Endelig en restaurant vi anbefaler!

Endelig en restaurant vi anbefaler!

Det er ikke ofte vi kommer med restaurantanbefalinger, men dette stedet må vi bare dele med dere! Etter en liten uke i Trondheimsfjorden, seilte vi opp til Sossvika. Vi er dårlige til å planlegge, og valget om å dra til Sossvika ble tatt i siste liten, rett før vi kom frem. Vi var litt usikre på hvor vi skulle legge oss, og spurte på Facebook i en av seilergruppene. Vi fikk mange tips, blant annet Sossvika.

Hosnavika

Vi angret ikke på valget! Rett ved siden av Sossvika ligger Hosnavika. Der er det en stor sandstrand, som gir assosiasjoner til Danmark og øyene utenfor. Midt på stranda ligger Stokkøya Sjøsenter. Der er det både overnattingsmuligheter og strandbar. Vi hadde fått tips om å spise blåskjell der, så vi tok turen innom.

Strandbaren på Stokkøya Sjøsenter

Vi bestilte blåskjell, og fikk servert et stort fat med deilige blåskjell i kraft av chili, hvitløk, koriander og kokos. Det er lenge siden vi har fått så god kraft!

Servicen var også veldig bra. Vi spurte om de kunne lage en barneporsjon til Birk av torsken, som også var på menyen. Egentlig var barnemenyen pølse, men det sto i parentes at alle rettene kunne tilpasses barn. Vi benyttet oss derfor av tilbudet, og Birk fikk torsk med potet og litt grønnsaker, og to store terninger med smør på siden. Det er første gang han har fått egen mat på restaurant, og han koste seg skikkelig!

En ivrig liten kar som vil spise torsken sin selv

Et annet stort pluss var at de hadde mange ulike økologiske viner. Som regel finner vi maks én på menyen, men her var det mye å velge mellom. Truls tok seg også en tur inn på kjøkkenet, og pratet litt med kokkene. De var enige i at enkel mat, med gode, lokale råvarer, er nøkkelen til en deilig middag.

Virkelig verdt et besøk! 5 stjerner!

Flinke kokker som har forstått hvordan man lager god mat!
Gode, mette og fornøyde <3

Legg igjen en kommentar