Båtmat #24: Sjømat i Stornoway

DSC_6515
Flyndre, kamskjell og rogn

I Stornoway fikk vi tak i fersk flyndre og «hand dived scallops», altså «ville» kamskjell, med rogn. Vi lagde en veldig god og asiatiskinspirert rett av det.

Ingredienser

  • 2 flyndrefileter
  • 6 kamskjell
  • Bacon
  • 1 vanlig chili
  • 1 ekstra sterk chili
  • Hvitløk
  • Ingefær
  • Løk
  • Grønne bønner
  • 1 boks kokoskrem
  • Hvitvin
  • Fiskesaus (ca. 1 ss)
  • Smør
  • Olivenolje
  • Lime
  • Ruccola
  • Koriander
  • Økologisk rismiks (rød ris, svart ris og naturris)
  • Eddik og salt til bløtlegging av ris
  • Salt & pepper
  • Rogn fra kamskjell

Fremgangsmåte
Bløtlegg risen i vann tilsatt eplecidereddik og salt så lenge du gidder. Jo lenger, jo bedre. Skyll den godt etterpå. Vannet skal være så klart som mulig før du koker risen. Kok den så etter anvisning på pakken.

DSC_6519
Se så skitten risen faktisk er!

Stek bacon i en annen gryte, tilsett så løk, så chili, hvitløk og ingefær. Så hvitvin og kokoskrem. Deretter brekkbønner. Smak til med salt, pepper, fiskesaus og lime.

DSC_6537
Ruccola, grønne bønner, kokoskrem og hvitvin
DSC_6531
Stek bacon og grønnsaker før du tilsetter litt hvitvin og kokoskrem

Stek fisken på begge sider i en stekepanne med skinnsiden ned først. Deretter kamskjell. Begynn med den største siden av kamskjellet først. Stek på begge sider.

DSC_6517
Ferske råvarer (rogn fra kamskjellene til venstre)
DSC_6547
Stek flyndra med skinnsiden ned først

DSC_6541

DSC_6551
Stek den største siden av kamskjellene først
DSC_6546
Legg fisken og kamskjellene over i grønnsaksgryta etter hvert som de er ferdige for at de skal holde på varmen

Etter at du har stekt fisken og kamskjellene (og fjernet dem fra panna) tilsetter du ruccola i stekepanna og steker raskt med litt hvitvin.

DSC_6539
Ruccola stekes for seg

Server flyndre og kamskjell med spicy kokosgryte, ruccola, ris og et dryss fersk koriander. Det er også veldig godt å presse litt lime over.

DSC_6555
Vel bekomme!

Til dessert stekte vi rogn fra kamskjellene i smør og krydret med salt og pepper. Ubeskrivelig godt (overraskende nok)!!!

DSC_6557
Dette var NYDELIG!

Legg igjen en kommentar