldig hjemmekoselig samtidig som det er høy standard. Og VELDIG sentralt.

Langs Rio Douro

Det er sjokolademarked i Cascais hvert år og siste dagen var i dag. Lucky! Vi gikk en tur bort før vi spiste middag. Ble sjokoladekake til forrett, hehe, uten både melk og mel! Men litt for søt for vår smak. Endte til slutt på indisk restaurant (Masala Indian Restaurant) som hadde veldig god mat. Anbefales!

04.03.17 Porto til Aveiro til Peso da Régua (med bil)

I dag kjørte vi en tur. Endelig en dag med litt sol. Vi dro først til Aveiro, som er Portugals svar på Venezia. Et utrolig koselig sted som vi har feilvurdert på det groveste. Vi har latt være å stikke innom der med båten både på ned- og opptur fordi vi trodde det kun var en stygg industrihavn. Så viser det seg at det er en koselig liten by med kanaler og gondoler overalt. Anbefales på det sterkeste til andre som seiler (eller kjører) forbi.

Aveiro

Vi stakk innom et økologisk marked og spiste lunsj i Aveiro før vi satte kursen mot Peso da Régua, som ligger langs Rio Douro og er den største elvebyen i regionen. Rio Douro er kjent for dyrking og produksjon av portvin. Utrolig fint å kjøre langs elva, men veldig smale og krokete veier. Det var forresten ganske fint å kjøre fra Aveiro til Peso da Régua også, til tross for at det var motorvei hele tiden. Vi kom ganske høyt opp (900 moh) og kjørte en stund langs snødekte fjell.

Vi fulgte ikke Rio Douro helt inn til Porto da det begynte å bli mørkt og det tok altfor lang tid, men dette er noe vi anbefaler å gjøre dersom man har tid. På vei hjem stakk vi innom et kjøpesenter i Gaia, El Corte Inglés de Gaia, hvor de hadde MASSE økologisk mat og drikke. Så synd vi ikke fant dette kjøpesenteret før. Vi kjøpte med oss økologiske ingredienser til å lage kyllingrisotto til middag. Perfekt avslutning på en veldig fin dag!

03.03.17 Porto

Det hagler

I dag både pøsregner det og hagler. Vi har jobbet og kjørt en tur i «stormen» for å se på bølgene. Crazy vær ass.

02.03.17 Porto

I dag leide vi bil. Bruker Europcar, som er mye billigere enn selskapet som marinaen har avtale med (tips). Vi skal ha den helt til neste mandag, altså i 11 dager. Signy drar hjem igjen på onsdag mens Truls drar på en golftur i Cascais før han og broren seiler Vagabond hjem. Planen er å la båten stå i Porto til etter golfturen og så kjøre ned mot Lisboa på søndag. Like greit å finne på noe annet nå vi ikke får seilt. Det er heller ikke meldt særlig bra vær her.

I dag har vi som sagt leid bil og kjørt litt rundt. Dro til et stort kjøpesenter og gikk amok i en helsekostforretning. Fant endelig knekkebrød! Haha, lykke! Her nede har de som regel bare kjeks og loff, noe vi ikke spiser…

Litt for liten stekepanne kanskje

Vi fant også ut at det vil koste over kr 20 000 for arbeid på båten (bunnstoff, sink, polere) + over kr 4000 for å løfte båten + leie for å ligge her, så da dropper vi det. Det er faktisk en del billigere i Norge.

01.03.17 Porto

It’s official. Vi er stuck i Porto. Vi får ikke lov å dra videre fordi det er utrygt. Det er for store bølger og havnene oppover langs nordkysten er ikke åpne for oss. I tillegg kan vi visst få en stor bot på flere hundre euro dersom polícia marina ser oss. Så det ser ut som vi blir liggende her en stund. Vi vurderer å ta båten opp på land for å få gjort litt vedlikeholdsarbeid, men må finne ut av priser først. Selve løftingen koster over 2000 kr per løft.

I dag har vi tatt det rolig. Været har vært dårlig så vi har for det meste jobbet.

28.02.17 Porto

Den verste natta i båt hittil. Marinaen i Porto ligger på Gaia-siden, helt nederst i elva. Kl 03 og kl 15 begynner det å bli høyvann og båtene ligger VELDIG urolig. I natt var det i tillegg skikkelig mye vind og ellers dårlig vær. Vagabond ble kastet frem og tilbake hele natta. Det knirket og skvulpet og brakte noe helt fryktelig. Umulig å sove.

Planen var likevel å dra videre i dag, enten til Baionna eller til Viana do Castelo dersom vi ikke kom oss av gårde tidlig nok. Men etter en sååå dårlig natt kom vi oss ikke av gårde så tidlig.. Vi ble i tillegg advart mot å reise av damen i resepsjonen på marinaen. Det var store bølger og mye vind, og ikke anbefalt å seile for båter under 35 meter. Vi kunne også komme til å få en bot dersom vi ble oppdaget. Vi vurderte likevel å dra helt til vi fant ut at det ikke var mulig å komme inn til marinaen i Viana do Castelo pga rødt signal. Det endte med at vi droppet å reise og heller brukte dagen på jobbing, fiksing av fortøyninger (sånn at neste natt ikke blir like ille), litt mer båtjobbing og sushi-lunsj på marinaen.

27.02.17 Porto

I dag jobbet vi til utpå ettermiddagen. Tok ferga over fra Gaia (der marinaen ligger) til Porto for å handle mat. Ferga skulle gå hvert kvarter fikk vi høre, men da vi skulle hjem igjen viste det seg at den hadde stoppet for dagen pga bølger.. Dette fikk vi først vite etter å ha stått og ventet i 15 minutter. Vi måtte derfor ta taxi hele veien rundt. På kvelden lagde vi digge burgere.

26.02.17 Porto

I dag leide vi scooter og kjørte inn til Porto. Det var ganske mye liv der inne selvom det er søndag. Vi spiste lunsj og kjørte deretter rundt og utforsket byen. I regnet. På desperat jakt etter en matbutikk med søndagsåpent. Det fant vi til slutt og fikk handlet det aller nødvendigste før vi satte kurset hjemover. Rotet oss skikkelig bort og havnet utpå traffikerte bilveier. Det endte heldigvis bra og med hjelp fra google maps fant vi veien tilbake til marinaen.

25.02.17 Figueira da Foz til Porto
Distanse: 66 nm
Seilte 4 timer og kjørte motor resten, til sammen 9,5 timer

I dag sto vi opp i 7-tiden og satte kursen mot Porto. Vi hadde strålende sol hele veien og fikk seilt 4 timer av reisen, heldigvis! Vi var litt redde for at det kun skulle bli motor. Signy, som er gravid i 5. mnd, lå for det meste under dekk og kastet opp med jevne mellomrom… Ellers gikk turen knirkefritt. Var veldig mye strøm på vei opp elva i Porto. Vi kjørte på for fullt, men båten gikk likevel kun i 3 knop.. Vi fant en lokal restaurant i den lille «byen» ved marinaen etter å ha lagt til. Bestilte kjøtt og som vanlig var det ikke særlig bra. Fisk og sjømat er tingen her i Portugal altså.

24.02.17 Figueira da Foz

I dag jobbet vi for det meste. Vi fikk også på forseilet, handlet litt mer og spiste ute på kvelden. Var en slags dagens tapas. Blodpølse, en annen lokal pølse, fylt sopp, fritert fisk, chips og kålsalat med altfor masse brød oppi. Generelt et veldig brunt måltid. Smakte helt ok.

Vagabond er like hel!

23.02.17 Lisboa til Figueira da Foz

I dag tidlig tok vi bussen fra Lisboa (kom i går) til Figueira da Foz igjen. Det er 4 mnd siden vi har vært her nå. Båten var heldigvis like hel, men dekket var ganske fullt av grønske. Vi klarte heldigvis å fjerne det meste med boracol (impregnering til treverk som skal være utendørs), såpe og vann. Inne var alle overflater dekt av et brunsvart støv. Vi har latt en luke stå litt oppe, så kanskje det er sand fra Sahara? Ekkelt var det i hvert fall! Og umulig å få av fra lampeskjermer, sprayhood osv. uten å gni det enda mer inn. Vi vasket så godt vi kunne, fikk satt i gang watermaker’n og lagd nytt vann, og handlet. Var passe slitne når kvelden kom. Lagde middag og sluknet tidlig.

11.-12.10.16 Figueira da Foz til Lisboa til Oslo

I dag, 11.10., tok vi bussen til Lisboa. Det var et godt alternativ til tog, som var mer komplisert (bytting osv.) og dyrere. I Lisboa gikk vi rundt i byen, spiste lunsj og gikk opp til et stort slott/borg med god utsikt, var med på en fryktelig ubehagelig tuktuk-tur – anbefaler å velge tuktukene som går på strøm og ikke bensin!!!! – og tok en etterlengtet spabehandling. Vi var ganske stive i rygg, nakke og skuldre etter all jobbingen med båten. På kvelden spiste vi indisk og la oss tidlig. Sto opp noen timer senere og dro til flyplassen, som ligger midt i byen, og så hjem til Norge.

10.10.16 Figueira da Foz, Portugal

I dag gjorde vi båten helt klar for vinteren og pakket. I morgen tidlig tar vi bussen til Lisboa..

09.10.16 Figueira da Foz, Portugal

I dag tidlig dro besøket vårt. Vi brukte dagen på å ordne litt til hjemreisen. På tirsdag reiser vi til Lisboa og så tar vi fly derfra onsdag morgen.

08.10.16 Figueira da Foz, Portugal

dsc02843
På biltur til Nazaré

I dag leide vi bil og kjørte til Nazaré, Sintra og Cascais. Vi begynte med å kjøre opp til fyret med utsikt over Figueira. Anbefales! Hit kan man lett gå til også. Deretter kjørte vi videre langs kysten (der det var mulig) til Nazaré, som er kjent for verdens største bølger. Hvis du ser på et kart, så skjønner du hvorfor. Rett utenfor Nazaré er det nemlig 3000 meter dypt og så går det en slags dal inn til Nazaré som gradvis blir smalere og smalere og grunnere og grunnere. Vi spiste lunsj her før vi kjørte opp på klippene til fyret. Kjempefin utsikt! Så dro vi videre til Sintra. Tok lenger tid å kjøre enn vi hadde trodd. I Sintra er det en del kule slott som vi ville se. Vi klarte å kjøre opp på høyden hvor de ligger og så ned igjen, uten å finne dem. Vi måtte derfor opp igjen. Det var en smal og krokete vei og det tok ca. 18 minutter å kjøre opp hver gang. Når vi endelig kom opp for andre gang, viste det seg at det kuleste slottet var stengt… Typisk. Det begynte å mørkne også, men vi tok likevel turen til Cascais (15 min unna) og spiste middag der, før vi kjørte hjem.

07.10.16 Figueira da Foz, Portugal

dsc02794

Vi har bestemt oss for å bli her. Besøket vårt reiser hjem søndag morgen, og vi reiser hjem onsdag morgen. Det er såpass billig og bra her at vi legger igjen båten her i vinter. Det er ikke meldt særlig vind framover heller, og vi er veldig leie av å kjøre motor i 8-10 timer hver dag.

I dag dro vi derfor på stranda. Deretter så vi oss litt rundt og spiste lunsj på den andre siden av stranda, som er kjempelang (havna ligger på den ene siden og en slags gamleby på den andre). Her er det mye koseligere og mye eldre bygninger enn langs stranda. Det var ganske kaldt i havet så vi endte til slutt opp ved et utendørs basseng som tilhørte et hotell. Ikke så veldig mye varmere i vannet der, men vi slapp i hvert fall den kalde vinden (som selvfølgelig kom akkurat når vi bestemte oss for å ikke seile videre).

dsc02777
Solnedgang i Figueira da Foz

Vi fant forresten en stort mathall rett ved havnen hvor de solgte massevis av frukt, grønnsaker, nøtter, oliven, fisk og kjøtt. Vi var i himmelen! Det er sånne markeder vi har sett for oss at vi skulle finne på turen, men dette er første gangen. Vi kjøpte med oss St. Petersfisk, frukt og grønt.

06.10.16 Porto til Figueira da Foz, Portugal
Distanse: 65 nm
Havneavgift: € 22

Sto opp tidlig å kjørte motor videre. Ingen vind i dag heller… I tillegg var det den kaldeste dagen på kjempelenge. Vi satt i lue, seiljakke og seilbukse. Regnet gjorde det også. Vi hadde heller ikke sovet noe særlig så turen ble lang og slitsom. På slutten ble det heldigvis sol og mye varmere. Når vi kom fram gikk vi en tur på stranda og så på solnedgangen, gjorde oss litt kjent i byen og så spiste vi helstekt and til middag. Ble en bra dag til slutt! Ganske kult sted også. Og billig og ordentlig. Vi vurderer å ha båten her i vinter.

