Båtmat #5: Risotto med kyllinghjerter

Økologiske kyllinghjerter fra Økologiske Dagligvarer
Økologiske kyllinghjerter fra Økologiske Dagligvarer

I Stavanger var vi så heldige å finne økologiske kyllinghjerter fra HomlagardenØkologiske Dagligvarer. Vi valgte å bruke hjertene i en deilig risotto. Vi var litt spente på hvordan hjerter ville smake, men det smakte faktisk NYDELIG! Det smakte verken kylling eller innmat – mer som biff! Vi serverte den til familien til Truls i Bergen, som vi besøkte rundt 17. mai. Den ble en slager. Til og med en 11-åring måtte innrømme at det var godt!

Hvorfor innmat?
Før i tiden ble hele slaktet utnyttet og det meste av innmaten brukt som råstoff i ulike matretter og produkter. Jevnlig bruk av noe innmat fra vilt, stor-, små-, fjørfe, fisk og gjerne skalldyr gir en rikelig og balansert tilførsel av aminosyrer, fettsyrer, vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. Fortrinnsvis bør man velge innmat fra unge dyr fordi de inneholder mindre tungmetaller og andre miljøgifter enn eldre individer. Produkter fra økologisk husdyrproduksjon er også å foretrekke med tanke på miljø- og matkvalitet.

Ingredienser

  • Smør
  • Løk
  • Hvitløk
  • Økologiske kyllinghjerter
  • Bacon
  • Risottoris
  • Økologisk grønnsaksbuljong
  • Tørket shitake
  • En god hvitvin (dersom du har noen rester)
  • En skvett fløte
  • Parmesan
  • Salt og pepper

 IMG_5053

Fremgangsmåte
Bløtlegg shitaken i vann til den er myk. Stek løk og hvitløk i smør, tilsett risottoris, buljong, shitake og litt hvitvin, og la det koke inn. Stek kyllinghjerter i smør i en annen panne. Tilsett bacon og stek videre. Tilsett risottoblandingen, en skvett fløte, litt parmesan og selvfølgelig salt og pepper. Et voila!

IMG_5057-e1464016328540 

NYT! Det smaker såååå mye bedre enn du tror!

IMG_5069-e1464012419193

Kilde: http://wpvof.vof.no/vare-forfedres-eksotiske-verden-med-innmat/

3 kommentarer om “Båtmat #5: Risotto med kyllinghjerter

Legg igjen en kommentar