Fra Tønsberg til Risør

Mandag 25. april var vi endelig klare til å dra av gårde. De siste forberedelsene ble gjort, og vi rakk å få med oss en skikkelig haglskur, før vi fikk lastet alt inn i båten og satte kursen sydover.

Det var dårlig med vind nedover så vi måtte kjøre motor. Vi fikk testet det nye GoPro-kameraet da (det skulle egentlig hengt i en drone, men det er en annen historie..)!

Vi seilte forbi Stauper, en av Norges fineste uthavner. Stauper består av mange små holmer og ligger mellom Sandefjord og Tjøme. Hit drar Vestfoldinger både titt og ofte for å sole sine hvite kropper.

Vi ankom Stavern sent fredag kveld og ble der natten over. Dagen etter hadde vi møte og intervju med Per Bjønnes Kristiansen, nyvalgt leder i Kostreform (mer om dette kommer).

Turen gikk herfra videre til Langesund, hvor vi fikk installert nye høyttalere og endelig fikset navneskilt på skuta vår. Navneskiltet måtte vi forresten bruke hårføner for å feste… sånn går det når man aldri leser bruksanvisninger…

Båten ble døpt Vagabond, i glutenfritt Vagabond-øl.

Langesund bød oss dessverre ikke på god nok mat så vi satte raskt kursen mot Kragerø. Vi kjørte motor gjennom Kreppa, det smaleste partiet i sundet mellom Langøy og Gumøy. Dette er en spennende innseiling til Kragerø når en kommer fra nord. Veldig verdt å få med seg.

I Kragerø lå vi værfaste i tre døgn (i Oslo var det visst snø). Det gjorde egentlig ingenting for da fikk vi jobbet skikkelig (ja, vi jobber faktisk), besøkt broren til Truls i Drangedal og spist lokale pølser fra Brødrene Brubakken. Brubakken er kjent for sine gode pølser, MEN ikke noe å skryte av disse pølsene altså. Pølsemakeren brydde seg ingenting om hvor kjøttet kom fra, og da vi spurte hvorfor, fikk vi til svar at det ble for dyrt! Men vi testet likevel. Vi kjøpte Middelhavsmiks og Hvitløk og artisjokk. De smakte salt, ingenting og mer salt.

I Kragerø fikk vi også prøvd oss litt på videoredigering og musikkproduksjon til bloggen. Beaten ble noe sånt som laser tag møter 80-tallet. Vi venter nok litt med å bruke det..

Vi spiste forresten også playmobil-iskrem. Jepp, det finnes faktisk en butikk som selger både playmobiler og iskrem. Høydepunktet i vår Kragerø-visitt.

Risør var neste stopp og her er vi nå. I kveld har vi spist blåskjell og flyndre fra fiskedisken i Kragerø. Enkelt, rent og ekte. NAM! Vi hadde til og med underholdning til maten! Russen har sunget nasjonalsangen for oss på brygga hele fem ganger! Blir nok en lang natt.

DSC_3548

2 kommentarer om “Fra Tønsberg til Risør

  1. Ship ohoi! Mrosomt å se igjen Kreppa , lelnge siden jeg har tøffet igjennom der. Når dere først er i Risør burde dere jo ta en svipp innom Perleporten rimelig trangt inn innasjærds men det skulle gå akkurat 🙂 Nydelig båt forresten. Nyt livet ombord vind og bølgeskvulp <3

  2. glemte ikke å si skål! fingrene løp løpsk på tastaturet 😉 ikke tungen som slo krøll på seg 😉 he!he!

Legg igjen en kommentar