05.10.16 Porto, Portugal

dsc02738
Tre turister i Porto

I dag gikk vi inn til sentrum av Porto. Var ganske mye lengre enn vi hadde trodd. Vi fikk beskjed om at det var 3,5 kg på havnekontoret, men det MÅ ha vært lenger. Den første broa kan man ikke gå over, så man må gå helt til neste (noe som er ganske langt). Det var verdt turen for på andre siden av broen var det mye liv, butikker og gamle, autentiske bygninger. Veldig kul by! Vi gikk litt rundt, så på en fyr som hoppa fra broa og ned i vannet, fant en restaurant og spiste lunsj, gikk mer rundt, fant handlegata og handlet litt, fant økologisk vin og så et stort supermarked. Tilbake tok vi ferge (etter å ha gått helt bort til der båten ligger, men på feil side av elva). Vi var passe slitne når vi kom tilbake. Ble middag i båten på en ny innendørs elektrisk grill vi har skaffet.

dsc02747
Porto

04.10.16 Porto til Lisboa med bil, Portugal

I dag ryddet vi og vasket og shina opp båten så godt vi kunne. Så leide vi bil og kjørte til Lisboa for å hente dattera til Truls og kjæresten. Turen tok nesten 3 timer på motorvei, én vei. Vi stakk innom en havn i Lisboa, hvor vi vurderer å legge igjen båten i vinter. Så lovende ut! Når vi kom tilbake igjen til båten, var klokka nesten 20:30. Vi la fra oss ting og gikk rett bort til en liten «village» (et sogn) 5 minutter unna, São Pedro da Afurada, og spiste grillmat på en skikkelig lokal restaurant. Utrolig kult sted. Nesten alle husene er dekket med mosaikkfliser og har Bibel-bilder på veggene.

03.10.16 Baiona til Porto (Gaia), Portugal
Distanse: 68 nm
Havneavgift: € 36

dsc02759
Solnedgang i Porto

I dag sto vi opp tidlig og dro videre til Porto i Portugal. Vi reiste i 10 timer, 9,5 timer med motor og 30 min seiling… hva skjer med vinden!? Uansett gøy å ha kommet til Portugal! Her er det litt varmere på kveldene. Marinaen ligger litt utenfor selve byen, på Gaia-siden. For å komme seg inn til sentrum, må man enten gå 3,5 km og så krysse en bro, eller ta en ferge og så buss eller trikk. Marinaen er ganske dyr, men det er fordi det er så god service her (påsto damen på havnekontoret). Det er en veldig fin og ordentlig marina og så får man gratis brød (små loffrundstykker med masse luft i) kastet ombord i båten til frokost.

Vi var slitne etter reisen og spiste middag i båten. Fikk vasket litt klær og leid en bil til i morgen. Da får vi besøk.

dsc02598
Litt av Castelo de Monterreal i bakgrunnen

02.10.16 Baiona, Spania

Det har den siste uken blitt veldig kaldt både morgen og kveld. Det er en helt annen luft nå – skarp og frisk høstluft. I dag startet vi dagen med litt jobbing. Deretter tok vi oss en tur rundt og oppå Baionas mest fremtredende bygning, Castelo de Monterreal. Veldig fint og godt bevart! Vi fikk også god utsikt over Baiona og kysten, og en regatta som foregikk i nesten vindstille. Gikk en tur inn til sentrum etterpå for å spise lunsj, men alle servitører er så sykt sure her så vi stakk tilbake til båten og mekka sammen blekksprut i stedet. På kvelden gikk vi ut for å spise, men det var ikke mye åpent på søndager. Vi endte opp på et sted hvor servitørene endelig smilte og var hyggelige, men maten ikke var så mye å skryte av. Kom i snakk med noen franskmenn og hadde det hyggelig, men anbefaler ikke stedet… (Recuncho Marineiro).

01.10.16 Muros til Baiona (via Illas Cíes), Spania

dsc02536
Vakre Illas Cíes

Distanse: 45 nm
Havneavgift: € 24 dersom man ikke ligger inntil en flytebrygge, men med bakenden festet i brygga og baugen med anker (etter 1. oktober)

I dag sto vi opp tidlig og satte kursen mot Baiona. Ikke vind i dag heller.. Det er forresten mye fiskegarn i vannet her. Det har vært det de siste dagene så vi må hele tiden være på vakt. Vi stakk innom Illas Cíes på veien til Baiona. SHIT for en fin øy! Vi følte vi var i Karibien. Ankret opp og spiste lunsj i båten før vi tok jolla inn til stranda. Fløy litt drone og lå i sola (utrolig fin og myk sand!) en stund før vi dro siste strekka inn til Baiona.

dsc02572
Baiona by night

Baiona er også en veldig koselig by med trange gater, festning og masse liv. Vi valgte å ligge på Monte Real Club de Yates i stedet for Puerto Deportivo da det var dyrt der, de ansatte var sure og bryggene knirka veldig. Gikk ut og spiste på kvelden. Vi valgte helt feil sted. Fulgte TripAdvisor igjen og havnet på Casa Rita, et altfor stivt sted med sånn passe god, men dyr mat og sure servitører. Anbefaler heller å spise i restaurantgaten lenger ned mot sentrum. Der var det skikkelig liv.

30.09.16 Camariñas til Muros, Spania
Distanse: 36 nm
Havneavgift: € 26 (€ 18 etter 1. oktober)

dsc02498
Muros

I dag kom vi oss av gårde litt for sent. Vi dro derfor ikke lengre enn til Muros. Hadde dårlig vind som vanlig og kjørte derfor motor. Vi passerte det beryktede Kapp Finisterre i vindstille…

Muros er en koselig, liten fiskeby. Verdt et stopp. Vi fant en fiskedisk på havnen og kjøpte med oss fersk fisk og blekksprut til middag.

Ellers hadde vi et lite uhell når vi skulle skifte dieselfilter. Det datt ned i motorrommet og det sprutet diesel overalt. Vi gjorde vårt beste med å tørke opp, men det var vanskelig å få bort lukten. Flaks at det er akkurat det rommet vi sover på…

29.09.16 A Coruña til Camariñas, Spania
Distanse: 60 nm
Havneavgift: € 26

dsc02455
Camariñas ligger rett rundt hjørnet

I dag starter vi turen med å kjøre enda lenger inn i A Coruña, til den innerste havnen, for å kjøpe diesel. Det kunne vi dessverre ikke fordi dieselstasjonen kun var ment for fiskebåter.. Vi fikk tak i nytt dieselfilter da, så det ble ikke bomtur. Kjørte motor videre til Camariñas. Er nesten ikke vind for tiden, og den lille som er, kommer fra alle kanter eller rett forfra. Camariñas var ikke et veldig koselig sted, men greit å ligge en natt.

28.09.16 A Coruña, Spania

dsc02439
Utsikt over A Coruña fra Torre de Hércules

I dag jobbet vi, fikset litt på båten og så gikk vi en lang tur. Det var ikke meningen at turen skulle bli så lang, men vi gikk litt feil. Planen var å gå til stranden, men i stedet for å gå rett gjennom sentrum så klarte vi å gå ut på halvøya til høyre for sentrum og så langs havet helt til Torre de Hércules. Det var skyfritt, strålende sol og glovarmt. Vi var derfor passe slitne når vi kom frem til fyret. Der fant vi et kart og skjønte hvor feil vi hadde gått. Og at det var minst like langt igjen til stranden som det vi allerede hadde gått. Endte derfor opp i en taxi. Well spent money! Kjøpte litt tapas på restauranten ved stranda og gikk så ned og tok en dukkert (Truls) og lå litt i sola før vi gikk tilbake.

27.09.16 A Coruña, Spania

dsc02386
Havnen i sentrum av A Coruña

I dag brukte vi dagen til å jobbe og gå til båtbutikken. Fikk tak i det vi trengte heldigvis. Ny blokk til det ene revet, leddlampe til kjøkkenbenken og tunfiskkrok.

26.09.16 Cedeira til A Coruña, Spania
Distanse: 30 nm
Havneavgift: € 21 (sa havnekapteinen, men vi har ikke betalt ennå og tror ikke helt på at det er så billig)

Crazy natt med rulling, gynging, skvulping og andre lyder og bevegelser. Anker altså.. Vi dro videre til A Coruña i dag. Det gikk ganske sakte da vi hadde motvind fra alle kanter og kun 3 sekundmeter med vind. Vi sleit skikkelig med å få opp storseilet fordi det blåste fra overalt! Når vi kom fram, gikk vi ut og så oss om i byen. Vi liker oss foreløpig. Virker som en by som har alt i tillegg til å være koselig, med trange gater og hyggelige restauranter og cafeer.

25.09.16 Cariño til Cedeira, Spania
Distanse: 18 nm

dsc_7288
Måtte sage i stykker blokken for å fa løs tauet til revet

Det var skikkelig «storm» i går kveld og i natt. Pøsregn, vind, uling, skvulping, gynging osv. Umulig å sove og bra vi ikke seilte videre i går, sånn som vi vurderte. Vi ventet til rundt kl 11-12 før vi startet i dag. Da skulle det visst være bedre vind, men det stemte ikke helt.. Var null vind og rotete sjø med crazy bølger. Vi kjørte midt mellom noen store steiner/små fjell under fyret på Cabo Ortegal. Var ganske kult! Etter det kom alle bølgene og da var det ikke så kult lenger.

I går når vi skulle ta ned seilet, i 10-12 sekundmeter med vinden rett forfra, hørte vi et uvanlig smell. Vi fant ikke noe feil da, men i dag, når vi skulle ta av det ene revet, oppdaget vi feilen. Tauet bevegde seg ikke når vi løsnet det. Et eller annet rart hadde skjedd! Vi skrudde løs festet bak på bommen når vi kom frem til Cedeira. Tauet til revet hadde visst gått i klem i den ene blokken inni bommen. For å få ut tauet igjen, måtte vi sage løs blokken med en feinsag. Gikk til slutt, men bladet til saga ble ødelagt.

Vi kom frem til Cedeira ganske tidlig. Til et skikkelig fyrverkeri. Ble sendt opp masse raketter fra noen hus over byen. Aner ikke hva det var, men det holdt på ganske lenge og begynte igjen på kvelden.

dsc_7262
Vi tok oss en tur gjennom her. Anbefales ikke i sterk vind..

Vi tok jolla inn til byen og spiste lunsj på et slags tapas-sted. Kjøpte calamari, hai (!) og noe svinekjøtt. Alt servert med pommes frites. Hva er greia med å servere frites til alt!?! Hai var forresten overraskende godt (ikke haifinne altså). Smakte som en blanding av makrell og tunfisk. Gikk litt rundt i byen etterpå. Alt var stengt siden det er søndag, men tror det er et ganske fint sted om sommeren når det er varmt og liv i gatene. Det mangler ikke på strender hvert fall.

24.09.16 Ribadeo til Cariño, Spania
Distanse: 45 nm

I dag var planen egentlig å kun dra til Viveiro, fordi vi trodde det var veldig fint der, men så viste det seg at vi hadde blandet Viveiro med Cedeira. Vi dro derfor videre mot Cedeira, ca. 25-30 nm fra Viveiro. Vinden var kjemperar i dag. Den kom fra alle kanter, og det gikk fra null vind til liten kuling nesten hele tiden. Vi tok seila opp og ned, opp og ned. Når vi nærmet oss Cariño blåste det opp veldig. Vi fikk endelig seilt litt ordentlig. Dessverre viste værmeldingen av det kom til å bli sterk motvind fra Cabo Ortegal til Cedeira. Vi seilte nesten helt bort til fyret på Cabo Ortegal før vi fant ut at det ikke fristet å krysse i 10-15 sekundmeter i 3 timer. Det begynte også å bli sent på dagen og vinden skal snu i morgen. Vi satte derfor kursen inn til Cariño og ankret opp der for natten.

dsc02284
Taco var det mest spennende som skjedde i Ribadeo

23.09.16 Gijón til Ribadeo, Spania 
Distanse: 62 nm
Havneavgift: € 40

I dag seilte vi videre til Ribadeo. Seilte hele dagen. Begynte kl 09:30 og var framme kl 19:15. Fisket en hornhjel på veien. Endelig fisk! Når vi kom fram, lagde vi meksikansk taco med provenkalsk touch. Fulltreffer! Mmm, oppskrift her!

22.09.16 Ribadesella til Gijón, Spania
Distanse: 31 nm
Havneavgift: € 30

dsc02212
Ikke spis her!

