På Shetland leide vi bil og kjørte både til sørkysten og vestkysten. Planen var å lage middag ute med gassbrenner, men vi hadde selvfølgelig glemt lighter. Og vi fant selvfølgelig ikke ut dette før vi skulle til å lage mat, ganske sent på kvelden.
Det var søndag og ingenting var åpent. Vi kjørte litt rundt og fikk til slutt en lighter av to fylliker. Jippi, kvelden var reddet! Vi endte opp på et veldig tilfeldig sted kalt Mickaelswood. Der fant vi en piknikplass midt mellom en treåker og et sauebeite. Vi var utsulta så det måtte bare bli der. Vi stekte altså lammekoteletter foran øynene på både sauer og lam (etter at Truls hadde angrepet dem med drone..). Film kommer!
Ingredienser
- 6 lammekoteletter
- Olivenolje
- Hvitløk
- Frisk rosmarin
- Vårløk
- Pastinakk
- Smør
- Salt & pepper
Fremgangsmåte
Marinerte lam i olivenolje, salt, pepper og rosmarin hele dagen. Blandet alt sammen i en brødpose og tok med oss i bilen. Skjærte pastinakk i ganske små biter og marinerte det sammen med vårløk i en annen brødpose.
Stekte lammekotelettene og grønnsakene hver for seg. Hvitløk tilførte vi panna med lam på slutten. Tilsatte smør og vann til grønnsakene mot slutten og lot det koke ferdig under lokk.
Stekepannen var ikke helt optimal. Neste gang skal vi ta med en vanlig stekepanne i rustfritt stål.
Smaken var det ingenting å si på da! 😀
En kommentar om “Båtmat #11: Lammekoteletter på Shetland”