Endelig på Kykladene!

Endelig på Kykladene!

Det er vanskelig å tro at vi endelig er på Kykladene igjen! Vi har tenkt på det så lenge, men det har virket så fjernt. Når vi kjøpte seilbåt i Hellas for 2 år siden, var det Kykladene vi gledet oss mest til, men pga meltemien måtte vi avbryte seiling på Kykladene i fjor, og så ble Korintkanalen stengt og vi trodde ikke vi kom til å komme oss hit i år heller. Men nå er vi her igjen! Endelig!

Det var fantastisk å nærme seg land etter 12 timer motorkjøring over havet

Den første kykladiske øyen vi kom til var Milos. Det er den sørligste øya og den ligger rett nord for Kreta. Milos er en vulkansk øy, og i midten av øya er det en stor bukt, Ormos Milou, som egentlig er et krater. Den viktigste byen er Plaka, som ligger over havnen Adhamas, hvor vi la til (1). Plaka og Adhamas ligger på nordsiden av den store bukta.

Stein formet som en kanin

På vei inn og ut av bukta seilte vi forbi fiskelandsbyen Klima, som er kjent for de fargerike båthusene sine.

Fiskelandsbyen Klima

Vi ble kun én natt i Adhamas. Fordi Ormos Milou er så stor, kan det bygge seg opp en god del bølger inni. Vi lå på utsiden av brygga og der var det ganske plaskete og humpete å ligge.

Adhamas
På tur i Adhamas
Deilig havabbor til middag
Havna i Adhamas i bakgrunnen

Dagen etter seilte vi rundt nordenden av Milos til Sarakiniko Beach. Bølger drevet av nordavindene har formet den gråhvite vulkanske steinen til fantastiske former, og området sammenlignes ofte med et månelandskap. Lokalbefolkningen omtaler ofte det naturskjønne landskapet i Sarakiniko som Lunar (2).

Vi ankret opp og tok paddle boardet i land. Skikkelig kult sted, men fullt av turister. Etter en time seilte vi videre til Pollonia, som ligger helt nordøst, rett ovenfor øya Kimolos. Der ble vi to netter.

Pollonia beach
Pollonia
Vagabond til venstre

Pollonia var perfekt for oss. Passe stort, passe mange mennesker, ganske rolig og veldig koselig. Vi lå på anker og tok jolla inn til brygga. Der var det en rekke restauranter – akkurat passe mange. Ellers var det et lite supermarked, noen få butikker, en stor lekeplass og en veldig fin og langgrunn strand som var perfekt for Birk. Vi tilbrakte en etterlengtet dag på stranda og spiste den beste hummerpastaen til middag!

Mmmmmm

Etter to netter gikk turen videre. Nå kommer nemlig meltemien (den sterke nordavinden), og den skal vare i minst en uke. Vi må derfor finne en trygg havn eller bukt vi kan ligge i så lenge.

Kilder:

  1. https://no.wikipedia.org/wiki/Milos
  2. https://en.wikipedia.org/wiki/Sarakiniko_Beach

Legg igjen en kommentar