I dag dro vi videre til Gijón, som er den største byen i regionen Asturias. Det var lite vind så det ble motor hele veien. Vi gikk ut for å spise lunsj med en gang vi hadde lagt til. Endte opp på noe som helt sikkert er Gijóns dårligste restaurant (nr 577 av 673 på TripAdvisor fant vi ut senere). Den lå beleilig til rett bak marinaen. Den så også veldig koselig ut. Bordene sto i en bakke og vi hadde utsikt ned mot marinaen. Og vi var sultne! Men etter anmeldelsene på TripAdvisor å dømme, så er dette stedet du går dersom du ønsker å bli matforgiftet. Vi følte oss heller ikke helt på topp etter lunsjen..

dsc02251-1
Green Zone Bio

Vi gikk videre opp til minnesmerket Elogio del Horizonte, som ligger på høyden bak marinaen. Derfra gikk vi ned på den andre siden, til den store stranden på østsiden av byen. Det var ganske øde i gatene helt til kl 17. Siesta kanskje? Vi fant tilfeldigvis Green Zone Bio, en kombinert økologisk vin-, kaffe- og smoothiebar og økologisk butikk. Himmel! Vi kjøpte bl.a. med oss økokaffe og ashwaganda. Fant så et supermarked og fikk handlet litt. Vi finner litt økologisk her og der. Det er ikke veldig populært ennå, men up-and-coming. Tok laaaang tid å gå tilbake til båten. Godt vi hadde Google Maps! Fikk sjekket inn og så ut igjen for å kjøpe gass. Når vi kom tilbake i båten var vi så slitne at vi ikke orket å lage middag. Vi gikk derfor ut igjen for å spise. Det ble en lang tur på over en time før vi endelig dumpet inn på det som viste seg å være Gijóns beste restaurant på TripAdvisor. Anbefalt av Michelin-guiden også. Og det med god grunn! Maten på V. crespo var virkelig noe av det beste vi har spiste ute noen gang. Kanskje noe av det beste vi har spist sånn generelt! Bestilte lam (SÅ mørt!) og i motsetning til i går, var det uten noe dilldall. Et stykk shoulder of lamb, noen potetbåter, fett og en frisk grønn salat. Mat på vår måte! Fikk også en kald vannmelon-gazpachoog og deretter en ham croquette hver som amuse-bouche. Utrolig godt og enkelt begge deler! I tillegg hadde de kjempegod økologisk rødvin. Og til dessert en slags sjokoladefondant med mangosorbet og frosne bær. Vi har ikke ord!

dsc02228
En av strendene i Gijón

Vi fikk et litt dårlig førsteinntrykk av Gijón, men etter at det ble litt mer liv i byen kl 17, vi fikk sett mer av sentrum og fant både Green Zone Bio og V. crespo, så fant vi ut at det egentlig er en ganske kul by!

21.09.16 Ribadesella, Spania

I dag fikk vi unna en del jobb, både Tunmed-jobb og jobbing med båten. Deretter gikk vi en tur langs strandpromenaden og så på de craaaazy bølgene som oppstår ved lavvann. Lagde litt tapas til lunsj, jobbet videre og testet en Michelin-restaurant, Arbidel restaurante, på kvelden. Litt usikker på om de kan ha mistet stjernen sin siden i fjor. Var hvert fall gourmet på lavt nivå. Neida, men de prøvde litt for hardt. Maten så fin og flott ut, men smakte derfor litt rart. Ble for mange smaker på en gang, og maten hadde ikke «sjel». Hadde vært mye bedre om de hadde brukt lokale råvarer og gjort det litt enklere. Men men. God økologisk vin hadde de da.

20.09.16 Ribadesella, Spania

dsc02130
Dorada til lunsj

I dag hadde vi en litt slapp dag. Ganske slitne etter lange dager på havet den siste tiden. Brukte derfor dagen til å vaske klær, jobbe, gå en tur i byen, spise dorada til lunsj og så jobbe litt mer. I dag fikk vi også besøk av både politi og toll/immigrasjon i båten. Måtte vise pass og gi ganske mange opplysninger. Gikk heldigvis veldig bra. Dette er det nærmeste vi har kommet å «sjekke inn» noe sted i løpet av turen. Vi skjønner ikke helt de greiene der…

19.09.16 Santander til Ribadesella, Spania
Distanse: 62 nm
Havneavgift: € 23

I dag dro vi tidlig videre. Santander var ikke noe for oss så vi satte kursen mot den lille fiskebyen Ribadesella i regionen Asturias. Finere sted skal du lete lenge etter! Hele veien fra Santander hadde vi høye, ville fjell og klipper på vår venstre side.

dsc_7217
Vakre Ribadesella

Vi ankom Ribadesella i 18-tiden og fikk heldigvis plass her. Egentlig tar de ikke imot båter som er over 12 meter, men i går var vi 12 meter. Ribedesella ligger i utgangen av en elv med fjellene Picos de Europa på den ene siden og Biscaya på den andre. I elveutløpet er det en fin sandstrand. Naturen her er helt utrolig og byen kjempekoselig med fullt av fargerike hus. Å få komme hit er grunn nok alene til å ikke krysse Biscaya direkte fra Brest til A Coruna.

Etter å ha sjekket inn, fant vi et lite supermarked og kjøpte inn ingredienser til paella. Fant hel kanin (!), blåskjell og reker. Ble veldig godt (oppskrift kommer).

Les mer om denne fantastiske lille byen her: http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/spain/articles/Ribadesella-Spain-Secret-Seaside/ 

17.-18.09.16 Saint-Denis-d’Oléron til Santander, Spania
Distanse: 210 nm
Tid: 30 timer
Gjennomsnittsfart: 7 knop
Havneavgift: € 43 (etter pruting)

Fin soloppgang i Biscaya
Fin soloppgang i Biscaya

I natt sov vi lite. Det var vind og plasking og skrangling i båten. Sto likevel opp i 07-tiden og kom oss av gårde 07:40. Fikk med oss en fin soloppgang og skimtet også Fort Boyard, hvor «Fangene på fortet» er innspilt, i det fjerne.

Det hadde blåst liten kuling et par dager, og værmeldingen lovte 7 m/s fra nord og nordvest, minkende til 5-6 utover natten og dagen etter. Vi måtte ut av havnen senest kl 08 på grunn av tidevannet, men når vi våknet blåste det fortsatt mye. Vi valgte å stole på værmeldingen, og kuling i medvind kan jo være gøy. På vei ut fikk vi det første strekket 3-4 knop medstrøm. Høres jo fint ut, men når denne møter dønningene fra Biscaya bygger det seg opp ganske store brytende bølger. Så rundt en odde fikk vi noen lange minutter med tivoli. Vi hadde nok med å holde oss fast, så fikk som vanlig ikke tatt verken bilder eller video. Det er sikkert derfor de fleste bilder fra seilere viser sol og delfiner.. Den røffe starten førte til at Signy var kvalm resten av dagen, mens Truls som har skikkelige sjøbein, tok seg av matlaging og alt annet som måtte gjøres.

dsc_7109
Fort Boyard i det fjerne

Litt mer drama fikk vi også da vi gikk litt for hardt inn i en bølge slik at døra til en av akterlugarene smalt så kraftig igjen at den låste seg fra innsiden. I den lugaren har vi mye av sikkerhetsutstyret og Watermaker, som også var startet. Heldigvis klarte Truls å lirke opp døra til slutt.

Videre gikk turen ganske bra. Vi seilte for det meste, 10 timer motor og 20 timer seiling, og hadde ganske god fart. Når kvelden kom ble det mindre vind og det endte med at vi begge la oss. Vi så ingenting ute uansett (selvom vi hadde fullmåne). Vi har både AIS med varsling, radar med varsling og seilte kun i 4 knop. I tillegg er det få som seiler denne strekningen. Sto også opp med jevne mellomrom og sjekket seilene og sikten. Måtte til slutt starte motoren slik at vi kom oss fremover.

dsc_7164
Santander

Det var så og si umulig å sove. Gynging og slamring og knirking. Veldig urolig sjø og vi ble kastet frem og tilbake både i senga og på sofaen uansett hvilke stillinger vi lå i. Så frustrerende!

Planen var opprinnelig å seile til Hendaye, men det ville gitt oss platt lens. I den sjøen vi hadde ble det litt for mye rulling for oss, så vi la kursen litt lenger vest mot Santander. Vi kom frem til Santander ca. kl 13:30 dagen etter. Surret lenge rundt for å finne en marina. Vi prøvde å ringe opp marinaen i sentrum, men de kunne ikke engelsk. Vi seilte inn og kikket, men fant ut at den var altfor liten for en så stor båt som vi har. Endte derfor opp i den store marinaen utenfor flyplassen.

dsc02056
Saint-Denis-d’Oléron

Her er det ganske dyrt. Først skulle havnekapteinen ha € 59 for én natt, men da var reaksjonen vår: Whaaaaaaaat!?! og han endret det etter mye om og men til € 43, noe som også er dyrt. Det er ingenting å gjøre her heller og det tar 15-20 min å komme seg inn til sentrum. Internett funker kun når det er høyvann og når ikke et fly letter eller lander (noe vi forresten hører veldig godt). I stedet for å krysse over til Santander, kan man heller dra til Gijon, 83 nm unna, som vi har hørt er mye finere. Det vil tiden vise. Les mer om kryssingen vår her.

Siden vi ikke fant noen matbutikk i nærheten, endte vi opp på en shabby restaurant med bare lokale. Bestilte en noe skuffende 3-retters. God paella, men resten var ikke mye å skryte av. Var heldigvis kort vei til båten og den etterlengtede senga. Vi var mildt sagt slitne etter turen.

 16.09.16 Saint-Denis-d’Oléron, Frankrike

I dag regnet det så vi brukte dagen til jobbing og å forberede oss til nattseilasen over til Santander i Spania.

15.09.16 Saint-Denis-d’Oléron, Frankrike

dsc02033
Det dyrkes vindruer overalt her. Er vel lov å smake litt?

I dag jobbet vi, spiste spicy blåskjell på Quai 17 (sånn passe godt) og leide så en slags sykkel og syklet til La Bétaudière og så til fyret i Chassiron og tilbake. Sykkelen vi leide så ut som en tuktuk og hadde to seter med pedaler bak, ratt på høyre side og to barneseter foran. Og soltak. Den var ekstremt tung å sykle og knærne fikk virkelig kjørt seg. Å svinge seg gjennom alle bommene på sykkelstien var nærmest umulig og vi ble ledd av av alle som passerte oss. Men vi hadde det gøy! Til en viss grad. Endte til slutt med at en løp bak og dyttet mens den andre tråkket og styrte (med musikk på iPhonen i skikkelig tuktuk-stil). Vi var passe slitne når vi kom fram til fyret og sank sammen i en sofa med øl (Truls) og iskrem (Signy) før vi begynte på hjemturen. Måtte nemlig være tilbake innen 3 timer, noe vi rakk på minuttet. Fant en fiskebutikk på vei tilbake og kjøpte inn krabbe, reker, kreps og snegler til middag.

dsc02020
Tuktuken vår!

14.09.16 Saint-Denis-d’Oléron, Frankrike

Vi blir her i noen dager mens vi venter på at stormen skal gå over. I dag har vi derfor brukt dagen til jobbing. Og jogging. Etterfulgt av bading. Og mer jobbing. På kvelden testet vi en av restaurantene ved havna. Bestilte fisk og kom i prat med to nederlendere som bodde i Frankrike og hadde hytte i Skottland. Diskuterte seiling, vikinger og Norge.

13.09.16 La Rochelle til Saint-Denis-d’Oléron, Frankrike
Distanse: 13 nm
Havneavgift: € 27

dsc01968

Vi måtte vente til kl. 13:15 med å dra videre pga tidevannet. Vi ble ytterligere 15 minutter forsinket fordi broen som måtte åpnes for at vi kunne forlate marinaen ikke hadde strøm.. planen vår om å komme oss til Port Médoc gikk dermed i vasken. Det er meldt storm i Biscaya fra onsdag til torsdag og vi vil derfor gjerne finne en god marina å ligge i da. Deretter er planen å krysse rett over til Spania. Vi bestemte oss for å dra over til Saint-Denis-d’Oléron, og det er vi glade for nå. Her koster det € 27 per natt og hver 3. natt er gratis. I tillegg er det ganske koselig her, store strender på begge sider og et godt utgangspunkt for å krysse over til Spania. Det er en del restauranter rundt marinaen og et lite sentrum 500 meter unna. Wifi er gratis og åpent overalt. Vi liker oss! Det er også en finsk festival her for øyeblikket, Festi’Finlande, av alle ting…

I kveld var det skikkelig tordenvær og pøsregn. Vi merker at det snart kommer en storm!

12.09.16 Saint-Martin-de-Ré til La Rochelle, Frankrike
Distanse: 13 nm
Havneavgift: € 53,40

dsc01961
Lungemanet

I dag måtte  vi vente på høyvann for å komme ut gjennom slusen. Vi dro i 12-tiden og seilte sakte, men sikkert mot La Rochelle. Badet fra båten på veien, men ble skremt opp igjen av gigantiske brennmaneter. Aldri sett såå store maneter før! De kalles Barrel jellyfish, lungemanet på norsk, og er av de største manetene i området. Og de brenner!

Vi la til i marinaen til høyre for Vieux Port. Koster € 53 for en natt her. Det er ran! Planen vår var egentlig å bli her en stund fordi det kommer en storm på onsdag. Men vi får ikke lov å bli lenger enn til onsdag.. Såå der gikk den planen i dass. Vi reiser derfor videre allerede i morgen sånn at vi kommer oss til en annen marina i god tid før stormen. Kanskje like greit. Det koster jo flesk å være her. Og ikke er det en særlig spennende marina.

Ellers så har det blitt veldig varmt på veldig kort tid. Vi føler at vi har kommet til en helt annen klimasone. I dag har vi hatt skikkelig heteslag. Prøvde oss på en tur ut i 17-tiden, men ble helt slått ut. Gikk en tur likevel, til Vieux Marina, og så oss om. Er en ganske stor by. Vi liker bedre små byer eller koselige øyer så vi føler vel ikke akkurat at det var verdt € 50. Meeen er jo gøy å ha vært her 🙂

dsc01784
Gøy med en sykkeltur til Loix!

