Reine og den vakre Bunesstranden

Reine og den vakre Bunesstranden

Etter en liten tur og lunsj i Sørvågen satte vi kursen mot Reine. Det var en kort, vindstille tur, og vi brukte tiden på å fiske og vaske fendere. I Reine fikk vi plass på utsiden av en av båtene til Seil Norge, og vi fikk mange gode tips av dem. De dro etter en times tid og vi fikk bryggeplassen.

Dagen etter var planen å ta jolla inn til Bunesstranden. Signy håpte også på å få bestige Helvetestinden. Før vi kunne dra brukte Truls mye tid på å få tak i diesel. Det var for grunt til å gå inn med båten å fylle, så han fikk låne en 20-liters dieselkanne på Circle K og kjørte frem og tilbake med jolla for å fylle den opp. Etter noen timer var vi endelig klare. Vi tok en snarvei under en bro, som det kun gikk an å komme gjennom på høyvann. Vi måtte ro gjennom, men det gikk akkurat. Vi fortsatte inn Reinefjorden, forbi Vindstad og inn i Bunesfjorden, hvor vi fortøyde jolla til en stein.

Deretter gikk vi til Bunesstranden, en enorm sandstrand som ligger ved foten av Helvetestinden på vestsiden av Moskenesøya. Stranda vi besøkte på Værøy skulle være verdens 23. fineste. Vi synes at Bunesstranden var enda finere! Stranda er en flott plass å få et komprimert bilde av forskjellen mellom ytter- og innersida av Lofotøyene, og det eneste besøket vi hadde på yttersida.

Truls prøvde seg på litt bading (iskaldt!), Birk sovna i meisa og Signy fikk ikke gått på Helvetestinden. Neste gang kanskje. Uten Birk. Uansett så var dette den fineste og mest overraskende opplevelsen vi hadde i Lofoten. Vi forventet ingenting, men kom til et av de vakreste stedene vi har besøkt i Norge. Vel verdt et besøk!

Reine

Vindstad og Bunesfjorden

Bunesstranden

Legg igjen en kommentar