Vagabond på langtur igjen!

Vagabond på langtur igjen!

Vagabond er på langtur igjen, og denne gangen har vi med ny matros. Målet vårt er Lofoten, men som alltid er det vær og vind som bestemmer. Første etappe går fra Tønsberg til Bergen, hvor vi skal sette igjen båten noen uker. Den skal opp på land og repareres litt etter en skade vi fikk i fjor når redningsskøyta skulle hjelpe oss inn til havn. Samtidig reiser vi hjem for å jobbe.

Stavern

Turen startet ca. på samme tid som for to år siden (en dag før i år), og også denne gangen ønsker vi å komme i kontakt med tidligere og nåværende studenter, lokale matprodusenter og andre som driver med skikkelig og helst økologisk mat. Vi har med filmutstyr og håper på å få intervjuet, støttet og markedsført flest mulig. Bruk kontaktskjemaet vårt dersom du vet om noen, eller selv er en vi bør stikke innom.

Kragerø

I tillegg til å seile og å møte interessante mennesker, så skal vi selvfølgelig jobbe en del. Vi er heldige og kan ta med oss jobben om bord. Så lenge vi har Mac’n og Internett så er vi redda. Det kommer et eget innlegg snart om hvordan og hvorfor vi velger å gjøre dette.

Besøk av grandtante i båten

Turen så langt

Hittil har turen gått ganske bra. Vi har ikke hatt så mye vind, og når vi har hatt vind, har den gjerne kommet fra feil retning. Litt dumt siden vi ønsker å bruke motoren minst mulig. Vi har derfor tatt det rolig, og ikke kommet oss lenger enn til Furøya utenfor Tvedestrand. Vi dro på tirsdag og har ellers stoppet i Vrengensundet, Stavern og Kragerø. Bortsett fra vindretningen, har vi vært heldige med været. Det har vært strålende sol hver dag, og vi har allerede fått litt farge! I loggboken kan du følge turen vår dag for dag.

Endelig fått opp hengekøya!

Vi har hatt et par problemer så langt. Det første var en tett sluk som Truls etter mye om og men heldigvis klarte å fikse. Det andre er watermaker’n vår, som nå streiker. Det ser ikke like lyst ut for den.. På den positive siden så sover Birk mye bedre og mye mer her i båten enn hjemme, og han elsker å være med virker det som.

Ellers så har vi skaffet oss sammenleggbare sykler fra Downtube. Vi har testet dem et par ganger, og kommer til å skrive et innlegg når vi har fått litt mer erfaring med dem.

Trilletur i Stavern

Det tar alltid litt tid å komme inn i seilertilværelsen igjen. Det tar litt tid å omstille seg, få inn gode rutiner, lande litt. Det gjelder alt fra å huske på og skru på satelittdingsen (som tracker turen vår) til å fikse tauene før vi legger oss, slik at det ikke knirker. Vi har derfor heller ikke husket på å ta bilder av maten vi har laget ennå. Men vi må likevel bare dele en oppskrift på en superdigg saus vi lagde i går! Skal lage den på nytt senere og legge ut bilder. Den er et veldig bra alternativ dersom man ikke tåler melk, og passer perfekt til lammeretter og Middelhavsretter.

Baba ganoush ala Vagabond

Baba ganoush

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 2 ss tahini eller sesam- og cashewsmør
  • 2-3 fedd hvitløk
  • Evt. 1 chili
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Frisk persille
  • Smak til med valgfrie krydder (f.eks. paprika), salt, pepper og sitron

Fremgangsmåte

Skjær aubergine i ca. 1 cm tykke skiver. Vi saltet på begge sider og lot den ligge litt for å slippe vann. Deretter stekte vi den i gryte på svak varme med olivenolje. Man kan eventuelt grille den eller legge den på et stekebrett i ovnen. Vi tilsatte også hakket hvitløk og chili i gryta. Når auberginen var stekt og myk, mikset vi den med sesam- og cashewsmør (fra Renee Voltaire). Bruk stavmikser eller en gaffel, dersom du vil ha den grov. Her kan man like gjerne bruke tahini, som er ren sesampasta og fås kjøpt i asiatiske butikker og helsekostforretninger (hvis man vil ha øko). Husk salt og pepper, og smak eventuelt til med krydder, friske urter og sitron. Server med olivenolje sprinklet over.

Kjempeenkelt og utrolig smakfullt!

Restauranten på Furøya (som ikke var åpen ennå).
Brygga på Furøya. Vi lå med baugen inn mot brygga og med tau fra båten til en bøye bak båten.
Matrosen vår <3

2 kommentarer om “Vagabond på langtur igjen!

Legg igjen en kommentar