11.09.16 Les Sables-d’Olonne til Saint-Martin-de-Ré, Frankrike
Distanse: 27 nm
Havneavgift: € 31

I dag sto vi opp tidlig igjen og dro videre til Saint-Martin-de-Ré, en av de fineste befestede byene i Europa. Som vi skrev i går så kommer man kun inn gjennom slusen når det er høyvann. Var derfor viktig å nå frem i tide. Vi hadde beregnet litt for god tid så på slutten seilte vi rolig i 4 knop innover mens vi fisket. No luck med fiskingen, men veldig behagelig seiling. Vi fikk plass på siden av en annen båt og gikk i land for å spise lunsj. Endelig var vi tidlig nok ute, men endte på et litt for stort og busy sted med stressede kelnere og fisk som ikke var renset. Klagde og fikk ny. Leide sykler etterpå og syklet til Loix. Ble en tur på 2-3 mil i sola. Veldig deilig å bevege seg litt etter mange dager med seiling. Det er sykkelstier overalt her og tydeligvis en vanlig måte å utforske øya på.

dsc01913
Grillings i solnedgangen

Saint-Martin-de-Ré er en av ti kommuner på L’île de Ré. L’île de Ré er Frankrikes svar på The Hamptons. Det bor ca. 20 000 her om vinteren og 220 000 om sommeren! Det kryr av turister her fremdeles. Og alle spiser is. Når kvelden kom tok vi med oss kullgrillen opp til festningsmuren og grillet, så på solnedgangen og fløy drone.

10.09.16 Port Joinville til Les Sables-d’Olonne, Frankrike
Distanse: 30 nm
Havneavgift: € 28,5

dsc01720
Galettes til lunsj

Opp kl. 8 for å seile videre. Planen var egentlig å dra helt til La Rochelle, men vi fikk tips om at vi burde stikke innom Saint-Martin-de-Ré. Pga lavvann så hadde vi ikke kommet inn gjennom slusen der før i 21-tiden, men vi hadde vært framme 2-3 timer før det. Vindretningen var heller ikke den beste i dag. Vi seilte litt for høyt hele tiden og fikk derfor dårlig fart. Vi bestemte oss for å dra inn til Les Sables-d’Olonne i stedet. Les Sables-d’Olonne er kjent for jorden-rundt-regattaen Vendée Globe. Rekorden er på kun 78 dager!!! Vi fikk en bra plass på marinaen i sentrum og gikk ut for å spise lunsj. Alt var stengt som vanlig… men på strandpromenaden fant vi et sted som fremdeles solgte galettes. Galettes er bokhvetepannekaker og en spesialitet fra Bretagne (som vi ikke fikk smakt når vi var der). Vi bestilte en hver med ost, skinke og egg (egentlig med bacon og sjampinjong, men det fikk vist ikke kelneren med seg). Det smakte ok, men altfor masse ost og altfor lite kokt egg. Ble ganske kvalme begge to, men gøy å ha smakt.

dsc01746
Doen vår lekker ikke lenger 😀

Vi gikk rundt i gatene etterpå og tittet. Veldig stort her og butikker og restauranter overalt. Handlet litt og gikk tilbake til båten. Vasket klær og vasket båten. Truls fikset også doen som lekker..

09.09.16 Le Palais til Port Joinville, L’Île-d’Yeu
Distanse: 54 nm
Havneavgift: € 23

I dag tidlig dro vi videre sørover. Hadde ikke så mye vind så ble mye motorkjøring. Var framme i 17-tiden. Koselig sted dette også. Jobbet en stund og så gikk vi ut og så oss om og spiste tunfisk på TripAdvisors 2. beste sted..

08.09.16 Bénodet til Le Palais, Belle-Ile-en-Mer
Distanse: 55 nm
Havneavgift: € 28

dsc01479
Koselige gater i Le Palais

Sto opp halv 8 og dro videre til øya Belle-Ile. Det gikk ganske fort med større forseil. Vi seilte nesten hele veien. Store og lange bølger/dønninger helt frem til øya. Deilig! Vi ankom Le Palais i 17-tiden og ble geleidet inn til havnen av en havnevakt i motorjolle. Han hjalp oss med å legge til. Vi lå inn mot en mur, men baugen festet i en moring og akterenden festet i en kjetting som hang fra muren. Veldig spesielt. Vi lå først andre veien, men det skvulpet så fælt at vi snudde båten. Et tips er å ta med laaaange tau. Det var flytebrygge her også, men Vagabond er for stor og stikker for dypt. Vi rodde jolla over til flytebrygga og så oss om i byen. Veldig koselig her. Trange gater og hus i ulike farger.

dsc01472
Endelig en liten tur på stranda

07.09.16 Sainte Marine til Bénodet, Frankrike
Havneavgift: € 28

I dag kjørte vi båten over til den andre siden av elva. Var så utrolig masse bølger og bråk i natt så vi måtte ha en roligere havn. Var mye bedre her! Og faktisk litt billigere. Jobbet en del, byttet forseil (til større genoa), utforsket Bénodet litt mer, var en liten tur på stranda og badet for første gang på lenge, handlet litt mer og grillet St. Petersfisk til middag. I morgen drar vi videre.

06.09.16 Sainte Marine, Frankrike

DSC01388
Dagens lunsj (sånn går det når alt er stengt). Gjett hvem som er hvems

I dag jobbet vi en stund før vi tok ferga over elva til Bénodet. Fant Carrefour (stort supermarked) og fiskebutikk. Kjøpte med oss blekksprut, reker og kreps til middag. Så deilig at det er fersk fisk overalt her! Vi har litt problemer med å finne lunsj ute her i Frankrike fordi vi spiser frokost så sent. Restaurantene stenger mellom 14 og 18-19 og vi vil som regel ha lunsj i 15-16-tiden. Vi har ennå ikke klart å komme i tide…

05.09.16 Camaret-sur-Mer til Sainte Marine, Frankrike
Distanse: 60 nm
Havneavgift: € 31

DSC01376
St. Petersfisk med risotto

I dag tidlig dro vi videre sørover. I begynnelsen var det veldig masse bølger og rotete sjø, men utover dagen ble det fin vind og strålende sol. Vinden døde etter hvert så vi endte opp med mest motorkjøring. Vi kom fram til Sainte Marine i 17-tiden. Utrolig koselig her! Vi ligger i en elv med utsikt over til Bénodet. Etter å ha fortøyd båten og jobbet litt, gikk vi ut og spiste John dory (St. Petersfisk). Yum!

04.09.16 Camaret-sur-Mer, Frankrike

I dag var planen egentlig å stå opp tidlig og dra videre til Bénodet, men vi klarte ikke og da ble det dessverre for sent. Vi hadde timet det slik at vi ikke skulle møte på for mye motstrøm osv. så det var ganske avgjørende at vi kom oss av gårde i 8-tiden. Vi prøver igjen i morgen.

DSC_7042
Pardon de Camaret

I dag, første søndagen i september, er det Pardon de Camaret. Det begynner med en messe i kirka rett ved havnen, så er det en minnestund foran et monument for omkomne på havet. Så blir havet velsignet og deretter starter le pardon de Camaret (direkte oversatt: tilgivelse av Camaret). En livbåt forlater havnen etterfulgt av av en rekke båter. En bønn blir sagt og sendt på radio. Deretter kastes en blomsterkrans og et nødlys i havet og alle båtene tuter i kor, med horn, fløyter, tåkelys, signalhorn osv. Var masse folk som samlet seg på havnet for å se.

I forbindelse med Pardon de Camaret er det også tivoli og liv i byen hele helga.

I dag har vi egentlig bare jobbet, syklet en liten tur (fikk låne sykkel av havnekontoret), vasket båten, bakt brød og grillet lam. Skal legge oss tidlig sånn at vi er helt sikre på å komme oss av gårde i morgen. På tide å se et nytt sted!

03.09.16 Camaret-sur-Mer, Frankrike

DSC01330
Grillet dorade og grønnsaker, stekt tunfisk og kamskjell

I dag jobbet vi og så gikk vi en tur opp på klippene. Etter det fant vi et stort supermarked, Super U, hvor de hadde masse økologisk, fersk fisk, kjøtt, grønnsaker, vin osv. Mye bedre enn det lille supermarkedet vi fant i gågaten.. og mye billigere… kostet f.eks. mellom 4 og 5 euro for en god økologisk vin. Kjøpte med oss dorade og kamskjell til middag + ulike oster og skinker til lunsj. Vi koser oss med andre ord 😀 Tilbake i båten jobbet vi videre og fikset en del ting i båten. På kvelden hadde vi sjømatfest (igjen) med grillet dorade og grønnsaker, stekt tunfisk og kamskjell. Deilig!

02.09.16 Camaret-sur-Mer, Frankrike

DSC01220
Deilige østers

I dag jobbet vi, vasket MASSE klær, fikset litt i båten, Signy løp til Pointe de Pen-Hir og tilbake (kjempefin tur oppe på klippene) og på kvelden gikk vi ut og spiste på Chez Phillipe. Bestilte Fruit de mer (skalldyr). OMG så utrolig godt! Sjøkreps, krabbe, østers og reker. Ikke no dilldall. Og så hadde de økologisk vin. Vi digger Frankrike så langt! Tivoliet åpnet denne kvelden så vi gikk litt rundt og tittet og prøvde å vinne noen spill. Fikk også noen nye franske bekjentskaper. En veldig bra kveld!

01.09.16 Trézien til Camaret-sur-Mer i Bretagne, Frankrike
Distanse: 15 nm
Havneavgift: € 33 (fra 1. september)

DSC01204
Mmm.. fersk sjømat!

I dag sov vi ut (vi prøvde, men det gynget og skvulpet og bråkte noe sykt) og så seilte vi den siste strekka til Camaret-sur-Mer. Kjempekoselig liten by, men brygga knirker veeeldig. Kanskje det blir en tredje natt med gynging og skvulping og bråking og lite søvn. Vi jobbet litt, fikk endelig vasket klær (fire vasker!) og så gikk vi inn til sentrum. Matserveringen var stengt nesten overalt, men vi fant til slutt et crêperie som hadde åpent. Fikk oss to simple salater og ble kjent med noen tyskere. Etterpå fikk vi handlet ny blokk + fransk gjesteflagg og så mat, økologisk vin og sjømat! Det er sååå mye økologisk her! På de minste butikker! Og fersk, deilig sjømat og kjøtt. Vi er i himmelen 😀

På ettermiddagen jobbet vi videre og så spiste vi deilig sjømat på kvelden. Oppskrift kommer!

Det hjelper forresten veldig å kunne bittelitt fransk. Så lenge man starter en samtale på fransk, så snakker de engelsk her. Starter man på engelsk, så kan de plutselig ingen språk.

DSC01080
Ødelagt blokk og klissvåt, men like blid

31.08.16 Isle of Scilly til Trézien i Bretagne, Frankrike
Distanse: 120 nm
Tid: 14 og en halv time

Planen var opprinnelig å starte kl 04:15 i natt, men det var så mye vind + masse garn i vannet så vi ventet til det begynte å bli lyst i 05:30-tiden. Hadde god vind de første 4 timene, men så ble det motorkjøring resten, altså i 10 og en halv time… Vi hadde en liten ulykke på veien. En av blokkene til storseilet sprakk og Truls måtte ut å reparere i regnet. Ellers var turen over ganske fin. Så masse delfiner som vanlig, leste bok og prøvde å finne en havn før Brest. Vi hadde egentlig tenkt oss helt inn til Camaret-sur-Mer, men mørket og tidevannet tok oss slik at vi endte opp i en liten bukt i stedet. Fikk oss litt middag og sluknet etter nok en lang dag på havet.

30.08.16 Isle of Scilly

DSC01002
Økologisk på St. Mary’s!!

I dag kjørte vi båten over til øya St. Mary’s. Så delfiner og seler på veien. De er seriøst overalt her! La oss på en bøye og jobbet noen timer. Tok deretter jolla inn til byen. Spiste på The Atlantic (god burger, ekle fries, grei salat) og gikk rundt i gatene. Fant en butikk med gårdsutsalg + masse økologisk og glutenfritt. Var i himmelen. Kjøpte med oss alt mulig rart, bl.a. pasta laget av kikertmel og edamamebønner, økologiske grønnsaker, tørket sopp, geitost, sjokolade, økologisk kaffe osv. Fant også økologisk hvitvin i en annen butikk. Det skjer jo aldri her borte! Vi dro så tilbake til båten fordi vi skulle fylle diesel når det ble høyvann (hadde avtalt), men så fikk vi beskjed om at det kunne vi ikke før kl. 8 i morgen tidlig. Vi drar over til Brest i natt så var veeeeldig viktig å få fylt. Vi kjørte inn til havnen likevel. Lå en lifeboat der som vi til slutt fikk legge oss på siden av og så fikk vi fylt opp tanken vår. Woohoo. Vi fryktet en uke på Scilly. Meldt bare motvind og drit framover så vi MÅ dra i natt eller bli mange dager ekstra. Gikk heldigvis bra 🙂 Ankret opp på samme sted som i går natt og lagde carbonara med kikertpasta til middag.

