Det er ingen hemmelighet at vi er glade i en god risotto. Som regel lager vi risotto med kylling, men denne gangen prøvde vi en sjømatvariant med kveite. Gjett om den ble god!
Ingredienser
- Kveitefilet
- Fiskekraft laget av avkappet fra kveiefiletene, vårløk, hvitløk og vann
- Fersk eller tørket sopp
- Bacon
- Løk
- Hvitløk
- Ingefær
- Vårløk
- Risottoris
- Hvitvin
- Buljong (økologisk smaker godt og inneholder bare godsaker)
- Parmesan
- Smør
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Fremgangsmåte på risotto finner du her og her og her. Rekkefølgen er ca. sånn her: Ovnsstek fersk sopp eller bløtlegg tørket sopp. Stek bacon, løk, hvitløk og ingefær. Ha i risottoris, hvitvin, sopp og litt og litt kraft. Til slutt tar du i parmesan og smør og lar risottoen stå med lokket på noen minutter.
Fiskekraft tar kort tid, og lages enkelt av fiskebein, hode og annet avkapp. Vi blandet avkappet med vårløk, hvitløk og vann, kokte forsiktig opp og lot den trekke i ca. 20 minutter. Vi hadde litt ekstra grønnsaksbuljong i også, for å få enda mer smak.
Kveitefiletene stekte vi i stekepanne, kun noen få minutter på hver side, og serverte på toppen av risottoen med smørstekt vårløk.
Er kveite sunt?
Kveite er en fet fisk og inneholder mye omega 3. Men du bør velge små kveiter. Store og gamle kveiter inneholde for mye miljøgifter, spesielt dioksiner og PCB. Velger du filet fra små fisker og ikke spiser kveite for ofte går det bra (1).
Kilder:
- http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/fisk_og_skalldyr/trygt_aa_spise_kveite_under_100_kilo