I Stornoway fikk vi tak i fersk flyndre og «hand dived scallops», altså «ville» kamskjell, med rogn. Vi lagde en veldig god og asiatiskinspirert rett av det.
Ingredienser
- 2 flyndrefileter
- 6 kamskjell
- Bacon
- 1 vanlig chili
- 1 ekstra sterk chili
- Hvitløk
- Ingefær
- Løk
- Grønne bønner
- 1 boks kokoskrem
- Hvitvin
- Fiskesaus (ca. 1 ss)
- Smør
- Olivenolje
- Lime
- Ruccola
- Koriander
- Økologisk rismiks (rød ris, svart ris og naturris)
- Eddik og salt til bløtlegging av ris
- Salt & pepper
- Rogn fra kamskjell
Fremgangsmåte
Bløtlegg risen i vann tilsatt eplecidereddik og salt så lenge du gidder. Jo lenger, jo bedre. Skyll den godt etterpå. Vannet skal være så klart som mulig før du koker risen. Kok den så etter anvisning på pakken.
Stek bacon i en annen gryte, tilsett så løk, så chili, hvitløk og ingefær. Så hvitvin og kokoskrem. Deretter brekkbønner. Smak til med salt, pepper, fiskesaus og lime.
Stek fisken på begge sider i en stekepanne med skinnsiden ned først. Deretter kamskjell. Begynn med den største siden av kamskjellet først. Stek på begge sider.
Etter at du har stekt fisken og kamskjellene (og fjernet dem fra panna) tilsetter du ruccola i stekepanna og steker raskt med litt hvitvin.
Server flyndre og kamskjell med spicy kokosgryte, ruccola, ris og et dryss fersk koriander. Det er også veldig godt å presse litt lime over.
Til dessert stekte vi rogn fra kamskjellene i smør og krydret med salt og pepper. Ubeskrivelig godt (overraskende nok)!!!