I Stornoway, på ytre Hebridene, fikk vi tak i fersk breiflabb. Vi tilberedte den med pesto laget av koriander og ruccola og serverte den med en miks av ulike typer ris.
Ingredienser
- To breiflabbfileter
- Ruccola
- Koriander
- 1 chili
- 3 hvitløksfedd
- Extra virgin olivenolje
- Salvieurtesmør (smør, salvie, hvitløk og salt mikset sammen)
- Aromasjampinjong
- Rismiks (rødris, svart ris og naturris)
Fremgangsmåte
Kok risen etter anvisningen på pakken. Vi hadde ferdigkokt ris fra en tidligere middag.
Salt fiskefiletene og la dem ligge i ca. 30 minutter.
Lag pesto av koriander, ruccola, hvitløk og chili i en food processor eller med en stavmikser. Legg pesto over fiskefiletene. Sett fisken i ovnen til den er ferdig, ca. 15 minutter, men kommer an på ovn og temperatur.
Kutt sopp i biter og stek først på én side uten fett for å få ut fuktigheten. Tilsett deretter urtesmør og ferdigkokt ris. Stek til risen er varm og begynner å bli litt sprø.
Server fisken på en seng av ris med pesto på toppen!
Ps! Vi brukte aluminiumsfolie under fisken. Du har kanskje hørt at det ikke er så bra? Det er sant. Aluminium er et tungmetall og ikke noe du skal få i deg store mengder av. Aluminium lekker ut i maten dersom den er tilsatt noe surt, så vær obs på det. Denne retten er uten noe surt så her går det greit.
Håper det smaker!