Mindre matsvinn, mer høne

Mindre matsvinn, mer høne

De fleste har vel fått med seg debattene om matsvinn og hønsegassing? Vi liker å bruke god tid på å lage mat. Vi bruker mye kraft i maten vi lager, og den gjør seg ofte helt selv i Wonderbagen. Hønsekraft er kjempegodt, billig og miljøvennlig. Vi kjøper derfor ofte frossen økologisk høne og koker kraft på. Kjøttet kan være litt seigt, men dersom gryta får stå lenge nok, blir kjøttet ganske mørt, og kraften ekstra smakfull. Birk er veldig glad i høne, så en høne blir som regel flere porsjoner med deilig kraft, flere måltider til Birk og en deilig lunsjsuppe til oss.

Høne + grønnsaker skal bli deilig kraft

Vi prøver også å begrense matsvinn, spesielt fordi vi hovedsakelig kjøper økologiske grønnsaker, og da er restesuppe fantastisk. Med en god kraft som base forvandles slappe, fargeløse grønnsaker til en deilig rett.

Kokkens utsikt

I denne suppen brukte vi en blanding av hønsekraft og kyllingkraft, en halv sliten kålrabi, grønnkål som hadde blitt gul og fersk løk, hvitløk, ingefær og østerssopp. I hønsekrafta hadde vi også hatt i løk, hvitløk, chili og ingefær, så den var ganske spicy.

Suppeingredienser

Ingrediensene kan selvfølgelig varieres i det uendelige. Så lenge man har en god kraft som base, blir suppa bra uansett. Bruk opp grønnsaks- og kjøttrester, tilsett linser, bønner, kikerter, pølse, skinke, bacon, tørket sopp eller hva du nå enn måtte på lager. Det geniale med restesupper er jo nettopp å bruke opp restene 😉

Ingredienser

  • Hønse- og kyllingkraft
  • Østerssopp
  • Kålrabi
  • Løk
  • Hvitløk
  • Ingefær
  • Grønnkål
  • Høne
  • Tamari (soyasaus), salt og pepper

Fremgangsmåte

Vi hadde på forhånd kokt kraft på høne, løk, hvitløk, chili og ingefær. Dagen etter kokte vi krafta videre sammen med et kyllingskrog. Resultatet ble en utrolig smakfull, feit og spicy kraft.

Kålrabien ble kuttet i små terninger, soppen og grønnkålen revet med hendene, hønsekjøttet skjært i biter og resten av ingrediensene finhakket. Vi begynte med å steke sopp og kålrabi, deretter løk, og så hvitløk og ingefær. Krafta ble så hatt i, og så hønsekjøttet og grønnkålen. Smaken ble justert med salt, pepper og tamari.

Enkel, næringsrikt og smakfullt. Og ikke minst, miljøvennlig og økonomisk.

Vi spiste suppa på vei inn til Ylvingen

Legg igjen en kommentar