Båtprat #8: Irene Landsverk

I Måløy for en tid tilbake, møtte vi kostholdsveileder og ernæringsterapeut Irene Landsverk. Hun har jobbet med kostholdsveiledning i ca. 10 år og holder nå på å utvikle online-kurs for sine klienter. På denne måten når hun ut til flere og kan i tillegg utvikle og tilpasse kursene underveis, alt etter behov. Vi slo av en liten prat på brygga.

DSC_4933 (1)
Vi møtte Irene i Måløy

Kan du fortelle litt om hva du holder på med for tiden?
Etter at jeg var ferdig med ernæringsterapistudiet, har jeg for det meste jobbet med ny nettside og nettkurs. Jeg har en 70 % kontorstilling i tillegg, så tid er en begrensning.

Jeg har hatt en del konsultasjoner, men har for det meste tatt oppfølginger på Skype og e-post. Jeg har ikke drevet aktiv markedsføring fordi det rett og slett ble litt for mye på en gang. Jeg bestemte meg derfor heller for å gjøre ferdig en ting om gangen.

Etter først å ha fått lagt den opprinnelige nettsiden min over på WordPress, fant jeg New Kajabi, som er en en plattform hvor man kan gjøre alt fra samme sted. Nettside, så mange kurs man vil, e-post, landingssider osv. I november registrerte jeg meg for betaversjonen i New Kajabi. Det har vært en bratt læringskurve hvor jeg har måttet lære meg alt fra å redigere bilder til å mestre alle prosessene i plattformen. Jeg gjør nå absolutt alt selv.

Jeg klarer sjelden å gjøre kun én ting om gangen så jeg lager egentlig tre online-kurs samtidig nå. Ett i grunnleggende ernæringskunnskaper for «vanlige folk», ett om mikrobiomet for «spesielt interesserte» og et kurs i hvordan man utfører en lavFODMAP-diett. 

LavFODMAP-kurset ble jeg inspirert til å lage da jeg fikk et oppdrag fra NAV, gjennom noe som heter Mona Vekst. Det var en som hadde fått anbefaling fra sin lege om å forsøke lavFODMAP-dietten. Jeg leste meg opp på det, syntes det var interessant og prøvde det ut litt selv med gode resultater. Jeg begynte like godt å lage et kurs til pasienten og bygger det opp etterhvert som han trenger det. Jeg har også andre som er interesserte, og jeg kommer til å kjøre en betaversjon av kurset ganske snart.

Jeg tror lavFODMAP-dietten er et område det kan være lurt for oss som jobber med ernæring å spesialisere oss innen da dette nå er en anerkjent behandling for IBS, også innen helsevesenet. Vi står litt på felles grunn her, og det kan være en innfallsport til et bedre samarbeid. Man finner en god brosjyre på nettsiden til Helse Bergen, Haukeland universitetssykehus, som man kan henvise til.

Hva drev du med før dette?
Jeg har jobbet med kostveiledning i ca 10 år, og har jobbet med mye forskjellig, blant annet matintoleranse, cellesalter og vektreduksjon. Etter det hadde jeg ernæringsterapikonsultasjoner i Biologisk Immunitets Analyse og jeg tok også blant annet intoleransetestene til EU BioTek. I 2012 var jeg på en samling om fermentering med Gry Hammer på skolen og bestemte meg da for å ta ernæringsterapistudiet

Jeg hadde en del konsultasjoner første året mens jeg gikk på skolen, men siste året hadde jeg stort sett bare de jeg trengte til praksis. Jeg rakk ikke mer på grunn av den andre kontorjobben og fordi jeg begynte med å bygge nettside og kurs. Jeg var med i en del gründerprogram og tok også flere andre kurs online.

Hva er fremtidsplanene dine?
Planen min videre er å jobbe mest mulig online. Jeg kommer til å satse på å lage kurs og ha VIP-oppfølging som alternativ til de som ønsker det. Jeg tenker også at dersom det går bra, og jeg får mer jobb en jeg trenger, kan jeg selge kurs til andre terapeuter som er interessert i å ta oppfølgingen selv. Planen er å lage flere kurs om for eksempel matintoleranse, diabetes o.l. Kursene har ikke video ennå, men det er også planen når jeg får overskudd til det.

Hvordan har du brukt kunnskapen fra ernæringsterapistudiet i praksisen din?
Uten ernæringsterapistudiet mitt fra skolen hadde jeg nok ikke følt jeg hadde grunnlaget til å gjøre dette. Grunnlaget er der og jeg vet at om det dukker opp noe jeg ikke kan eller forstår, vet jeg hvordan jeg skaffer den informasjonen jeg trenger. Jeg har en sunn skepsis samtidig som jeg er veldig åpen for nye ting. Jeg vet at man plutselig får ny informasjonen som setter alt i et nytt lys og man må omstille seg. Som Jens sier: «Det eneste vi vet sikkert er at det er ingenting som er sikkert!» Jeg synes det er viktig at skolen lærer oss å være ydmyke og ikke for skråsikre. Jeg er veldig takknemlig for tiden på skolen og savner samlingene våre veldig. 

Et siste spørsmål: Dersom du skulle gitt tre råd for bedre helse, hva ville du sagt da?

  1. Bry deg om hva du putter i deg. Vis interesse for hva maten inneholder av gode og dårlige stoffer, og vær bevisst på hvilke formål maten skal tjene. Vær bevist på hvilke kriterier du velger mat ut fra og om det gir deg det resultatet du ønsker.
  2. Spis variert og bruk naturlige råvarer. Jeg tror det er lite av det som er naturlig mat, som i utgangspunktet er skadelig for oss. Det er mer snakk om i hvilke mengder og hvor ofte vi spiser det. Hvordan akkurat du reagerer på maten, er avhengig av flere ting, som f.eks. hvilke gener du har fått, og hva kroppen din har vært utsatt for. Lær deg å lytte til kroppen din og den vil fortelle deg hva den liker og ikke.
  3. Reduser stress og sørg for å få nok søvn og hvile. Pass på å fylle på ved å gjøre ting som gir deg energi, glede og mening.

Tusen takk til Irene! Vi anbefaler alle å sjekke ut nettsiden hennes.

Legg igjen en kommentar