Lyst på noe godt til dessert i helgen? Da anbefaler vi at du tester ut disse sjokoladefondantene! De er frie for gluten, hvitt sukker og melkeprodukter (hvis du bytter ut smøret). De ble kjempegode! Creamy, søte og mektige. Og faktisk ganske så sunne!
Tid: 30 min
Antall: 4 stykk (eller 3 store som oss)
Ingredienser
- 3 egg
- 75 gram kokosblomstsukker
- 75 gram smør (evt. et melkefritt alternativ som kokosolje)
- 100 gram mørk sjokolade (vi brukte mest 70%, men også litt 86% og 90%)
- 50 gram teffmel
Fremgangsmåte
Smelt smør og sjokolade sammen i vannbad.
Visp egg og kokosblomstsukker lett sammen.
Tilsett teffmel i eggeblandingen. Rør til den blir klumpfri. Tøm sjokoladeblandingen oppi og rør til du har en fin og glatt konsistens.
Fordel blandingen i små skåler eller muffinsformer, ca. 3/4 fulle.
Stek på 200 grader i ca. 15 min hvis du bruker skåler og litt kortere hvis du bruker muffinsformer av papir eller lignende. Fondantene skal heve litt og ikke være klissete på utsiden, men rennende midt inni. Det er bedre å steke dem litt for kort enn litt for lenge da de stivner litt etter hvert som de blir kaldere.
Server varme, alene eller med vaniljeis! <3