Båtmat #28: Breiflabb med ruccola- og korianderpesto

DSC_6802I Stornoway, på ytre Hebridene, fikk vi tak i fersk breiflabb. Vi tilberedte den med pesto laget av koriander og ruccola og serverte den med en miks av ulike typer ris.

Ingredienser

  • To breiflabbfileter
  • Ruccola
  • Koriander
  • 1 chili
  • 3 hvitløksfedd
  • Extra virgin olivenolje
  • Salvieurtesmør (smør, salvie, hvitløk og salt mikset sammen)
  • Aromasjampinjong
  • Rismiks (rødris, svart ris og naturris)

Fremgangsmåte
Kok risen etter anvisningen på pakken. Vi hadde ferdigkokt ris fra en tidligere middag.

Salt fiskefiletene og la dem ligge i ca. 30 minutter.

Lag pesto av koriander, ruccola, hvitløk og chili i en food processor eller med en stavmikser. Legg pesto over fiskefiletene. Sett fisken i ovnen til den er ferdig, ca. 15 minutter, men kommer an på ovn og temperatur.

DSC_6789
Pesto på fisken og så inn i ovnen

Kutt sopp i biter og stek først på én side uten fett for å få ut fuktigheten. Tilsett deretter urtesmør og ferdigkokt ris. Stek til risen er varm og begynner å bli litt sprø.

DSC_6790
Stek sopp..
DSC_6796
.. tilsett deretter urtesmør..
DSC_6798
.. og så ris

Server fisken på en seng av ris med pesto på toppen!

DSC_6804

Ps! Vi brukte aluminiumsfolie under fisken. Du har kanskje hørt at det ikke er så bra? Det er sant. Aluminium er et tungmetall og ikke noe du skal få i deg store mengder av. Aluminium lekker ut i maten dersom den er tilsatt noe surt, så vær obs på det. Denne retten er uten noe surt så her går det greit.

DSC_6801

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar