Båtmat #26: Indisk lammegryte med potetmos

En litt annerledes måte å tilberede lammelår på! Fordi gryten er litt spicy, er det veldig godt å servere med en myk og rund potetmos. Bruk de grønnsakene du ønsker. Vi brukte de vi hadde, men kunne godt hatt enda mer grønnsaker i.

DSC_6907
Deilig!

Ingredienser

  • 1 lammelår
  • Krydder: Garam masala, litt tandoorikrydder, litt cayennepepper, korianderfrø og spisskummenfrø
  • Rester av hvitvin og rødvin (ca. 1 dl av hver)
  • 1 kartong kokoskrem (250 ml)
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 vårløk
  • 1 spisspaprika
  • 1 liten squash
  • 5 poteter
  • Smør
  • Olivenolje
  • Parmesan
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte
Gryte:
Del lammekjøttet i biter og krydre. La det ligge en stund før du begynner å steke det.

DSC_6891
Vi brukte disse krydderne

Det er mye kjøtt på et lammelår så du må nok steke i flere omganger. Legg kjøttet over i en trykkoker etter hvert som du steker. Del squash i biter og stek litt før du har den i trykkokeren. Del paprika i biter, hakk vårløk og chili og ha i trykkokeren. Hell i litt vin, en kartong kokoskrem og 2 ss tomatpuré. Sett på lokk og la det trykkoke i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

DSC_6889 DSC_6890

DSC_6893 DSC_6892

Potetmos:
Skrell potetene, del dem i biter og kok til de er ferdige. Hell av vannet, ha i en god smørkladd og mos sammen. Rasp parmesan over til slutt og bland inn. Smak til med salt og pepper.

DSC_6901
Parmesan i potetmos er supergodt!
DSC_6911
Nyt!

Legg igjen en kommentar