Alle elsker pasta! Sånn er det bare. Men alle mager elsker dessverre ikke pasta. I dag var vi så heldige å finne pasta laget på kikertmel på Isle of Scilly. Interessant, tenkte vi.. null gluten er jo alltid en fordel! Og ikke så verst på karbo heller. Vi feiret med å lage pasta carbonara. Oppskriften kan lett gjøres melkefri, så vel som glutenfri, ved å bruke kokosolje til steking og kun Pecorino, en geitost, i sausen.
Ingredienser
- 100-150 gram valgfri pasta, vi brukte fusilli laget på kikertmel
- En pakke bacon
- 2 vårløk
- 4 fedd hvitløk
- 2 store sopp, vi brukte aromasjampinjong (tørket sopp er et bra alternativ)
- 1 kartong med kokoskrem
- 1 egg
- En blanding av raspet Pecorino og raspet Parmesan, eller kun Pecorino for melkefritt (laget på geitemelk)
- Smør/kokosolje til steking
- Salt & pepper
- Evt. valgfrie ferske urter til servering
Fremgangsmåte
Pastaen kokes som anvist på pakken. Kikertpastaen skulle koke i 4-5 minutter.
Begynn med å steke sopp uten noe fett, på den ene siden, for å få ut fukt. Tilsett så smør og/eller kokosfett og hakket bacon. Stek videre. Deretter tilsetter du hakket løk. Så hakket hvitløk. Deretter kokoskrem og kok opp. Skru så av varmen og tilett ett helt egg, raspet ost og ferdigkokt pasta. Bland alt godt sammen, salte og pepre og la det hvile under lokk en liten stund.
Tilsett gjerne ferske urter før servering, f.eks. persille. Vi hadde ikke tilgang på urter i dag dessverre. Vi bor jo tross alt i en båt 😉
Nyt carbonaraen med et glass rødt! Økologisk selvfølgelig (vi vil jo ikke at du skal få hodepine…).