Totalt misforstått kortreist mat!

Totalt misforstått kortreist mat!

På fredag seilte vi til Kirkehavn, som er et utrolig koselig og idyllisk lite sted. En gammel fiskehavn på Hidra rett utenfor Flekkefjord, som ligger rett etter Lista. Vi hadde fint seilvær rundt Lista, men ville besøke dette stedet før vi fortsatte vestover. På forhånd googlet vi stedet og kom over en lovende restaurant, som het Kongshavn Bryggerestaurant. Kongshavn ligger kun et par hundre meter fra Kirkehavn. Vi fikk ligge på gjestebrygga til restauranten, som så litt skrøpelig ut, men det var meldt null vind om natten så det gikk helt greit.

På vei til Kirkehavn
Nydelig utsikt

nettsidene til Kongshavn Bryggerestaurant kunne vi lese:

Vi ønsker å bruke de beste råvarene vi kan få tak i fra distriktet om det er sjømat, kjøtt, grønnsaker, ville vekster og produkter fra lokale produsenter. Vi ønsker å servere tradisjonelle smaker med vår egen vri. Vi vil bruke de beste og ferskeste råvarene vi kan få tak i. Med havet som nærmeste nabo vil fisk og skalldyr være et selvskrevet innslag i våre menyer.

Dette er gull i våre ører! Vi spiser ikke veldig ofte ute, men denne gangen ville vi teste ut lokal mat. De holder jo til i et område som er fantastisk rikt på fisk og beitende dyr. Fiskebåtene legger til bare et slukkast unna og på nesten hver gresstust står det geiter og sauer og koser seg.

Kirka i Kirkehavn ligger helt ut mot havet

Vi var nok de eneste gjestene denne kvelden (fordi det var en inneklemt helg) og ble godt tatt i mot. Kokken kom selv ut og forklarte menyen. De hadde også Meinklang sin sprudlende rosévin, som er en av våre favoritter. Spesielt 2015-årgangen, som de hadde her, er veldig god.

En biodynamisk favoritt!

Den store skuffelsen

Vi har nok blitt en smule for kresne, men når de serverer oppdrettsfisk og kaller den kortreist, siden den er produsert i en dal rett i nærheten, så holder ikke det mål. På vei inn så stoppet vi opp og slapp ned snøret. Det er ikke ofte vi får fisk, men denne gangen fikk vi en nydelig sei på rundt 2 kg. Vi lagde mat til Birk av leveren og litt av kjøttet. Vi kokte også kraft, og sammen med smør og litt søtpotetmos ble det den ultimate barnemat, som gikk ned fortere enn vi klarte å mate han.

Truls fikk endelig fisk!
Noe Birk ble svært glad for

Kortreist mat betyr ikke kort vei til fabrikken, eller kort vei til oppdrettsanlegget. Det betyr en lokal fisker, en lokal bonde, eller en lokal kjøttprodusent som lager mat med kjærlighet og omtanke. Det var dessverre ikke dette vi ble servert her.

Forretten var snøkrabbe
Og hovedrett var piggvar

Kognshavn Bryggerestaurant var et veldig koselig sted. Vi hadde det hyggelig, det var god mat, god service og en hyggelig atmosfære, og naturen rundt er fantastisk, men vi forventet litt mer av råvarene. Når det er sagt, så anbefaler vi alle som er i området å stikke innom Kirkehavn. Og dersom du også tar turen innom Kongshavn Bryggerestaurant, bør du spørre etter villfisk. Dersom mange nok spør, går det kanskje opp et lys for dem 🙂

På tur i Kirkehavn. Vagabond i bakgrunnen       

Legg igjen en kommentar