DSC00912
Dale i Milford Haven, Wales

29.08.16 Dale til Isle of Scilly
Distanse: 128 nm

Vi begynte kl. 03:30 i natt og dro mot Isle of Scilly. Vi var framme kl. 20:00. Så masse delfiner på veien. Hadde sol, men lite vind så vi kjørte motor mesteparten av turen. La oss til i en bukt mellom St. Mary’s og St. Martins. Tror vi…  Vannet er kjempeklart her og temperaturen begynner å bli veldig bra. Vi er på vei sørover!! 😀

28.08.16 Arklow til Dale, Wales
Distanse: 91,8 nm

I dag startet vi i 7-tiden og seilte sørover. Hadde sol og fint vær. Vi seilte nesten hele veien og hadde laaaange, store bølger. Veldig gøy! La oss på anker utenfor Dale i Milford Haven og tok jolla inn. Der var det veldig koselig. En pub, restaurant og masse folk.

27.08.16 Wicklow til Arklow, Irland

DSC00868
Strand i Arklow

Distanse: 12,5 nm
Havneavgift: € 30

I dag dro vi videre til Arklow. Ble kun en kort tur i dag. Vi var litt slitne og orker ikke å stå opp så tidlig at vi nådde helt til Milford Haven i Wales. I Arklow gikk vi en lang tur langs vannet til en sandstrand. Planen var å bade, men det ble selvfølgelig skyete og kaldt akkurat når vi kom frem. Dro raskt tilbake og handlet litt på veien. Ganske koselig sted dette. Typisk irsk.

DSC_6987
Mange fine hus langs vannet utenfor Dublin

26.08.16 Dun Laoghaire til Wicklow, Irland
Distanse: 26 nm
Havneavgift: ingenting

I dag dro vi videre sørover. Vi startet litt sent og kom derfor ikke lenger enn til Wicklow. Var en veldig fin tur nedover med god vind, men selve Wicklow anbefales kanskje ikke.. I dag så vi palmer for første gang! Det er et godt tegn 🙂

25.08.16 Dun Laoghaire, Irland

DSC00853
The Temple Bar

I dag etter jobb dro vi inn til Dublin. Shoppet litt, så oss rundt, spiste italiensk og endte opp på The Temple Bar. Der var det irsk live-musikk og god stemning!

24.08.16 Peel til Dublin til Dun Laoghaire, Irland
Distanse: 90 nm
Havneavgift: € 3,60 per meter

I dag sto vi opp kl 04:30 for å komme gjennom «slusen» på høyvann.

DSC00763
Utsikt over Peel

Slitsomt, men fikk med oss soloppgangen da. Seilte så over til Dublin. Hadde ganske bra med vind store deler av veien. Og sol. Så masse delfiner også. Vi filmet dem mens de svømte langs båten.

Dublin gjestehavn var veldig skuff. Dårlige båtplasser og mye skvulping pga båter som kjørte forbi i stor fart. Vi ombestemte oss derfor og dro videre til Dun Laoghaire, ca. en times tid unna. Ganske dyrt å ligge til havn her. Koster € 3,60 per meter her og € 3,80 per meter i Dublin!

23.08.16 Peel og Douglas, Isle of Man

DSC00753
Solnedgang i Peel

I dag tok vi bussen til Douglas, som er hovedstaden på Isle of Man. For tiden er det mange motorsyklister som øver til «Tourist Trophy», en årlig motorsykkelkonkurranse på øya, hvor dessverre mange dør hver gang.. Det var satt opp store puter langs veiene som beskyttelse.

I Douglas fant vi en restaurant hvor vi satt noen timer og jobbet. Deretter så vi oss rundt i byen. Hjemme igjen i Peel gikk vi opp på «fjellet» og så på solnedgangen. Kjempefin utsikt over byen 🙂

22.08.16 Strangford til Peel, Isle of Man
Distanse: 33 nm

DSC00700
Kanskje ikke så lett å se, men til venstre viser instrumentet 6,2 knop og til høyre 13,5. Dvs. 7,3 knop medstrøm!

Dro av gårde i 08:30-tiden for å unngå motstrøm på vei ut av fjorden vi lå i. Var perfekt timet. Vi fikk 7 knop medstrøm og hadde en fart på over 13 knop nedover. Planen var at vi skulle ha lavvann når vi kom ut i havet. Men vi møtte noen ekstreme bølger når vi kom dit fordi tidevannet møtte bølgene i havet. Dette kalles «overfalls» på engelsk eller «standing waves», og vi skjønner hvorfor 🙂 Helt crazy høye bølger og rotete sjø.

Kom frem til Peel på Isle of Man i 14-tiden. Da var det på vei til å bli høyvann og vi kunne komme gjennom «slusen». Den er kun oppe to ganger i døgnet, og det varierer litt fra døgn til døgn. Det avhenger av når det er høyvann og lavvann.

21.08.16 Belfast til Strangford, Nord-Irland
Distanse: 62 nm

DSC00678
Våt og kald og glad for å være framme

Dro tidlig fra Belfast. Innom Bangor på veien og fylte diesel. Turen begynte med ganske bra vær, men endte opp i pøsregn. På vei opp Strangford Lough hadde vi 7 knop motstrøm! Helt sykt! I Strangford gikk vi ut og spiste. Helt ok mat. Fisk. Spiste på The Cuan. Det er visst favorittstedet å spise til en del av Game of Thrones-skuespillerne når de filmer i området.

20.08.16 Belfast

I dag jobbet vi og var litt i sentrum. Crashet Belsonic på kvelden. 80-tallsbandet Madness spilte.

19.08.16 Belfast

DSC00495
På plass i Belfast

I dag var vi SLITNE. Vi jobbet, gikk en tur inn til sentrum og så oss rundt, var med på bittelitt sightseeing, sov, gikk en tur på butikken og endte med å lage en ekstremt enkel middag mens vi så på Netflix. Det er lov å ha sånne dager.

18.08.16 Stranraer til Belfast, Nord-Irland
Distanse: 50 nm

I dag sto vi opp tidlig og satte kursen mot Belfast. Var ikke så mye vind, men vi prøvde å seile så mye vi kunne. Kom fram til Belfast Marina ni og en halv time senere. Her er det festival for øyeblikket, Belsonic, og i dag spiller The Corrs og på lørdag spiller Madness. Vi hører alt veldig godt fra båten. Marinaen ligger forresten rett ved Titanic-området også.

DSC00407
Endelig varmt nok til å sole seg på dekk!

17.08.16 Troon til Stranraer
Distanse: 49 nm

I dag jobbet vi litt, vasket og fikset båten, handlet mat og satte så kursen sydover. Var skikkelig varmt i dag og kanskje første dag i Skottland uten noe som helst regn. Vi betalte forresten £ 390 for å ha båten på Troon Yacht Haven i 14 døgn. Og det var uten strøm. Ganske dyrt! Men vi har jo en stor båt da.. Anyway, vi seilte mesteparten av dagen og havnet til slutt i Stranraer. Et veldig random sted å stoppe, men det ligger ca. halvveis mellom Troon og Belfast, som vi er på vei til. Vi prøvde først å ankre opp helt ytterst i bukten, men bunnen var så dårlig. Vi måtte derfor helt inn i Loch Ryan og ligge på brygga i Stranraer.

16.08.16 Norge til Troon

DSC00387
Båten lå heldigvis trygt i Troon

I dag kl 19:50 tok vi fly fra Gardermoen til Edinburgh. På grunn av flere togbytter var vi ikke framme i Troon før i 01-tiden. Måtte først ta t-bane inn til Edinburgh. Så tog til Glasgow og så nytt tog til Troon. Og helt til slutt måtte vi gå et par km for å komme til marinaen. Slitsom reise, men godt å være tilbake igjen!

02.08.16 Campbelltown til Troon
Distanse: 39 nm
Temperatur i vannet: 11,8 grader

I dag dro vi over til Troon hvor vi skal sette båten i 2 uker mens vi er hjemme i Norge en tur. Ellers har vi jobbet, pakket og ordet litt i båten. Avsluttet denne delen av turen med en deilig fiskemiddag like ved marinaen. Når vi kommer tilbake setter vi kursen mot Belfast, Isle of Man, Wales, Sør-England, Frankrike og så mot Middelhavet.

01.08.16 Isle of Gigha til Campbelltown
Distanse: 53 nm
Temperatur i vannet: 11 grader

DSC_6943
Vi kan se Irland!

I dag dro vi videre sørover, rundt Peninsula of Kintyre, til Campbelltown. Vi hadde perfekt seilvind rundt halvøya. Det er et veldig utsatt område (fikk vi vite senere) så vi var ekstremt heldige som kom oss rundt. Vi startet altfor sent på dagen og hadde mye motstrøm, men heldigvis ikke altfor mye. Vi har hatt en del sol i dag da. Endelig fått litt farge! Sett delfiner også, og over til Irland og en husbrann når vi kom fram til Campbelltown. Koselig by! Synd vi må så tidlig videre i morgen.

31.07.16 Ardfern til Isle of Gigha
Distanse: 40 nm

I dag dro vi tidlig videre til Gigha, en liten og vakker øy enda lenger sør i Skottland. Var en iskald tur over, men i løpet av kvelden kom solen. Fikk jobbet og gikk en tur på øya. Fant en stor hage som tydeligvis er en turistattraksjon her. Vi spiste hummer på The Boathouse, en liten og koselig restaurant anbefalt av Michelin-guiden. De hadde til og med en økologisk rødvin! Kjempegod mat og kjempegod vin. Det var egentlig helt fullbooket, men heldigvis klarte de å presse oss inn til slutt. Anbefales!

DSC_6860
Endelig har Truls fått seg øltønne! (ruller med øynene…)

30.07.16 Tobermory til Ardfern
Distanse: 47 nm

I dag jobbet vi en stund og så dro vi videre sørover. Vi skal hjem til Norge et par uker den 4. august og planen vår var å komme oss til Belfast innen det. Vi setter igjen båten i Troon så dvs. at vi måtte dratt ned til Belfast og så opp igjen før den 4. Fordi vi kom oss av gårde litt sent i dag bestemte vi oss heller for å bruke litt lenger tid på å komme til Troon og så ta et par dager i Edinburgh på vei hjem til Norge (flyr derfra). Planen var egentlig å seile til Port Ellen i dag, men vi endte opp i Ardfern, et lite sted midt mellom Tobermory og Port Ellen.

29.07.16 Mallaig til Tobermory, Isle of Mull
Distanse: 36 nm

I dag dro vi tidlig videre til Tobermory på Isle of Mull. Her har vi allerede vært, men det er veldig fint her og det var et passe mellomstopp på veien sørover. Vi var litt slitne i dag så en kort seiltur passet bra. Handlet litt, vasket masse klær og jobbet når vi kom fram. Truls lagde deilig middag på kvelden. Kamskjell til forrett og lammekoteletter til hovedrett. NAM!

DSC_6681
Tåkete på Isle of Skye

28.07.16 Rona til Mallaig, via Portree og Kyle of Lochalsh på Isle of Skye
Distanse: 52 nm

I natt våknet vi av at vi nesten gikk på grunn. Vi hadde drevet lang innover mot land. Det er så stor forskjell på høyvann og lavvann her og vi hadde lagt ut altfor kort kjetting til ankeret. Man må tydeligvis legge ut minst fire ganger så mye kjetting som dybden! Vi måtte derfor opp og flytte båten til et annet sted i 03-tiden. Det gikk heldigvis bra!

På morgenen dro vi videre til Portree på Isle of Skye for å fylle diesel. De hadde tatt ferie i 2 uker så ingen diesel å få… Dro derfor videre til Kyle of Lochalsh. Etter mye om og men fikk vi tak i diesel. Dro deretter videre til Mallaig, en liten by (?) på fastlandet. Endte på en fiskerestaurant i sentrum for å spise kamskjell, men de hadde selvfølgelig ikke kamskjell igjen når vi endelig fikk bord. Vi måtte ta til takke med noe annet og ble matforgiftet..

DSC_6747
Rona (Vagabond helt til høyre)

27.07.16 Stornoway til Rona, Indre Hebrider
Distanse: 50 nm

Endelig videre! Vi seilte over til Rona, en øy utenfor Isle of Skye, som hører til de Indre Hebridene. Vi ble tipset om den av svenskene. La til med anker i en koselig bukt. Var 3-4 andre båter der. På øya var det en liten gård hvor man kunne overnatte og en bitteliten butikk. Vi hadde lest om en grotte, kalt Church Cave, som tidligere ble brukt som kirke. Vi tok jolla inn til land og gikk en tur for å finne den. Vi gikk oss veeeeldig bort. Havnet langt utenfor stien og ble klissvåte. Rett før vi skulle til å gi opp og gå tilbake så vi en trepinne som merket opp en del av ruta til grotten. Vi gikk mot den og fant en sti som til slutt ledet oss til grotten, på andre siden av fjellet. Den var helt ok, men gøy at vi fant den! Så en del hjort på veien også (kjøtt selges i den lille butikken). Vel hjemme i båten lagde vi breiflabb med ruccola- og korianderpesto til middag.

