Vi kjøper ofte hele lammelår og har på lur i fryseren. Det er billig, kjempegodt og vi har mat i mange dager. Birk er også veldig glad i lam, og i tillegg får vi jo gratis kraftbein! Vi har med wonderbag i båten (ikke spons), og kan derfor lage deilig kraft så ofte vi vil uten å bruke mye gass.
![](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2018/07/P1044049-e1530772282185.jpg)
Ingredienser
- Lammelår oppskåret i biter
- Olivenolje og valgfrie krydder til marinering (chili, kummin, karri, salt, pepper)
- Bare Bra Superris med quinoa, bokhvete og sortøyebønner
- Pesto
- Baba ganoush (vi hadde ikke tahini/sesampasta så vi brukte pinjekjerner)
- Champignon
Fremgangsmåte
Vi begynte med å skjære opp kjøttet og marinere i olivenolje, krydder, salt og pepper. Det fikk stå en times tid før vi begynte å grille (jo lenger, jo bedre).
![](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2018/07/P1044052-e1530772354552.jpg)
I tillegg til lam grillet vi champignon.
Superrisen la vi i bløt på morgenen (vann + salt + eddik/sitron). Før vi skulle bruke den, skyldte vi den godt, til vannet var klart. Deretter kokte vi den i 20 minutter.
Det er lurt å bløtlegge og skylle korn, nøtter, frø, ris, belgfrukt og quinoa for å bryte ned antinæringsstoffer og fjerne såpestoff, som disse matvarene er rike på. Dette gjør det lettere å fordøye og mer næringsrikt.
Pesto hadde vi laget på forhånd, og ved å klikke på linken i ingredienslisten, kan du se fremgangsmåte. Eventuelt kan ferdig pesto kjøpes.
Baba ganoush har vi også postet oppskrift på før. Denne gangen brukte vi pinjekjerner i stedet for tahini. Det ble kjempegodt! Vi helte også litt pesto oppi til slutt fordi vi ikke hadde fersk persille. Det tok den til nye høyder!
![](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2018/07/P1044054-e1530772366929.jpg)
Enkel, deilig og sunn middag <3
![](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2018/07/P1044058-e1530772490657.jpg)
![](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2018/07/P1044062-1-e1530772406656.jpg)