Båtmat #7: Breiflabb med rød pesto og neper

DSC_4806I vakre Kalvåg fikk vi tak i fersk breiflabb og brosme. Vi spiste breiflabben i går kveld og den ga mersmak. Saftig, fast og fersk! Vi marinerte den i rød pesto og serverte den med smørdampede neper, reddiker og sprøstekt spekeskinke. Som alltid brukte vi hovedsakelig økologiske ingredienser (bruk det du finner).

Rød pesto

  • Soltørkede tomater
  • Olivenolje
  • Naturelle cashewnøtter/pinjekjerner
  • Hvitløk
  • Havsalt (hvis ikke tomatene allerede er saltet)

Miks alt sammen i en food processor.

Breiflabb med rød pesto, neper og reddiker

  • Breiflabb (ca. 600 gram til to personer)
  • Rød pesto
  • Sjalottløk
  • Neper
  • Reddiker
  • Smør
  • Vann
  • Spekeskinke/bacon

Vi marinerte breiflabben i rød pesto og lot den stå en liten stund. Hakket sjalottløk, strødde over fisken og satt den i ovnen. Den sto der i ca. 15-20 minutter.

Nepene delte vi i åtte biter og smørdampet dem i ca. 15 minutter. Brukte mye smør og litt vann. Reddikene hadde vi i helt på slutten.

Server med sprøstekt bacon eller spekeskinke.

Ble veldig godt altså!

DSC_4803

DSC_4808

DSC_4749

DSC_4754

DSC_4774

Legg igjen en kommentar