Båtmat #36: Sjømat fra Camaret-sur-Mer

Båtmat #36: Sjømat fra Camaret-sur-Mer

På torsdag ankom vi Camaret-sur-Mer, etter en natt på anker et par timer unna. Så langt er vi svært fornøyde med råvarene vi har funnet. På supermarkedet i sentrum fant vi ganske masse økologisk, alt fra olivenolje og laks til vin og ost. Der var det også en stor kjøttdisk med ferske og lokale råvarer. Litt lenger bort i gata fant vi en fiskebutikk med masse deilig og fersk fisk. Vi tok med oss sjøkreps, østers, breiflabb og tunfisk. I en siste liten lokal butikk fant vi økologisk kaffe, sjokolade, syltetøy, mer vin, saft osv. Veldig kult at de har så stort utvalg i så små butikker og på et såpass lite sted. Vi liker!

DSC01199
Kjøttdisken på supermarkedet
DSC01204
Masse deilig og fersk sjømat

Grillet sjømat med fennikelsalat og stekt squash

  • 2 sjøkreps
  • 4 østers
  • 2 små breiflabb
  • 3 små squash, gjerne i ulike farger
  • 1/2 fennikel + «gresset»
  • 1 liten sitron
  • 4-5 fedd hvitløk
  • Olivenolje til steking
  • Pesto
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte
Forrett: Østers. Skjellet skal deles og så skal østersen skjæres tvers gjennom. Her er det veldig mange som skader seg hvert år, så anbefaler å finne en youtube-film eller noe, og studere nøye hvordan det skal gjøres 😉

DSC01220
Spis rå eller ta på litt pepper først

Hovedrett: Vi delte sjøkrepsene i to (men lot delene henge sammen). Saltet og pepret krepsen og fisken. La først breiflabben på kullgrillen, så sjøkrepsen og grillet i ca. 5-6 minutter til sammen.

DSC01224
Breiflabb og sjøkreps klare for grillen

DSC01231

Delte squash i skiver, saltet og stekte i olivenolje sammen med hakket hvitløk.

DSC01225 DSC01235

Skjærte fennikelen i tynne, tynne skiver, hakket «gresset», blandet alt sammen og presset en liten sitron over.

DSC01226 DSC01236

Serverte det hele med litt hjemmelaget pesto. Enkelt og sååå smakfullt. Det gjelder å ikke gjøre altfor mye med råvarene eller ha for mye tilbehør. Da kommer ikke smaken ordentlig frem. Og når det er SÅPASS gode råvarer, så må man jammen sørge for å kjenne smaken! 🙂

DSC01239

DSC01253
Måtte ta fram tanga ja..
DSC01245
Ser det ikke godt ut!?

Legg igjen en kommentar