Grillet lam med baba ganoush og pesto

Grillet lam med baba ganoush og pesto

Vi kjøper ofte hele lammelår og har på lur i fryseren. Det er billig, kjempegodt og vi har mat i mange dager. Birk er også veldig glad i lam, og i tillegg får vi jo gratis kraftbein! Vi har med wonderbag i båten (ikke spons), og kan derfor lage deilig kraft så ofte vi vil uten å bruke mye gass.

I lagunen på Storfosna

Ingredienser

Fremgangsmåte

Vi begynte med å skjære opp kjøttet og marinere i olivenolje, krydder, salt og pepper. Det fikk stå en times tid før vi begynte å grille (jo lenger, jo bedre).

Lam og sopp på gassgrillen

I tillegg til lam grillet vi champignon.

Superrisen la vi i bløt på morgenen (vann + salt + eddik/sitron). Før vi skulle bruke den, skyldte vi den godt, til vannet var klart. Deretter kokte vi den i 20 minutter.

Det er lurt å bløtlegge og skylle korn, nøtter, frø, ris, belgfrukt og quinoa for å bryte ned antinæringsstoffer og fjerne såpestoff, som disse matvarene er rike på. Dette gjør det lettere å fordøye og mer næringsrikt.

Pesto hadde vi laget på forhånd, og ved å klikke på linken i ingredienslisten, kan du se fremgangsmåte. Eventuelt kan ferdig pesto kjøpes.

Baba ganoush har vi også postet oppskrift på før. Denne gangen brukte vi pinjekjerner i stedet for tahini. Det ble kjempegodt! Vi helte også litt pesto oppi til slutt fordi vi ikke hadde fersk persille. Det tok den til nye høyder!

Baba ganoush

Enkel, deilig og sunn middag <3

Signy sin måte å legge opp maten på..
.. og Truls sin måte  

Legg igjen en kommentar