På torsdag ankom vi Camaret-sur-Mer, etter en natt på anker et par timer unna. Så langt er vi svært fornøyde med råvarene vi har funnet. På supermarkedet i sentrum fant vi ganske masse økologisk, alt fra olivenolje og laks til vin og ost. Der var det også en stor kjøttdisk med ferske og lokale råvarer. Litt lenger bort i gata fant vi en fiskebutikk med masse deilig og fersk fisk. Vi tok med oss sjøkreps, østers, breiflabb og tunfisk. I en siste liten lokal butikk fant vi økologisk kaffe, sjokolade, syltetøy, mer vin, saft osv. Veldig kult at de har så stort utvalg i så små butikker og på et såpass lite sted. Vi liker!
Grillet sjømat med fennikelsalat og stekt squash
- 2 sjøkreps
- 4 østers
- 2 små breiflabb
- 3 små squash, gjerne i ulike farger
- 1/2 fennikel + «gresset»
- 1 liten sitron
- 4-5 fedd hvitløk
- Olivenolje til steking
- Pesto
- Salt & pepper
Fremgangsmåte
Forrett: Østers. Skjellet skal deles og så skal østersen skjæres tvers gjennom. Her er det veldig mange som skader seg hvert år, så anbefaler å finne en youtube-film eller noe, og studere nøye hvordan det skal gjøres 😉
Hovedrett: Vi delte sjøkrepsene i to (men lot delene henge sammen). Saltet og pepret krepsen og fisken. La først breiflabben på kullgrillen, så sjøkrepsen og grillet i ca. 5-6 minutter til sammen.
Delte squash i skiver, saltet og stekte i olivenolje sammen med hakket hvitløk.
Skjærte fennikelen i tynne, tynne skiver, hakket «gresset», blandet alt sammen og presset en liten sitron over.
Serverte det hele med litt hjemmelaget pesto. Enkelt og sååå smakfullt. Det gjelder å ikke gjøre altfor mye med råvarene eller ha for mye tilbehør. Da kommer ikke smaken ordentlig frem. Og når det er SÅPASS gode råvarer, så må man jammen sørge for å kjenne smaken! 🙂