Fra Grimstad til Stavanger

Fra Grimstad til Stavanger

I går var det to uker siden vi dro hjemmefra. Dagene har gått utrolig fort, og vi skal hjem igjen til Tønsberg allerede på mandag. Vi har sett både nye og gamle steder, og vært heldige forbi Lindesnes, Lista og Jæren. Vi har hatt sol og regn, minusgrader på natten og tropevarme om dagen. En variert og deilig tur så langt!

Birk koser seg i sola

I Grimstad ble vi et par netter pga mye vind. I Mandal hadde vi lyst å bli litt lenger, men pga perfekt seilforhold forbi Lindesnes, dro vi videre allerede dagen etter. I Farsund ble vi også i to netter fordi vi måtte vente på riktig vindretning. Vi snublet over en koselig kolonialbutikk der, Hervolls kolonial, med bra utvalg av økologiske varer. Vi kjøpte med oss en del spekemat, blant annet et økologisk fenalår. Nammis!

Mandal sett fra Uranienborg
Lindesnes fyr
Utsikt over Farsund

Vi hadde bra forhold rundt Lista, og stoppet i Kirkehavn, som vi allerede har skrevet litt om. Anbefales på det varmeste! Videre droppet vi Egersund, etter å ha vært innom en liten tur, og dro heller til Hellvik, hvor vi kun tilbrakte natten og dro videre morgenen etter.

Lista fyr
Gikk en tur opp i høyden i Kirkehavn
Vi har laget en del digg mat!

Vi grudde oss litt til Jæren. Det kan være en ganske kjedelig tur, og vi var forberedt på motorkjøring i timesvis. Men vi fikk perfekt vind, 8-10 m/s fra riktig retning. Sol, blå himmel og endelig varme. Det ble overraskende nok den beste dagen på havet så langt.

Vi hadde den beste turen forbi Jæren!
Innseilingen til Stavanger
Øko kylling fra Hardanger

I Stavanger ble vi tre netter. Planen var to, men vi måtte vente på en pakke på posten. Heldigvis har vi kjentfolk i Sandnes, så vi koste oss masse mens vi var der. Vi hadde planlagt å dra innom Fermenten og hilse på damene bak Eimealt, som lager upasteurisert kombucha, surkål, annet kraut og kimchi, men det var selvfølgelig kun åpent i helga. Just our luck! Vi handlet heller inn ingredienser til å lage eplekraut selv, som snart kommer på bloggen. Kanskje vi kan stikke innom Fermenten på veien ned igjen. Det er nemlig ikke mange som selger upasteuriserte, fermenterte produkter. Det meste er varmebehandlet, slik at bakteriene er døde, og poenget borte.

Hehehe 🙂
Fargegata i Stavanger
Vi spiste meksikansk på Harry Pepper
Med gode venner 🙂 

Nå er vi på vei over til Karmøy. Deretter går turen mot Bergen og så hjem til Tønsberg noen uker.

Les om turen vår dag for dag i loggboken.

Legg igjen en kommentar