Båtmat #11: Lammekoteletter på Shetland

DSC_5452På Shetland leide vi bil og kjørte både til sørkysten og vestkysten. Planen var å lage middag ute med gassbrenner, men vi hadde selvfølgelig glemt lighter. Og vi fant selvfølgelig ikke ut dette før vi skulle til å lage mat, ganske sent på kvelden.

Det var søndag og ingenting var åpent. Vi kjørte litt rundt og fikk til slutt en lighter av to fylliker. Jippi, kvelden var reddet! Vi endte opp på et veldig tilfeldig sted kalt Mickaelswood. Der fant vi en piknikplass midt mellom en treåker og et sauebeite. Vi var utsulta så det måtte bare bli der. Vi stekte altså lammekoteletter foran øynene på både sauer og lam (etter at Truls hadde angrepet dem med drone..). Film kommer!

Ingredienser

  • 6 lammekoteletter
  • DSC_5482Olivenolje
  • Hvitløk
  • Frisk rosmarin
  • Vårløk
  • Pastinakk
  • Smør
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte
Marinerte lam i olivenolje, salt, pepper og rosmarin hele dagen. Blandet alt sammen i en brødpose og tok med oss i bilen. Skjærte pastinakk i ganske små biter og marinerte det sammen med vårløk i en annen brødpose.

Stekte lammekotelettene og grønnsakene hver for seg. Hvitløk tilførte vi panna med lam på slutten. Tilsatte smør og vann til grønnsakene mot slutten og lot det koke ferdig under lokk.

Stekepannen var ikke helt optimal. Neste gang skal vi ta med en vanlig stekepanne i rustfritt stål.

Smaken var det ingenting å si på da! 😀

DSC_5447
Lammekoteletter med rosmarin og hvitløk
DSC_5453
Sulten!
DSC_5458
Begynner å se godt ut
DSC_5460 (1)
Sauene ser på i bakgrunnen…
DSC_5467
Pastinakk og vårløk som tilbehør
DSC_5480
Mens vi venter… skremmer vi sauer (film kommer snart!)
DSC_5485
Fordi vi var ekstremt sultne så ble ikke dette bildet så veldig lekkert

En kommentar om “Båtmat #11: Lammekoteletter på Shetland

Legg igjen en kommentar