Båtmat #25: Andelår med ovnsbakt tomat, aubergine og søtpotetsalat

DSC_5921
Andelår med søtpotetsalat og ovnsbakt aubergine og tomat

And er noe av det beste vi vet. Vi har tidligere blogget om den saftigste anda vi har smakt. Da vi fant den igjen i Skottland, måtte vi selvfølgelig kjøpe mer. En litt ny vri denne gangen. Ble kjempegodt!

Ingredienser

  • 2 andelår
  • Garam masala
  • Søtpotet
  • Sjalottløk
  • Hvitløk
  • Ingefær
  • Aubergine
  • Tomat
  • Crème fraîche
  • Tomatstilker
  • Olivenolje
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte
Andelårene ble saltet og pepret og fikk ligge et par timer. Deretter ble de krydret med garam masala. La andelårene i en ildfast form. Strødde litt garam masala i bunnen av formen også. La fire ca. 2 cm tykke aubergineskiver og to halve tomater ved siden av. La tomatstilkene oppå andelårene. Tomatstilker gir veldig god smak. Saltet og pepret grønnsakene før hele formen ble satt inn i ovnen. Ca. halvveis inn i steketiden tok vi raskt ut formen og helte andefettet fra formen over grønnsakene og andelårene. Brukte en spiseskje til å fordele fettet utover formen.

Stekte tomatene og auberginen litt i stekepanne etter ovnen.

DSC_5915

Søtpoteten ble delt i biter/små staver og kokt. Deretter helte vi av vannet og avkjølte litt før vi tok i crème fraîche.

DSC_5920

Skjærte sjalottløken i staver/skiver og hvitløk og ingefær i små biter. Stekte alt kjapt i samme panne og helte det så over søtpotetsalaten. Hadde selvfølgelig også i litt andefett fra formen.

DSC_5924

Legg igjen en kommentar