Båtmat #29: Risotto med ovnsstekt kylling

DSC_6060
Ferdig risotto. Mangler bare kyllingen!

Risotto er noe som går igjen hos oss, men den blir sjelden (les: aldri) laget på samme måte. Denne gangen hadde vi ekte kraft i risottoen og ovnsstekt kylling ved siden av.

Ingredienser

  • En hel økologisk kylling
  • Kraft laget på kyllingskrog, løk, gulrot, fennikelfrø, korianderfrø og stjerneanis
  • Tørket shitake
  • Sjalottløk
  • Hvitløk
  • Risottoris
  • Hvitvin
  • Asparges
  • Kruspersille
  • Crème fraîshe
  • Raspet fast geitost eller parmesan
  • Olivenolje
  • Smør
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte
Vi begynte med å partere kyllingen. Brukte skroget til å lage kraft. Vi lagde kraft i trykkoker. Det tar kortere tid, men det aller beste er å la kraften stå og trekke i ca. 24 timer (lenger dersom du bruker kraftbein fra storfe). I kraften hadde vi også gulrot, løk, fennikelfrø, korianderfrø og stjerneanis.

Kyllingen ble delt i åtte biter (+ skrog) og lagt i en ildfast form. Krydret kun med salt og pepper og helte litt olivenolje på toppen. Blandet godt med hendene og satte så kyllingen inn i ovnen.

DSC_6035
Kylling med salt, pepper og olivenolje… og rot i bakgrunnen
DSC_6045
Risotto til venstre og kraft til høyre

Shitaken ble bløtlagt en liten stund før vi begynte på risottoen. Stekte soppen i smør. Tilsatte etter hvert løk og så hvitløk. Så ble risottorisen tilsatt og så litt hvitvin. Kraft ble tilført litt og litt, til risottoen var ferdig. De siste minuttene tok vi i asparges, crème fraîche, revet ost og til slutt hakket kruspersille.

DSC_6052
Risottoen før ost, créme fraîche og persille ble tilsatt
DSC_6056
Ferdigstekt kylling
DSC_6064
Bon appetit!

2 kommentarer om “Båtmat #29: Risotto med ovnsstekt kylling

Legg igjen en kommentar