Båtmat #30: Lammekoteletter med greske poteter

Lam er kanskje det kjøttet vi spiser mest av. Lam har som regel gått ute og spist gress og derfor ikke fått i seg den samme mengden kraftfôr som mange andre husdyr. I tillegg er det jo såå godt!

Her kommer en enkel og deilig oppskrift på lammekoteletter. Lammet var fra Skottland og KJEMPEMØRT! Mye bedre enn norsk lam faktisk!

DSC_5991
Deilig!

Ingredienser

  • Lammekoteletter
  • Poteter
  • Soltørket tomat
  • Oliven
  • Hvitløk
  • Fersk rosmarin
  • Fersk kruspersille
  • Crème fraîche
  • Salt & pepper
  • Olivenolje

Fremgangsmåte
Potetene ble først delt i båter og kokt i 15-20 minutter (tiden avhenger av type potet og egen preferanse). Vi helte så av vannet og lot potetene tørke en stund, slik at alt vannet fordampet. La dem gjerne stå til de blir litt avkjølte. Vi la dem så på et bakebrett og strødde over hakket soltørket tomat, hakket oliven, salt og pepper og olivenolje. Satt dem så inn i ovnen.

DSC_5962
Inn i ovnen

Stekte kotelettene i tørr panne på høy varme på begge sider til de fikk fin skorpe (de steker i eget fett). Det kan være litt vanskelig å få fettet gjennomstekt. Fettet trenger nemlig mer varme enn kjøttet for å bli ferdig. Det er derfor viktig å steke fettsiden litt ekstra.

DSC_5975
Husk å steke fettet på kjøttet!

La hvitløksfedd og rosmarin i stekepanna sammen med kjøttet og øste fettet fra kotelettene over kotelettene hele tiden for å «parfymere» dem med hvitløken og rosmarinen. Etter at kjøttet var stekt, lot vi det hvile en liten stund.

Tok ut potetene etter ca. 15 minutter og la løkskiver over. Stekte dem så 10 minutter til i ovnen. Så la vi kjøttet over potetene sammen med hakket hvitløk og fettet fra kjøttet og lot det stå i ovnen i 5-10 minutter. Kruspersille hadde vi over med en gang vi tok ut kjøttet. Da ble det kun stekt på restvarmen. Her kan du også bruke rosmarin, men vi hadde ikke mer igjen.

DSC_5981
Strø løk over potetene…
DSC_5987
.. legg deretter lammekotelettene og hvitløk over

Vi lager ofte litt ekstra poteter og bruker restene i f.eks. omelett. Når potetene får kjøle seg ned etter oppvarming blir stivelsen resistent og fungerer som fiber. Da blir også blodsukkerstigningen mye lavere.

Tips! Dersom du skal lage lammekoteletter til mange, så er det bare å steke dem på begge sider, og fettet litt ekstra, og så la dem ligge til rett før du skal servere maten. 5-10 minutter før maten servers putter du dem inn i ovnen. Da blir alle kotelettene ferdig samtidig 🙂

DSC_5991
Strø kruspersille på rett etter ovnen
DSC_6000
Så er det bare å nyte!

Legg igjen en kommentar