26.07.16 Stornoway, Ytre Hebrider

I dag hadde vi en «hvile- og jobbedag». Vi var slitne etter all reisingen og tok en ekstra dag i Stornoway (som vi btw er utrolig lei av). Vi jobbet, fikk tak i en viktig dings til vifta til motoren + fersk sjømat, gikk opp til Lews Castle, sjekket ut byen og besøkte båten til noen svensker som er stuck i Stornoway inntil videre pga en ødelagt motor. Fikk masse tips til hvor vi bør dra videre. Vi gleder oss veeeeeeldig til å komme oss bort fra denne byen. Den er så trist. Alle husene er i stein, lysebrune eller grå, bygget for å tåle all slags vær, men ingen sjarm eller fine hager. Bare grå og stygge.

DSC_6411
Callanish Standing Stones

25.07.16 Stornoway, Ytre Hebrider

I dag leide vi bil og kjørte til Callanish for å se Hebridenes svar på Stonehenge – Callanish Standing Stones. Helt ok. Vi var også innom Gearrannan Blackhouse Village og Dun Carloway Broch, som også er kjente severdigheter her. Var egentlig ikke så veldig spennende, men gøy å få sett litt av øya.

24.07.16 Loch Maddy til Stornoway, Ytre Hebridene
Distanse: 50 nm

DSC_6304
Pizzatime

Denne dagen begynte dramatisk. Eksosrøret til varmeapparatet hadde falt ut slik at vi nesten ble gasset i hjel når vi skrudde det på. All eksosen kom inn i båten. Vi skrudde på varmeapparatet og lå litt lenger i senga og plutselig var det røyk overalt! Vi kom oss heldigvis ut, fikk skrudd av apparatet og luftet! Ingen skade skjedd! Etter det la vi til på flytebryggen i Loch Maddy og gikk en liten tur og så oss rundt. Det var stengt overalt pga søndag. Dro videre mot Stornoway. På veien fikk vi en stor havsule (en type pelikan) på fiskekroken! Var ganske dramatisk. Film kommer 😉 Vi fikk dratt sulen opp i båten og fikk tatt av kroken. Den overlevde og uten skader. Ellers har vi seilt med gennaker, sett MASSE delfiner og nå ankommet Stornoway, den største byen på Lewis and Harris i Ytre Hebridene.

23.07.16 Lochboisdale til Loch Maddy, Ytre Hebridene
Distanse: 35 nm

I dag dro vi videre til Loch Maddy, som er et vanlig stopp mellom Lochboisdale og Stornoway. Vi seilte hele veien. Blåste skikkelig når vi skulle legge til og det var heller ingen ledige plasser på flytebryggen. Vi prøvde å ankre opp inne i en vik, men det var for mye tang så vi endte opp med å legge til på en bøye. Tok evigheter, men vi klarte det til slutt.

DSC_6240
Et vrak i vannkanten

22.07.16 Rùm til Lochboisdale, Ytre Hebridene
Distanse: 43 nm

I dag dro vi videre til Ytre Hebridene. Vi seilte hele veien. Endelig hadde vi litt sol. Seilte forbi en ganske spesiell øy som heter Canna og så blant annet flere lundefugler og veldig spesielle fjell. Så også et båtvrak langs kysten av Rùm. Vi glemte dessverre å slå på satelitt-tracker i dag.

21.07.16 Tobermory til Rùm
Distanse: 30 nm

I dag dro vi videre til Rùm, en øy sør for Isle of Skye som er en del av de indre Hebridene. Fikk endelig brukt genakeren. Hadde bra vær på veien over, men når vi kom fram var det bare regn, regn, regn og mye vind.

Tobermory

20.07.16 Tobermory

I dag regnet det igjen… vi brukte dagen til å jobbe og shine opp båten. Støvsugde, vasket gulv og vasket masse klær. Utpå ettermiddagen letta været litt så vi stakk en tur opp på golfbanen. Det skal være Highland Games her i morgen så golfbanen var litt rar, men Truls fikk trent litt. På kvelden tittet endelig solen fram. Vi prøvde oss på haggis til middag.

19.07.16 Oban til Tobermory
Distanse: 26 nm

DSC_6087
Duart Castle på Isle of Mull

I dag var det sol og varmt når vi sto opp. T-skjortevær kl. 8 er første gang på LENGE. Kom oss av gårde tidlig og satte kursen mot Tobermory, en av Skottlands koseligste og best kjente småbyer. Den ligger på Isle of Mull. Vi fikk seilt et godt stykke. På tide! Vi har hatt litt problemer med vifta til motoren helt siden vi dro fra Tønsberg, men fant endelig ut hva som var feilen. Nå må vi bare finne den delen vi mangler et sted. Vi lette i Tobermory, men fant ikke.

Alle husene langs havnen i Tobermory har forresten forskjellig farge. Skikkelig koselig her! Vi badet, solte oss, gikk litt rundt i byen, spiste is og hadde besøk i båten av en dritrik svenske (som kom i en gigantisk båt med et crew på 12) og en pensjonert engelsk lege. Ble en morsom kveld!

18.07.16 Corpach til Oban
Distanse: 34 nm

DSC_6016
På vei til Oban i tåke og regn

I dag sto vi opp tidlig for å dra gjennom de siste tre slusene kl. 8. Tok ca. 1 time i pøsregn. Seilte videre til Oban etter det. La til på en bøye og tok jolla inn til land. Fikk handlet skikkelig på Tesco, fikk tak i gressfôra storfe, haggis og lam hos en slakter og fant endelig økologisk vin. Ikke lett å oppspore her i Skottland. På kvelden kom solen fram og vi kunne sitte ute å sole oss. Truls prøvde fiskelykken og fikk en skikkelig stygg og feit lilla fisk. Ligna litt på fjesing. På kvelden lagde vi risotto med helstekt kylling (oppskrift kommer!).

17.07.16 Banavie til Corpach
Distanse: 1 nm

DSC_5995
Ben Nevis i det fjerne

I dag jobbet vi en stund først og så dro vi gjennom 9 sluser – Neptune’s Staircase. I pøsregn! La til etter slusene og gikk en tur til butikken. Den var så tragisk dårlig at vi endte med å ikke kjøpe noe. Truls så på golf resten av dagen. Finale i British Open. På kvelden kom solen fram!!! ENDELIG! Det er såå lenge siden vi har sett sol (føles det som)! Vi kunne endelig se Ben Nevis bak Fort William. Lagde deilige lammekoteletter til middag.

16.07.16 Lock Lochy til Banavie

Pøsregn igjen. Jobbet og dro så over Loch Lochy og gjennom tre sluser til Banavie. Stoppet rett før Neptune’s Staircase (9 sluser!!!!). Vi la til i Banavie. Ser over til Fort William og Ben Nevis, Storbritannias høyeste fjell (har såå lyst å gå på Ben Nevis, men det skal pøsregne hver dag fremover..). Vi gikk en tur, så oss rundt og handlet litt. På kvelden hadde vi litt planleggingstid og lammecarré til middag. Hvis noen har tips til fine steder rundt/på Hebridene, så ta kontakt!

DSC_5913
Loch Lochy

15.07.16 Lock Lochy (Laggan Locks)

PØSREGN. Jobb, jobb, jobb, tur i regnet, planlegging, middag, sove.

14.07.16 Fort Augustus til Lock Lochy (Laggan Locks)

I dag dro vi videre gjennom Loch Oich til Laggan Locks ved Loch Lochy. Dro først ned gjennom slusene, men fant ut at det ikke var strøm på andre siden så vi dro opp igjen. Der var det en flytende pub/restaurant, altså på en båt. Ganske slitt og falleferdig, men koselig på sin måte. Var opplett i dag så vi kunne sitte litt ute. Ikke sol da, men vi er jo tross alt i Skottland.

DSC_5850
Gjennom første slusen i Fort Augustus

13.07.16 Fort Augustus

I dag jobbet vi og kjørte gjennom slusene til den andre siden av Fort Augustus. Veldig varierende vær. Var sol når vi sto opp, men akkurat de en og en halv timene gjennom slusene så høljet det ned…

12.07.16 Loch Ness til Fort Augustus
Distanse: 14,7 nm

I dag seilte vi videre gjennom Loch Ness, til et koselig og lite sted som heter Fort Augustus. Vi ble vinket bort av en norsk seilbåt når vi seilte forbi Urquhart Castle. Fem nordmenn som hadde mistet en mobil i vannet og trengte å låne våtdrakt. Vi lånte selvfølgelig bort, men de fant dessverre ikke mobilen. Turen til Fort Augustus tok et par timer. Her er det hele seks sluser som vi må gjennom. Vi la til på bryggen utenfor slusene og satser heller på å kjøre gjennom i morgen. Tar sin tid!

DSC_5785
Loch Ness

11.07.16 Seaport Marina til Loch Ness
Distanse: 13 nm

I dag sto vi opp tidlig og jobbet noen timer før vi kjørte gjennom fire sluser på rad. Tok over en time å komme gjennom. Kjørte videre opp kanalen og måtte vente en time på at en bro skulle åpnes. Brukte tiden til å spille golf på en golfbane rett ved (Truls spilte, Signy prøvde, men var tragisk dårlig). Deretter kjørte vi videre inn i Loch Ness. Så selvfølgelig Nessie (not). La til i en bukt rett ved Urquhart Castle. Overskyet og en del regn i dag, men likevel en fin tur.

DSC_5773
Gjennom sluser!

10.07.16 Inverness Marina til Seaport Marina (i Caledoniakanalen)
Distanse: 2 nm

I dag jobbet vi en del og så gikk vi inn til sentrum og handlet. Kl 15:30 begynte vi å kjøre mot den første slusen (inngangen) i Caledoniakanalen. Det er til sammen 28 sluser! Vi så delfiner på veien! Kryr av dem her. Den ene svømte under båten! Man kan seile hele kanalen på 16 timer, men det anbefales at man bruker god tid (passet varer i 1 uke). Vi kjørte gjennom to sluser i dag og la til ved Seaport Marina (også i Inverness). Det er kjempemorsomme navn på slusene. Den første heter Clachnaharry Sea Lock. Haha, prøv å uttal det du! Vi fikk også tak i en planke til å ha foran fenderne. Vi jobbet litt mer når vi kom fram og så dro vi til Clachnaharry Inn og spiste middag og så EM-finalen. Tidenes verste middag! Den hadde garantert stått framme helt siden i dag tidlig. Smakte forferdelig.

09.07.16 Inverness

DSC_5699
Delfin!

Jobbet en del før vi dro inn til sentrum.Vi trengte en del utstyr til båten så gleden var stor når vi hørte om Marine megastore. Men dessverre ikke så mega likevel. Fikk kun tak i gjesteflagg for Skottland, ny seilbukse og kullfilter til drikkevannet. Ellers var butikken mye dårligere enn norske båtbutikker. Etter det så fikk vi sett oss litt om i byen og spiste lunsj. Så hjem og jobbet mer.

08.07.16 Kirkwall til Inverness
Distanse: 128 nm
Vind: NV 5-7 m/s
Tid: 17 timer
Gjennomsnittsfart:  7,5 knop

DSC_5681
Problemas!

I dag sto vi opp kl. 5 og begynte turen mot Inverness. Ingen av oss sov i natt så vi dro like gjerne tidlig. Det viste seg å være veldig lurt! Seilte i 17 timer! Kom fram 22:30, rett før solnedgang. Turen gikk med til lesing, soving, spising og speiding etter delfiner og slott (så begge deler!). Rullesystemet til forseilet ble dessverre ødelagt og Inverness har selvfølgelig ikke det vi trenger. Men heldigvis er Hans Petter hos Aker i Tønsberg alltid hjelpsom.

Vi seilte forbi et område som heter Pentland Firth, også kjent som det «Orkadiske sund». Det skiller Orknøyene fra det nordlige Skottland og er et veldig skummelt område med ekstremt sterke strømmer. Flere deler av området anbefales det aldri å seile, uansett hvor bra været og forholdene er. Noen steder kan tidevannsstrømmen bli opptil 16 knop. Det er ikke helt heldig når vi kun kan seile i maks 10 knop… Det gikk heldigvis bra. Vi seilte ganske langt utenom, men så godt strømmene med kikkerten.

Her er en video fra noen som var litt nærmere tidevannet enn oss: https://www.youtube.com/watch?v=VKRKA2aNE3A

07.07.16 Kirkwall

DSC_5644
Dette skal bli leverpostei

Jobbet en stund og så gikk vi en tur til byen. Vi skulle egentlig leie bil og se Orknøyene, men det var ingen biler ledig noe sted. Man må tydeligvis booke en stund i forveien her… Vi endte derfor opp med å se oss om i byen i stedet. Vi besøkte to gamle slott, spiste en ekstremt dårlig glutenfri brownie og Orkney ice cream (æsj), kjøpte bok om Skottlands øyer, fant Tesco og handlet som gale og så dro vi hjem og lagde leverpostei av lammelever og kalkunhjerter (oppskrift kommer) og middag – lammeskank! Gikk ut på kvelden fordi det skulle være en kul konsert på en pub. Det viste seg å være en gjeng gamle folk som spilte veldig sur folkemusikk. De hadde økologisk whisky! Synd vi ikke liker whisky.. Ble kamp hjemme i stedet.

