Siste stopp og hjem til Norge

Siste stopp og hjem til Norge

Fra Mesolongi satte vi kursen mot Korintbukta. Vi seilte forbi Patra og så under broa Rion-Antirion Bridge. Deretter videre til den lille øya Trizonia. Der tilbrakte vi to netter. Trizonia er den eneste bebodde øya blant øyene i Korintbukta, og i 2011 bodde det 64 mennesker der (1). Vi likte øya veldig godt!

Trizonia Marina
En som var fornøyd med å få egen iskrem!
Trizonia

Etter et par dager på Trizonia, seilte vi videre til vår siste destinasjon – Galaxidi, i kommunen Delphi. Her skal vi ha båten i vinter. Galaxidi er nok favorittstedet vårt på hele turen. En utrolig sjarmerende liten by, fredelig, men samtidig livlig, autentisk og ganske uberørt av internasjonale turister. Galaxidi blir også kalt The island on the mainland (2), og det er en ganske passende beskrivelse. Her kunne vi vært lenge!

På vei inn til Galaxidi
Alt-mulig-mannen Truls sydde trekk til storseilet og luker før vi dro hjem

Tiden i Galaxidi ble brukt til å gjøre båten vinterklar, men også til å bade, spise god mat, gå turer og nyte de siste dagene i Hellas. Og det beste av alt – det var omtrent INGEN vepser der!

En fredelig morgen på stranda
Galaxidi sett fra joggetur opp til en gammel vindmølle

Etter fem dager i Galaxidi, tok vi taxi til Athen hvor vi leide en Airbnb i nærheten av flyplassen. Dagen etter bar det hjem til Norge med munnbind på og til 10 dager med reisekarantene. Hellas ble rødt en og en halv dag før vi reiste hjem. Men men, turen var veldig verdt det 🙂

Kilder:

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Trizonia_island
  2. https://www.greece-is.com/5-reasons-visit-galaxidi/

Legg igjen en kommentar