Båtmat #22: Anguskjøttboller med fargerikt tilbehør

DSC_6444
Kjøttboller med en litt annen vri

Det er ikke så ofte vi finner god kjøttdeig. I går var vi så heldige å finne kjøttdeig fra gressfôra Angus. Da måtte vi lage kjøttboller. Av mange regnes Angus som den perfekte kjøttferase med høy grad av intramuskulært fett. Kjøttet var både mørt og saftig så kjøttbollene ble veldig gode. Vi valgte et litt mer fargerikt tilbehør enn normalt, med saft fra ovnsstekt sitron over. Kjøttboller som egentlig er litt kjedelig, ble plutselig en spennende og smakfull rett!

Ingredienser
Kjøttboller

  • 1 pakke Anguskjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 ss potetmel
  • 3 hvitløksfedd
  • Korianderfrø
  • Fennikelfrø
  • Spisskummenfrø
  • Cayennepepper
  • Salt & pepper

Grønnsaker

  • 1 søtpotet
  • 1 pastinakk
  • 10 reddiker
  • 5-6 vårløk
  • 1 spisspaprikaer
  • 4 små løk
  • 2-3 selleristenger
  • Noen cherrytomater + stilk
  • 1 sitron
  • Spisskummenfrø

Saus: Samme saus som vi brukte på denne pizzaen

Fremgangsmåte
Vi begynte med å forme kjøttboller, som fikk stå en liten stund, og koke grønnsaker. Mens grønnsakene kokte, hakket vi opp resten av grønnsakene. Sausen hadde vi laget på forhånd denne gangen.

Kjøttbollene
Bland alle ingrediensene og mos/rør godt sammen. Bestem kryddermengden selv, men det er godt med litt spicy kjøttboller. Form kjøttboller og stek i olivenolje eller smør. Legg dem i tomatsausen etterhvert som de er ferdige.

DSC_6421
Form kjøttboller

Tomatsaus
Bruk sausen fra denne oppskriften.

DSC_6435
Stek dem og legg dem i tomatsausen etterhvert som de er ferdige

Grønnsakene
Kutt opp grønnsakene utenom cherrytomatene. Søtpotet og pastinakk kuttes i store biter. Reddikene kuttes i fire, vårløk og løk finhakkes og paprikaen og sellerien kuttes i skiver. Legg alle grønnsakene utenom pastinakk og søtpotet i en ildfast form. Bland sammen. Kutt en sitron i fire og legg en bit i hvert hjørne.

DSC_6423
Kutt grønnsakene
DSC_6419
Legg dem i en ildfast form..
DSC_6428
.. med sitron

Kok søtpotet og pastinakk i samme gryte i ca. 10-15 minutter (til de blir litt møre). Når søtpoteten og pastinakken er ferdigkokt, heller du av vannet og tilsetter noen spiseskjeer med smør, andefett og olivenolje. Og litt ekstra spisskummenfrø. Bland sammen og hell blandingen over grønnsaksformen når fettet har smeltet. Legg tomatstilkene over (gir god smak). Sett formen inn i ovnen til grønnsakene er ferdige.

DSC_6425
Kok søtpotet og pastinakk..
DSC_6430
.. og legg dem over de andre grønnsakene i formen. Sett så i ovnen

Server kjøttbollene i tomatsausen med grønnsaker ved siden. Press den ovnsstekte sitronen over grønnsakene. Nydelig!

DSC_6440
Finito!
DSC_6441
Server kjøttbollene med grønnsakene
DSC_6442
Og press sitron over!

Legg igjen en kommentar