06.07.16 Kirkwall

Jobbdag. Jobbet, jobbet, jobbet, spiste og jobbet.

05.07.16 Fair Isle til Kirkwall, Orknøyene
Distanse: 57 nm
Vind: V 5 m/s

DSC_5607
Kjekt med bok når vi har lange dager på sjøen

I dag gikk vi først en tur og utforsket øya – med drone! Film kommer. Så seilte vi videre til Orknøyene. Det er mye strømmer i havet rundt her. Strømmene kan på noen steder være opptil 8 knop, men er som regel 3-4 knop. Vi var heldige og hadde 2 knop medstrøm på slutten av turen. Selvom det var lite vind så seilte vi i over 9 knop! Ankom Kirkwall i 18-tiden. Vi så oss litt rundt i gågaten selvom alt var stengt. Et merkelig sted dette. Veldig flatt og forblåst, men utrolig kult å ha vært! Kyllinghjerter med indisk vri til middag.

04.07.16 Lerwick til Fair Isle
Distanse: 43 nm
Vind: 5 m/s

DSC_5556
Fair Isle

I dag brukte vi halve dagen på å få Internett til å fungere. Vi har helgardert oss med tre ulike abonnement, men ingen funker! Fikk til slutt en ok løsning av Telenor som var hjelpsomme. Styr unna Telia! Rome Like Home er ikke så enkelt som man kan tro..

Vi satte etter hvert endelig kursen mot Fair Isle. Hadde en kjempefin tur over. Rolig sjø og sol. Var veldig fullt når vi kom fram, men fikk heldigvis en plass på siden av en skotsk båt. Utrolig kul øy! Veldig grønn og det kryr av sauer (og sauebæsj), kaniner og mange ulike fugler. Det er blant annet et fugleobservatorium her (og veldig mange spesielle fugleentusiaster). Og flyplass! Vi gikk litt rundt og skremte sauer, fikk Skottlandtips av naboen og stekte andelår til middag.

03.07.16 Lerwick

DSC_5460
Middag på landet

I dag leide vi bil og utforsket sør og vest. Vi dro til Shetlands første fyr i Samburgh. Så lundefugl på nært hold og fløy drone. Dro videre til St Ninians Isle, en øy som er bundet til fastlandet med en strand. Så en tur på Tesko (stor matbutikk). SÅ mye gøy og SÅ mye øko 😀 Kunne bodd der inne! Videre til vest. Vi så kaniner, klipper, uendelig med sauer, Shetlandsponier og mange koselige små «landsbyer». Vi skulle egentlig lage middag på stormkjøkken i Sandness helt i vest, men hadde selvfølgelig glemt fyrstikker…. Fant ingen åpne bensinstasjoner eller butikker, men fikk til slutt en lighter av to fulle menn i en traktor. Endte opp på et veldig random, men koselig sted kaldt Michaelswood. Typ midt i en treåker med masse sauer rundt. Truls fløy etter sauene med drona si. Stakkars dyr. Vi stekte lammekoteletter (mens sauene så på) og koste oss med solnedgangen helt til myggen spiste oss opp.

DSC_5375
Søte lundefugl!

02.07.16 Lerwick

I dag brukte vi dagen på å komme oss igjen etter den harde overfarten. Vi fikset litt i båten, jobbet og gikk en liten tur til en slakter. Fant deilig lokalt lam. På kvelden dro vi til Scalloway og spiste på The Scalloway Hotel. Anbefales!

30.06.-01.07.16 Runde til Lerwick, Shetland
Distanse: 271 nm
Tid: 1 1/2 døgn

Vi sto opp kl 03:30 og gjorde oss klare til turen. Ble lite søvn på oss i natt så turen over ble litt slitsom. Lite vind, mye motorkjøring, rotete sjø (= Signy blir sjøsjuk) og mye regn. På den siste delen av turen så snudde vinden og vi fikk endelig seilt noen timer. Kom fram til Lerwick i 15-tiden. SLITNE! Sjekket inn, slappet av og så oss litt rundt. Alle gode restauranter var fullbooket så vi endte opp på et ganske dårlig thai-sted… thaimat på Shetland liksom… føles litt feil 😛

DSC_5309
Plattformer i Nordsjøen på vei over til Shetland

29.05.16 Ålesund til Runde
Distanse: 17 nm

I dag ordnet vi alt som må ordnes før vi reiser over til Shetland. Vi fikk kjøpt gass, bensin til jolla, fylt opp diesel, mat, fikset tau osv. Fikk også jobbet litt og spist på Søstrene FRYD, en økologisk og glutenfri restaurant i Ålesund sentrum. Veldig god mat, anbefales! Seilte (kjørte motor..) over til Runde etterpå hvor vi gikk tur til fuglefjellet og så lundefugl. I natt starter vi Shetlandsturen! Krysser fingrene for godt vær og vind i riktig retning!

DSC_5236
Tur til fuglefjellet på Runde

28.06.16 Finnøya til Ålesund via Valderøya
Distanse: 24 nm

I dag jobbet vi, lånte noen sykler og syklet litt rundt på Finnøya og så satte vi kursen mot Valderøya. Der bor Signy sin bestemor. Vi besøkte henne, handlet og stakk videre til Ålesund, hvor vi overnattet.

27.06.16 Bud til Finnøya
Distanse: 15 nm

Jobbet, gikk en liten tur i Bud og så reiste vi til Finnøya (mellom Molde og Ålesund). Vi liker øyer bedre enn byer 😉 Kamp (x2) i kveld (vi heier på Island), så det blir hjemmelaget pizza og øl! Finnøya er forresten kjempekoselig. Fikk til og med litt sol på veien. På tide etter noen grå dager i Kristiansund (begynte selvfølgelig å regne mens jeg skrev dette…).

26.06.16 Kristandsund til Bud
Distanse: 30 nm

DSC_5191
Deilig hvalbiff!

I dag jobbet vi, dro til Ida og Stig og sa ha det og så satte vi kursen sørover igjen. Første stopp (i skikkelig regnvær) ble Bud. Vi fikk en makrell på veien! Spiste hvalbiff når vi kom fram.

25.06.16 Kristiansund

I dag jobbet vi, handlet en del og fikk lunsjbesøk i båten av Ida og babyen. På kvelden tok vi jolla bort til Tahitifestivalen og hørte litt på Susanne Sundfør. Gikk tom for bensin på vei bort, men klarte å ro oss i land med en oppblåsbar del av båten… Ble forfulgt av kystvakten på vei hjem, men rakk å komme i land før de tok oss igjen, hehe. Sjekket ut utelivet i Kristiansund etterpå. Det var lite å skryte av.

DSC_5129
Nydelig lammecarré

24.06.16 Kristiansund

I dag jobbet vi, dro til Ida (fikk låne bil) og tok henne med tilbake til sentrum. Vi spiste i båten, møtte Stig og så gikk vi alle en liten tur til sentrum. Kjøpte pølse, ekte gresk feta, oliven og geitost fra noen boder i gågata. Ble matforgiftet fordi fryseren vår hadde skrudd seg av uten at vi merket det… så kvelden ble litt amputert.

23.06.16 Kristiansund

I dag jobbet vi en stund og så fikk vi besøk av dattera til Truls, Ida, med nyfødt baby. Det var veldig kos! Vi ble vist litt rundt i byen og stakk innom Garo Brygg som selger råvarer og utstyr til hjemmebrygging, samt over 300 ulike øltyper. Truls vil nemlig begynne med ølbrygging sånn at han kan lage øl av chaga og rosenrot… I dag er det Sankthansaften så på kvelden disket vi opp med lammecarré til besøket.

DSC_5087
Endelig fisk!

22.06.16 Ålesund til Kristiansund
Distanse: 82 nm

I dag sto vi opp tidlig og kom oss av gårde. Vi kjørte for det meste motor hele veien. Jobbet masse og fisket litt. Fikk tre små torsk. Endelig! Skulle egentlig legge til langs Atlanterhavsveien, men når vi kom frem til bryggen vi hadde sett oss ut, så var den ikke der… dårlige kart altså. Vi endte derfor opp med å dra videre helt opp til Kristiansund. Stekte surdeigsbrød av emmer og spelt (nam!) og kokte nyfisket torsk på veien. Ankom Kristiansund i 21-tiden og lagde fransk fiskesuppe med brosme på fiskekraften fra i stad.

21.06.16 Runde til Ålesund

DSC_5016
Ålesund fra Fjellstua

I dag jobbet vi en stund før vi satte kursen mot Ålesund. Vi skulle egentlig på Lundefugltur, men været var ikke så bra. Vi tar det heller på vei nedover igjen. Vi seilte hele veien i dag. Så deilig å slippe motorbråket for en gangs skyld. Vi seilte rundt Godøya og Alnes fyr, Giske og Valderøya på vei inn til Ålesund. Dette var kjente trakter for Signy, som har familie på Valderøya. I Ålesund la vi oss på siden av en annen båt fra Tønsberg. I Måløy kjøpte vi hvalbiff som vi stekte før vi gikk ut for å utforske byen. NAM! NY FAVORITT! Vi gikk opp alle trappene til Fjellstua og så på utsikten. Tilbake i båten satte vi en surdeig av emmer og spelt og røyka makrell på egen røykemaskin. Vi testet tapas-restauranten KABB, men ble svært skuffet. De hadde ikke økologisk vin (men prøvde å lure oss til å tro det) og maten var veldig rar… Var en blanding av kjempegodt og kjempevondt.

20.06.16 Måløy til Runde over Stad

I dag tidlig ble vi møtt av ernæringsterapeut Irene Mork Landsverk. Vi slo av en liten prat (blogginnlegg kommer) og handlet fersk fisk før vi hastet videre. Det var vindstille rundt Stad (what’s the odds?!)! Vi lå til og med nesten stille en stund og fisket. Litt senere ble det imidlertid veldig urolig sjø. Masse ekle dønninger. Signy ble ganske sjøsjuk. Da var det deilig med en frisk detox-shot! Vi ankom omsider Runde. Så fuglefjellet på vei inn, men seilte ikke bort denne gangen.

DSC_4872
Fikk god hjelp med et nytt tau av denne gjengen

19.06.16 Loen til Måløy

I dag kjørte vi motor helt til Måløy. Fikk besøk i båten av Signys familie først. På vei til Måløy stakk vi innom Blakset og fikk en surdeigsstarter av emmer før vi dro videre. Jobbet hele dagen, blant annet med et nytt studium vi lager sammen. I Måløy lagde vi red curry chicken og feiret et lite jubileum.

18.06.16 Loen

Vi dro tilbake til båten begge to.

IMG_2971
Familietid i Stryn

17.06.16 Loen

Signy var i Stryn og Truls i Tønsberg.

16.06.16 Loen

Signy gikk på Skåla, et bratt og høyt fjell i Loen (1848 moh). Kjempefin, men veldig hard tur. Litt for mye snø og litt for dårlige sko.

15.06.16 Loen

Truls dro tilbake til Tønsberg tidlig i dag. Signy fikk lunsjbesøk i båten før hun dro til familien sin i Stryn.

14.06.16 Klubben til Loen (i Stryn)

I dag kjørte vi motor inn Nordfjorden, helt til enden, til Loen i Stryn. Signy har masse familie her og skal bli noen dager mens Truls drar tilbake til Tønsberg. Var en lang tur uten vind så vi brukte tiden på jobb og blogging. Innerst i fjorden hoppet vi i havet.

DSC_4774
En liten «topptur» i Kalvåg

13.06.16 Kalvåg til Klubben, Bremangerlandet

I dag jobbet vi lenge, kjøpte fersk fisk og satte så kursen inn mot Nordfjorden og Stryn. Vi la til på et sted som heter Klubben, på en privat havn.

12.06.16 Værlandet til Kalvåg via Florø
Distanse: 36 nm

I dag sto vi opp kl. 6 og startet dagens etappe mot Florø. Nydelig ute så tidlig! Vi så flere niser før vi ble tatt av tåka. Vi ankom Florø i 14-tiden, men syntes ikke byen var så veldig innbydende. Vi endte derfor opp med å kun fylle disel og så seile videre på kryss til Kalvåg. HER var det fint! Vi fikk oss en aldri så liten topptur og lagde thaiinspirert kalkun fra Homlagarden i trykkkoker.

11.06.16 Værlandet

DSC_4622
Alden aka Norskehesten

På Værøyna pleier det i sommersesongen å stå en «Jokerbil» til fri disposisjon for turister som trenger å handle (på Joker). Sesongen begynner visst ikke før neste helg så vi ble kjørt bort av en hyggelig mann vi møtte (han er med og driver kroa og sjøhotellet). Etter handling tok vi jolla over til Alden (Norskehesten) og besteg den på ca. en time. UTROLIG fin utsikt i alle retninger! Vestlandet altså! Resten av dagen gikk til fisking (no luck) og droneflyging. Truls testet lokalt Alden-øl for 130 kr flaska.

