Økologisk i Stavanger

Stavangerregionen omtales ofte som Norges svar på den franske matregionen Lyon. Vi måtte derfor finne ut om byen hadde noe økologisk å tilby.

Vårt første stopp var Mathallen.

DSC_4050

Fra hjemmesiden deres kan vi lese:

Mathallen Stavanger skal være folkelig, ha fokus på kvalitet, og gi Stavanger tilgang til ferske og lokale matvarer.
Vi er først og fremst en butikk, og har i tillegg til utsalget, kurs og arrangement, og flere mindre produksjonsbedrifter som ysteri, salatproduksjon og bryggeri holder også til vegg i vegg.

DSC_4056

DSC_4055

DSC_4060
Økologisk paleo granola
DSC_4058
Stavanger Brygghus ligger i enden av lokalet

Mathallen hadde ok utvalg, men det kunne med fordel vært enda mer ferskvare, økologisk og lokalt. Vi fikk et minikurs i ølbrygging av Stavanger Brygghus da. Det var artig.

Ellers hadde de en del ost, hermetikk, mel, te og snop. Mathallen lå også litt utenfor sentrum så det var ikke mye liv der på en torsdag. Vi endte ikke opp med å kjøpe noe, men gikk heller videre.

Neste stopp var Økologiske Dagligvarer AS.

DSC_4073

Det finnes en butikk på Ullandhaug Økologiske Gård ved Ullandhaug og en i Stavanger sentrum. Vi gikk til den i sentrum.

Butikkene er spesialbutikker for økologisk mat, miljøvennlige husholdningsartikler og naturkosmetikk.

De hadde mye fersk økologisk mat man ikke så lett finner andre steder. Vi kjøpte blant annet med oss fersk og tørket gurkemeie (bruker det blant annet i detox-shoten vår), litt grønnsaker, økologisk speltmel (blir surdeigspizza i helga!), økologisk kylling og KYLLINGHJERTER! Innmat er jo supermat på høyt nivå så vi klarte ikke å la være. Noen som har tips til tilberedningsmetode?

DSC_4068
Litt skeptisk til kyllinghjerter, men hva gjør man vel ikke for helsa?

DSC_4069

DSC_4070

Siste stopp var Døgnvill Burger. NAM! En av de beste burgerne vi har smakt!

13234810_10157186177635144_1722809868_oDe skriver selv:

For å lage den beste burgeren smakte vi oss gjennom alle typer kjøtt, brød og tilbehør.
Til slutt endte vi på ren høyrygg av storfe fra Jæren Smak, kvernet av Albert Idsøe i Stavanger. Burgeren legger vi på et nystekt, økologisk brød og vi bruker alltid ferske grønnsaker.
Ja, og så lager vi tilbehøret og sausene selv. Fra scratch, hver dag.

Vi bestilte søtpotet fries med aioli, coleslaw og Cheddar & Bacon-burger (pluss for glutenfritt brød). MEN, det beste av alt var at de solgte øl fra Meinklang (eget innlegg kommer). Biodynamisk øl laget på urkorn (spelt, emmer og enkorn)! Kan det bli bedre? Mmmmmm! Ny favoritt, uten tvil!

En perfekt avslutning på en innholdsrik dag!

Dagen etter dro vi til Stavanger Kaffebrenneri, som selger den økologiske kaffen vi alltid kjøper til skolen (eget innlegg kommer).

Hittil er det nok Stavanger som leder på økofronten!

13236203_10157186177795144_34110620_n 13242073_10157186178365144_1971655045_o 13214965_10157186178225144_137120980_o

En kommentar om “Økologisk i Stavanger

Legg igjen en kommentar