Endelig tilbake i båten

Endelig tilbake i båten

Etter nesten 1 år hjemme i Norge, kunne vi endelig reise tilbake til båten vi etterlot i Galaxidi, Hellas. COVID-19 har ikke gjort det så enkelt for oss å ha båt i utlandet, men med god hjelp av en lokal båtbutikkeier, har alt gått fint – heldigvis!

Hellas åpnet opp for turister i mai og med negativ COVID-19-test (eventuelt vaksine) og munnbind, var det null problem å reise hit. Bortsett fra at reiseveien var veldig lang da. Vi starter før kl. 5 med å kjøre til Gardermoen, vente der 2 timer, fly til Sveits, vente litt til, fly til Athen og så kjøre i 2,5 timer til Galaxidi.

Vi har allerede vært i Galaxidi en uke nå. Det var en del å gjøre med båten før vi kunne seile videre. Vi har kjøpt ny jolle – en Highfield UL330 – og en 20 HK motor. Vi har ventet nesten en uke på at trekkene til jolla og motoren skulle bli ferdig.

Costas og Truls kjører ut jolla

Truls har også montert to nye solcellepanel. Det tok lang tid fordi han måtte strekke kabler fra taket og lage fester selv fordi han ikke fant noen som kunne sveise dem for han. Med to nye solcellepanel kan vi lade 800 watt mer enn før, til sammen 2500 watt. Det hjelper veldig når vi skal ligger på anker flere dager i strekk (og vil ha på air con).

Truls har lagd fester til solcellepanelene
Nå har vi 8 solcellepaneler!

I tillegg til solcellepanel, har vi bygd om bordet i salongen slik at vi kan ha en fryseboks inni. Selve bordet har også blitt mindre og vi har fått «vinskap». I fjor sto fryseboksen under bordet eller nede i en av lugarene. Ikke så praktisk. Denne løsningen er så mye bedre!

Inni bordet har vi en kjøleboks. Når lokket vippes opp følger lokket til kjøleboksen med

Vi leide bil noen dager og tok en tur til Patras for å handle CBD-oljer + en tur til Delfi (eget innlegg kommer). Delfi var veldig verdt turen!

CBD heaven

Vi har også vært i nabobyen Itea og sjekket inn etter vinteren. Det er nemlig slik at båten kun kan være i bruk i EU i 18 måneder om gangen. Fordi vi leverte transit log osv. før vi reiste hjem i august i fjor, har båten vært i «bond» siden da, dvs. at tiden har vært fryst. Når vi kom ned igjen nå, måtte vi derfor sjekke inn igjen. Det tok ca. 2 timer. Vi betalte cruising tax, hentet transit log, og var hos port police og customs fram og tilbake noen ganger. I sommer bør vi likevel dra ut av EU en tur for å nullstille tiden.

Vi har hatt tid til noen turer på stranda

Vi har heldigvis fått oss noen turer på stranda innimellom alt det andre. Vannet er fremdeles litt kaldt så man blir faktisk avkjølt av å bade. Birk elsker bading like mye som i fjor! Det siste vi har brukt tiden i Galaxidi på, er å spise masse god mat. Hellas skuffer ikke!

Grilled octopus
Marinated chickpeas with smoked codfish
Fish roe dip with avocado
BBQ i båten

I dag er planen å seile videre til Trizonia. Vi var innom øya en gang i fjor og likte oss godt der. Det er uansett ikke så mange steder å stoppe på vei ut av bukta. Vi setter kursen mot Det joniske hav i år også. Korintkanalen har rast sammen noen steder og vil ikke bli åpnet igjen i sommer.

2 kommentarer om “Endelig tilbake i båten

  1. Lenge siden siste oppdatering nå, men håper at alt er bra med dere tre.
    Ha en fortsatt trivelig sommer i Middelhavet og på Vagabond ☀️☀️☀️
    Klem 🥰

    • Hei Ingrid! Vi har lagt ut innlegg 1-2 ganger i uka. På http://vagabond.tunmed.no/ ser du alle innleggene 🙂 Har kun lagt ut på vagabonds fb-side i år, ikke våre private fb-sider. Håper alt står bra til hjemme 🙂

Legg igjen en kommentar