I vakre Kalvåg fikk vi tak i fersk breiflabb og brosme. Vi spiste breiflabben i går kveld og den ga mersmak. Saftig, fast og fersk! Vi marinerte den i rød pesto og serverte den med smørdampede neper, reddiker og sprøstekt spekeskinke. Som alltid brukte vi hovedsakelig økologiske ingredienser (bruk det du finner).
Rød pesto
- Soltørkede tomater
- Olivenolje
- Naturelle cashewnøtter/pinjekjerner
- Hvitløk
- Havsalt (hvis ikke tomatene allerede er saltet)
Miks alt sammen i en food processor.
Breiflabb med rød pesto, neper og reddiker
- Breiflabb (ca. 600 gram til to personer)
- Rød pesto
- Sjalottløk
- Neper
- Reddiker
- Smør
- Vann
- Spekeskinke/bacon
Vi marinerte breiflabben i rød pesto og lot den stå en liten stund. Hakket sjalottløk, strødde over fisken og satt den i ovnen. Den sto der i ca. 15-20 minutter.
Nepene delte vi i åtte biter og smørdampet dem i ca. 15 minutter. Brukte mye smør og litt vann. Reddikene hadde vi i helt på slutten.
Server med sprøstekt bacon eller spekeskinke.
Ble veldig godt altså!