Watermaker og en motor som brant

Vi er så heldige å ha en watermaker som lager ferskvann av saltvann via en prosess som kalles omvendt osmose. Kort fortalt går det ut på å presse saltvann gjennom en membran med bitte bitte små hull. Det er så små hull at det nesten bare er vannmolekyler som går igjennom. Resultatet er meget godt drikkevann.

Men det er også litt for effektivt, da nesten alt av salter også blir skilt ut. For å gjøre vannet enda litt bedre på smak, og litt sunnere tilsetter vi mineraler tilbake til vannet via et eget filter.

Dette har vi nå brukt i litt over to år, og blitt ganske bortskjemte med nesten ubegrenset vann. Vi har brukt den i 470 timer, og med en vannproduksjon på 100 liter i timen, så blir det en del, faktisk 47 tonn vann 🙂

Men så på lørdag et par dager siden var den helt død. Motoren som lager høyt trykk ville ikke starte. Dessalator som er det merket vi bruker, har veldig god service – og vi fikk mange tips og forslag via e-post både på lørdag og søndagen fra en ekspert i Spania.

Vi åpnet opp motoren og fant en del sot i en koblingsboks. Vi åpnet også opp for å sjekke alle børstene til motoren, gjorde det rent og satt alt sammen igjen. For de som vet hvor trangt det er i båter, så skjønner det at det kan ta litt tid. Dessverre så hjalp ikke dette og motoren er sannsynligvis brent.

Bortsett fra dette siste problemet, så er vi kjempefornøyd med Dessalator og tror det er en av de beste og mest solide watermakerene på markedet. Det spennende å se hvor lang tid det tar å få byttet motoren.

Heldigvis så er det vann på de fleste brygger og vi har to store vanntanker. Må bare lære oss å begrense vannbruken.

Koblingsboks som lukter brent motor
Kontrollpanelet

 

Litt mye styr, siden membraner og motor er under den ene køya.

Fortsettelse følger…

 

Legg igjen en kommentar