I kveld går reisen vår endelig videre!
Vi har helt siden slutten av april vært på seiltur med Vagabond. Første del av turen gikk fra Tønsberg til Bergen, hvor vi hadde et lite opphold mens vi dro hjem og jobbet. Neste del gikk fra Bergen til Kristiansund, hvor vi besøkte familie. Deretter dro vi over til Shetland, Orknøyene og ned til Skottland, gjennom Caledoniakanalen, og rundt Hebridene. Vi forlot båten i Troon, i Skottland, og dro hjem et par uker for å jobbe. I kveld reiser vi tilbake igjen og i morgen begynner neste del av eventyret vårt.
Målet vårt mens vi seilte langs Norskekysten var å møte tidligere og nåværende studenter, intervjue dem og blogge om det. Altså markedsføre alle de dyktige terapeutene vi utdanner ved skolen. Vi var også innom lokale matprodusenter og lette etter økologisk og bra mat i områdene vi dro til. Det var veldig spennende og lærerikt. I loggen kan du lese om alt vi har gjort og opplevd.
Vi er over gjennomsnittet opptatt av mat og ernæring. Vi ønsker, med denne bloggen, å vise hvor lett det er å spise sunt og næringsrikt, og hvor godt det kan smake. Og at det ikke er vanskelig å lage god mat selvom man er i en båt. Mange tror merkelig nok at man må leve på hermetikk og knekkebrød.. Vi har derfor postet en god del oppskrifter i tillegg til intervjuene.
Nå går veien videre mot Middelhavet. Vi reiser fra Troon så fort som mulig og over til Belfast i Nord-Irland. Herfra skal vi innom Isle of Man, Wales, Sør-England og Frankrike, før vi krysser Biscaya og seiler videre til Portugal. Avhengig av vær og tid, så er det mulig vi følger kysten langs Biscaya.
Vi har lyst å sette igjen båten i Portugal (eventuelt i Spania) i vinter og tar veldig gjerne i mot tips om gode og trygge havner. Vi reiser hjem igjen om et par måneder, men skal etter hvert seile videre inn i Middelhavet.
Der skal vi fokusere på middelhavskostholdet og se om de faktisk lever så sunt som det blir hevdet. Middelhavet består av vidt forskjellige kulturer, og dessverre er også disse påvirket av moderne matindustri og legemiddelindustri. Men vi skal spore opp og fortelle om de som forsøker å holde fast i matkulturen og se hva vi kan lære av dem.
Vi kommer til å fortsette å poste oppskrifter, men også skrive om landene og byene vi drar til, hvordan de lever der, hva de spiser og selvfølgelig komme med masse tips. Har de faktisk et middelhavskosthold? Det gjenstår å se. Vi gleder oss til å fortsette på reisen og er spente på hva vi vil lære og oppdage. Følg oss gjerne, både her, på Facebook og på Instagram (vagabond.tunmed).
Og så litt mimring fra turen!
Stay tuned! Mer kommer veldig snart 🙂
I Sines (litt syd for Lisboa) skulle vi kjøpe hamburgere i en liten butikk. Vi skulle ha 4, men de hadde bare 3. Men det var ikke noe problem sa de, for slakteren lå rett rundt hjørnet.
Vi spurte slakteren om han hadde hamburgere, og det hadde han ikke, men det fikset han på 1.2.3. Det var rett og slett å ta kjøtt fra disken, male det i en kværn og presse ut fine hamburgere i en slags hamburgerpresse.
Renere hamburgere får man vel ikke, og ikke minst laget mens vi så på. 🙂
Krydder måtte vi ordne selv mens vi stekte hamburgerne i båten. 🙂
Sines var forøvrig en veldig fin liten by med meget god havn, som definitivt bør besøkes.
Fikk ikke opp dette svaret før nå, men like hyggelig likevel. Ja, det er dette vi liker. Regner med at det smakte mye bedre enn ferdiglagd. Men så ferskkvernet kjøtt kan man også ta sjansen på å ikke ha helt gjennomstekt burger (noe man ellers alltid må).