Om å jobbe i båt

Om å jobbe i båt

Det hender at vi får kommentarer på at vi koser oss så mye og er på seiltur hele tiden. Hva med jobben da? Vi er så heldige at vi kan ta med oss deler av jobben overalt. Noen ganger må vi være fysisk til stede, mens andre ganger kan vi jobbe fra seilbåten. Det er flere grunner til at vi om sommeren velger det siste alternativet. I dette innlegget skriver vi litt om hvorfor og hvordan vi får det til.

Fleksibilitet

Vi jobber begge ved Tunsberg Medisinske Skole, en fagskole innen ernæring, medisinske fag og naturmedisin. Mange av studiene er nettbaserte, men vi har også noen med oppmøte. Her er samlingene stort sett i perioden september til mai. Vi jobber begge to med drift og administrasjon på skolen.

Fordi mye foregår via nett, kan vi jobbe hvor som helst så lenge vi har med mobil, Mac og Internett. Store deler av dagen går med til å svare på e-post, ta telefoner og forbedre og utvikle nettstudiene. Dette kan gjøres hvor som helst i verden. Vi har også flere måter å få tilgang til Internett på, som vi har skrevet mer om i artikkelen Internett i utlandet.

Til nå på denne turen har vi jobbet med å gjøre ferdig to nye studier. Det er kurs som er forbehold terapeuter, som ønsker å bruke verktøy innen gentesting og hårmineralanalyse. I tillegg planlegger vi flere nye studier som vi ikke kan si noe om enda.

Vi jobber veldig mye høst, vinter og tidlig vår, og så tar vi det litt mer med ro om sommeren. Vi har aldri helt fri, men fordi jobben er flyttbar, kan vi reise en del. Dersom det er kjempefint vær en dag, prioriterer vi kanskje å være ute, og jobber heller mer kveld og helg.

Vi drar også hjem med jevne mellomrom. Det er ikke verre enn at vi setter igjen båten i en havn og tar et fly, tog eller buss hjem noen uker. I juni avholder vi f.eks. eksamen på skolen, så da reiser vi tilbake for det. I år har vi fått med en til som kun jobber med administrasjon, slik at vi nå er fire personer totalt. Det gjør selvfølgelig også seilingen enklere.

Møte studenter og spennende bedrifter

Vi intervjuet ernæringsterapeut Dalia på Stord

Vi har jobbet mye med markedsføring på skolen det siste året. Vi lanserte kurset Etablering og klinikkdrift sent i fjor, hvor dette var et stort tema. Vi vet hvor mye god og riktig markedsføring har å si for å lykkes som terapeut. Derfor ønsker vi å komme i kontakt med flest mulig av våre tidligere og nåværende studenter slik at vi kan intervjue og filme dem til markedsføring.

Vi er også opptatte av å støtte og markedsføre lokale matprodusenter, bønder som driver økologisk og andre som holder på med det som vi og skolen står for, dvs. helhetlig helse og ekte mat.

I tillegg blir reisene våre en del av markedsføringen til skolen. Vi prøver å være synlige og å bidra til noe positivt når vi er på tur. I tillegg øver vi oss på filming, både foran og bak kamera, da vi skal satse mer på Webinarer og videoforelesninger fremover.

Tips oss om hvem vi bør besøke!

Inspirere

Det er også gøy å inspirere andre, og vise at det faktisk er mulig å kombinere jobb, reise og opplevelser. Vi er opptatte av å formidle helhetlig helse, noe som også innebærer å leve i nuet og nyte livet. Helse er ikke kun sunn mat, nok søvn og fysisk aktivitet, men også evnen til å kunne koble av og bare være. Det er faktisk en dansk studie som har vist at seiling gir redusert stress.

Når det er sagt, så er vi veldig opptatte av mat. Mest av alt er vi opptatte av matglede, kvalitet og gode smaker. Mat skal være gøy og det skal være enkelt å spise sunt og godt — uansett hvor man er! Dette prøver vi å vise gjennom bloggen. Det er mulig å lage et godt måltid selv om det går sidelengs rett over Biscaya.

Men i tillegg til matinspo, ønsker vi å formidle at livet handler om mer enn bare jobb og penger. Det handler også om å ha mot til å følge drømmen sin, uansett hva den er. Det kan være lurt å bruke litt tid på refleksjon over hva som er viktig i livet. Hvilke verdier har du? Hva skal til for at du har det bra? Er det penger og prestisje, eller er det det å kunne være fleksibel og å ha muligheten til å reise? Kanskje må du ta noen andre valg. Prioritere annerledes. Kanskje må du jobbe beinhardt noen år for å kunne ha råd til å reise. Kanskje kan du finne deg en fleksibel eller nettbasert jobb som du kan ta med på reisen. Uansett så er det mulig, men det krever mot og planlegging. Jobb med å sette deg et klart mål, og husk, det viktigste er at du setter av tid til å leve.

Bon voyage!

I Kristiansand møtte vi Den lille juicefabrikken
Og i Måløy møtte vi ernæringsterapeut Irene

 

I Hardanger besøkte vi Homlagarden, som driver med økologiske kalkuner og kylling

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar