And er noe av det beste vi vet. Vi har tidligere blogget om den saftigste anda vi har smakt. Da vi fant den igjen i Skottland, måtte vi selvfølgelig kjøpe mer. En litt ny vri denne gangen. Ble kjempegodt!
Ingredienser
- 2 andelår
- Garam masala
- Søtpotet
- Sjalottløk
- Hvitløk
- Ingefær
- Aubergine
- Tomat
- Crème fraîche
- Tomatstilker
- Olivenolje
- Salt & pepper
Fremgangsmåte
Andelårene ble saltet og pepret og fikk ligge et par timer. Deretter ble de krydret med garam masala. La andelårene i en ildfast form. Strødde litt garam masala i bunnen av formen også. La fire ca. 2 cm tykke aubergineskiver og to halve tomater ved siden av. La tomatstilkene oppå andelårene. Tomatstilker gir veldig god smak. Saltet og pepret grønnsakene før hele formen ble satt inn i ovnen. Ca. halvveis inn i steketiden tok vi raskt ut formen og helte andefettet fra formen over grønnsakene og andelårene. Brukte en spiseskje til å fordele fettet utover formen.
Stekte tomatene og auberginen litt i stekepanne etter ovnen.
Søtpoteten ble delt i biter/små staver og kokt. Deretter helte vi av vannet og avkjølte litt før vi tok i crème fraîche.
Skjærte sjalottløken i staver/skiver og hvitløk og ingefær i små biter. Stekte alt kjapt i samme panne og helte det så over søtpotetsalaten. Hadde selvfølgelig også i litt andefett fra formen.