10.06.16 Eivindvik til Værlandet
Distanse: 26 nm

I dag seilte vi til Værlandet. Var en kjempefin tur med en utrolig vakker utsikt hele veien. Vi så Alden (Norskehesten) på lang, lang avstand. Seile forbi inngangen til Sognefjorden, så niser (små hvaler) og testet ut live-sending via Facebook. La til på Værøyna, jobbet en stund og fløy drone.

DSC_4599
Skjerjehamn, på vei til Eivindvik

09.06.16 Kjelstraumen til Eivindvik
Distanse:  18 nm
Vind: NW 12 m/s

I dag dro vi videre nordover. Vi prøvde å ligge på svai flere steder uten hell, så vi endte til slutt opp med å seile til Eivindvik, hvor det var en brygge. Eivindvik er et tettsted og administrasjonssenteret i Gulen kommune i Sogn og Fjordane. Det blåster helt ekstremt mye her så vi får lagd masse strøm med vindmølla vår. Endelig kommer den til nytte! Jo lenger nordover vi kommer,  jo færre norske båter møter vi. Her er f.eks. tre av fem båter utenlandske.

08.06.16 Bergen til Kjelstraumen
Distanse: 22 nm
Vind: N 10 m/s

DSC_4550
Filming på Stord

Etter noen timer med jobb satte vi kursen nordover. Første stopp ble Kjelstraumen Vertshus. Her var det sommeravslutning for bankfolk fra Bergen. De kom i både båt og helikopter.. Konsert var det også! Hva ellers har dagen bydd på? Jo, vi så en havørn som ble forsøkt spist av en måke… Og vi lagde kyllingsalat med kylling fra Humlagarden. Vi kunne virkelig kjenne at kyllingen har hatt et aktivt liv og faktisk brukt musklene sine. Det er ganske uvanlig da de fleste kyllinger brekker beina i løpet av kort tid pga overfôring.

07.06.16 Bergen til Stord til Bergen igjen

I dag jobbet vi, handlet og kjørte til Stord for å intervjue overlege ved Stord Sjukehus og ernæringsterapeutstudent, Dalia Martinkienė. Hun og familien bor på en gård på Stord og dyrker det meste av grønnsaker, bær, frukt og urter selv. De har i tillegg to esler. På vei hjem satte vi fra oss bilen hos fetteren til Truls. Fra nå av er det bare båt!

06.07.16 Geilo til Bergen

DSC_4509
Kalkunene på Humlagarden

I dag dro vi videre til Bergen. Vi stoppet først ved Vøringsfossen og fløy drone. Deretter i Nordheimsund og intervjuet kostholdsveileder og gründer av Sunt Grep, Camilla Seim. Vi stoppet også på Humlagarden, som driver med økologisk kylling- og kalkunoppdrett, for en prat og omvisning (det er herfra kyllinghjertene vi spiste kom fra). Vi fikk med oss noen deilige smaksprøver. Oppskrifter kommer!

05.06.16 Tønsberg til Geilo

I dag satte vi kursen mot båten igjen. Vi stoppet på Geilo for å intervjue Siri Hole Stensson, ernæringsterapeut og gründer av firmaet Lev Lyst. Vi ble på Geilo over natten.

17.05.16 Bergen

17. mai, hurra, hurra, hurra! Startet dagen med 17. maifrokost hos kusina til Truls. Så dro vi ned for å se på toget og deretter på Fløyen og spiste (dårlig) lunsj (men stort pluss for øko vin). Rømmegrøt og spekemat senere på kvelden og så tilbake i båten for å pakke.

18.05.16 Bergen til Tønsberg

I dag tar Vagabond en pause. Vi pakket sammen resten, ryddet og vasket oss ut av båten, og satte så kursen hjemover for å få noen effektive jobbuker. Vi skal ha eksamener i grunnmedisin, detox-samling og fagdager. Signy måtte først 15 meter opp i masta for å hente et tau. Ellers skjedde det ikke så mye spennende. Vi fortsetter å poste innlegg mens vi er hjemme. Vi har mange på lur 😉

16.05.16 Bekkjarvik til Bergen
Vi startet dagen med å intervjue kokken Ørjan Johannessen, som i 2015 fikk gull i

Bocuse d´Or Lyon. Vi filmet og pratet med han på kjøkkenet mens han og de andre tilberedte frokost på gjestgiveriet. Deretter seilte vi videre til Bergen. Ca. halvveis fikk vi besøk i båten av en venninne av Signy. Hun seilte med oss til Bergen. I Bergen dro vi fra båten og til familien til Truls, hvor vi skulle overnatte. Lagde deilig risotto med kyllinghjerter (!) til middag. Oppskrift kommer!

DSC_4327
Besøk av Ida

15.05.16 Haugesund til Bekkjarvik Distanse: 56 nm
Vind: NW 10-15 m/s

Krysset nesten hele veien med ett rev i storseilet og stormfokk. Funket veldig bra og ble en fin tur i en fantastisk skjærgård. Ankom Bekkjarvik rundt klokka 5 på ettermiddagen. Jobbet noen timer og spise middag på kjente Bekkjarvik Gjestgiveri (mer om dette senere).

14.05.16 Stavanger til Haugesund
Distanse: 35 nm
Vind: NW 10-16 m/s

IMG_4340 DSC_4181

Litt for mye action denne turen. Vinden økte på etter hvert og siden vi krysset (mot vinden) ble det litt mye med full kryssfokk. Vi skulle derfor reve det (minke seilarealet) og har da et system hvor seilet rulles opp rundt forstaget, noe som er veldig vanlig i dag. Etter å ha rullet inn litt av seilet hørte vi et høyt smell og hele seilet raste ut. Tauet som ruller inn seilet hadde røket. Eneste løsningen da ble å berge seilet på den gamle måten, dvs. å ta det ned på dekk og pakke det sammen. Moderne seil er ikke like egnet til dette, da de ikke tåler så godt å riste i vinden. I 16 m/s brukte vi litt for lang tid, spesielt siden vi har en stor jolle foran på dekk. Resultatet ble derfor et litt ødelagt seil og en tur til Aker seil neste gang vi er hjemme. Så da blir det noen dager med den fine nye selvlysende oransje stormfokken vår 🙂

DSC_4302
Villsau på Bekkjarvik Gjestgiveri

Fant en bra plass i Haugesund, og fikk bruke brygga utenfor Hotel Scandic Maritim til å tørke å pakke seilet.

13.05.16 Stavanger

Effektiv dag! Jobbet først, leide så bil og kjørte til XXL. Fikk byttet en seiljakke og kjøpt tursekker og kjørte videre til Stavanger Kaffebrenneri. Intervjuet og filmet, fikk sett hvordan kaffe brennes og fikk med oss masse digg kaffe. Deretter kjørte vi til Preikestolen og hadde en kjempefin fjelltur. Testet ut indisk på Mogul India etterpå. Ligger på fjerde plass på Trip Advisor. Ganske bra, men minus for null økologisk!

12.05.16 Stavanger

DSC_4131
Preikestolen

I dag hadde vi egentlig en intervjuavtale som ble avlyst. Vi endte med å utforske Stavangers økologiske utvalg. Vi startet dagen med å hente surdeigsstarter fra Gry Hammer på posten (takk!!!). Deretter gikk vi til Mathallen og så til en heløkologisk dagligvareforretning. Kjøpte bl.a. øko kylling og kyllinghjerter! Noen tips til bruk?

Jobbet en stund etterpå, lagde energibarer til tur i morgen og så spiste vi på Døgnvill Burger. My gad! Anbefales! Beste burgeren (!), søtpotet fries og biodynamisk øl, laget på urkorn (spelt, emmer og enkorn), fra Meinklang. Mmmmm!

11.05.16 Farsund til Stavanger
Distanse: 98 nm
Vind: NØ fra 16 m/s minkende til 5 m/s

I dag sto vi opp kl. 6 og satte kursen mot Stavanger. Turen tok nesten 14 timer! Ingen av oss hadde sovet noe særlig den natten så vi byttet på å hvile (prøve å sove). Var utrolig slitsomt, men også en fin tur (litt kjedelig langs Jæren..). Vi var helt ødelagte når vi endelig kom fram. Fikk fortøyd på en ræva brygge, skrapet opp båten, drukket et glass rødvin, spist restemiddag og gått en tur før vi stupte i seng.

10.05.16 Mandal til Farsund

DSC_4001
Prøvetur med drona

I dag fikk Truls endelig drona si (etter MYE om og men)! Den skulle egentlig flydd etter båten og filmet helt fra Tønsberg. Etter å ha sett oss litt rundt om i Mandal, besteget en liten topp, kjøpt fersk kveite og røkt makrell og prøvd å forstå oss på drona, satte vi kursen mot Farsund. Seilte forbi Lindesnes og innom Korshamn. En utrolig flott dag med sol og nydelige omgivelser! Kom frem på kvelden og la først til på feil sted før vi til slutt fant gjestehavnen. Etter middag fikk vi testet drona. GØY!

09.05.16 Flekkerøya til Mandal
Distanse: 23 nm
Vind: Øst 5-8 m/s

Seilte innom Ny-Hellesund som er et fantastisk vakkert lite sted. Kort stopp på restauranten Bølgen & Moi, som dessverre ikke hadde åpent. Men dit skal vi garantert tilbake! Vi er ganske sikre på at vi uansett kan anbefale stedet. Det er ikke mulig å ikke lage god mat med en sånn beliggenhet og tilgang på både gode råvarer fra havet og gode kokker!

08.05.16 Kristiansand til Flekkerøya

13112820_1808338312719864_4236091886835170631_o
Intervju med Den lille Juicefabrikken

I dag badet vi! 9,4 grader i vannet! Hoppet fra båten. Var KALDT! Besøket vårt dro hjem utpå dagen og vi hadde en prat med Gro Furset, tidligere ernæringsstudent hos oss og gründer av Den lille Juicefabrikken. Seilte videre utpå kvelden til Flekkerøya. Brygga i Kristiansand var ikke helt optimal..

07.05.16 Lillesand til Kristiansand

Vi dro videre til Kristiansand via Blindleia. Planen var egentlig å finne en øy i Blindleia (og bade), men det blåste for mye  så vi seilte videre. Blindleia var forresten utrolig fin! Trange passasjer og hvite, koselige sørlandshus overalt. Vi seilte nesten hele veien i dag og kom frem i 19-tiden.

06.05.16 Lillesand

DSC_3708Var kjempevarmt vær så vi polerte båten og fikset litt annet stæsj, kikket rundt i byen, spiste gelato, jobbet med bl.a. en Facebook-annonse, la ut to innlegg om båtmat og grillet. For en dag!

05.05.16 Grimstad til Lillesand

Nytt mannskap kom; dattera til Truls og kjæreste hennes. Vi kjørte motor til Lillesand. Utrolig koselig sted! Lagde leverpostei (som ble tatt av en bølge) og gresk til middag; fetadipp, oliven, nybakt brød, kjøttboller og en lammegryte.

04.05.16 Arendal til Grimstad

Fikk testet stormfokk i 14 m/s. Funket helt som den skulle.

Jobb, booking av avtaler og handling. Til middag kjøpte vi breiflabb, makrell og flyndre fra Fiskebrygga i sentrum.

IMG_4889
Fiskebrygga i Arendal

Vi jobbet litt mer og så seilte vi mot Grimstad. Vi krysset hele veien. Når vi kom til Grimstad viste det seg at det var båtmesse. Hele havna var utleid for helgen, men vi fikk heldigvis plass ved siden av en gammel fin frakteskøyte.

Til middag ble det breiflabb til forrett og reker med nybakt, langtidshevd spelt- og rugbrød til hovedrett. Fiskebrygga skuffet ikke!

03.05.16 Arendal

Jobb og mekket på båten. Vi fikk også noen nye seilevenner fra Nordmøre.

02.05.16 Arendal

Jobb, jobb, jobb.

DSC_3602
Lam korma <3

01.05.16 Risør til Arendal

I dag dro vi videre til Arendal. Her lagde vi lagde digg lam korma.

30.04.16 Kragerø til Risør

Dro videre til Risør i dag. Her ble vi påkjørt av en motorbåt som mente det var store strømmer helt innerst i havna.. (men ingen store skader), jobbet, dampet blåskjell og stekte flyndre og hørte på russen synge 1. mai inn. Fem ganger!

29.04.16 Kragerø

Jobbet, kjøpte Playmobil-iskrem og flyndre og blåskjell fra fiskedisken i sentrum.

28.04.16 Kragerø

IMG_2847
Brødrene Brubakken

Jobbet, vasket båten og spiste pølser fra Brødrene Brubakken. Skuff.

27.04.16 Langesund til Kragerø

Lite vind så motorkjøring hele veien, via Kreppa, til Kragerø. Veldig fin tur!

26.04.16 Stavern til Langesund

Stavern: Møte og intervju med Per Bjønnes Kristiansen. Seilte så videre til Langesund. Langesund: Festet navneskilt på båten, døpte den og fikk installert nye høyttalere. Sjekket ut mattilbudene i Langesund sentrum. Fant kun en liten Sparbutikk med dårlig vareutvalg. Ikke noe økologisk.

25.04.16 Tønsberg til Stavern

Pakket ferdig og satte kursen sydover, via Stauper. Stavern ble første stopp på turen!