Reisen fortsetter mot Middelhavet

DSC_3810
Vagabond i Kristiansand

I kveld går reisen vår endelig videre!

Vi har helt siden slutten av april vært på seiltur med Vagabond. Første del av turen gikk fra Tønsberg til Bergen, hvor vi hadde et lite opphold mens vi dro hjem og jobbet. Neste del gikk fra Bergen til Kristiansund, hvor vi besøkte familie. Deretter dro vi over til Shetland, Orknøyene og ned til Skottland, gjennom Caledoniakanalen, og rundt Hebridene. Vi forlot båten i Troon, i Skottland, og dro hjem et par uker for å jobbe. I kveld reiser vi tilbake igjen og i morgen begynner neste del av eventyret vårt.

Du lurer kanskje på hvorfor vi gjør dette? Og hvordan vi har muligheten til det?

Vi har allerede skrevet litt om hvem vi er og hva vi driver med her. Vi jobber begge to ved Tunsberg Medisinske Skole, en privat skole innenfor ernæring, naturmedisin og helse. Det meste av jobben vår kan gjøres fra Mac’n så lenge vi har bra Internett. Det har derfor vært mulig å være borte så lenge om gangen. Vi må likevel hjem innimellom og ta oss av ting på skolen.

DSC_3597
Jobbe kan vi lett gjøre fra båten

Målet vårt mens vi seilte langs Norskekysten var å møte tidligere og nåværende studenter, intervjue dem og blogge om det. Altså markedsføre alle de dyktige terapeutene vi utdanner ved skolen. Vi var også innom lokale matprodusenter og lette etter økologisk og bra mat i områdene vi dro til. Det var veldig spennende og lærerikt. I loggen kan du lese om alt vi har gjort og opplevd.

13112820_1808338312719864_4236091886835170631_o
Gro fra Den lille juicefabrikken 

Vi er over gjennomsnittet opptatt av mat og ernæring. Vi ønsker, med denne bloggen, å vise hvor lett det er å spise sunt og næringsrikt, og hvor godt det kan smake. Og at det ikke er vanskelig å lage god mat selvom man er i en båt. Mange tror merkelig nok at man må leve på hermetikk og knekkebrød.. Vi har derfor postet en god del oppskrifter i tillegg til intervjuene.

DSC_4247
Det er ikke bare enkelt å lage mat mens man seiler på skrå….
DSC_5129
.. men vi får det til!

Nå går veien videre mot Middelhavet. Vi reiser fra Troon så fort som mulig og over til Belfast i Nord-Irland. Herfra skal vi innom Isle of Man, Wales, Sør-England og Frankrike, før vi krysser Biscaya og seiler videre til Portugal. Avhengig av vær og tid, så er det mulig vi følger kysten langs Biscaya.

Vi har lyst å sette igjen båten i Portugal (eventuelt i Spania) i vinter og tar veldig gjerne i mot tips om gode og trygge havner. Vi reiser hjem igjen om et par måneder, men skal etter hvert seile videre inn i Middelhavet.

DSC_5607
Snart går veien videre over enda mer åpent hav..

Der skal vi fokusere på middelhavskostholdet og se om de faktisk lever så sunt som det blir hevdet. Middelhavet består av vidt forskjellige kulturer, og dessverre er også disse påvirket av moderne matindustri og legemiddelindustri. Men vi skal spore opp og fortelle om de som forsøker å holde fast i matkulturen og se hva vi kan lære av dem.

DSC_5671
.. og snart blir oppskriftene våre middelhavsinspirerte!

Vi kommer til å fortsette å poste oppskrifter, men også skrive om landene og byene vi drar til, hvordan de lever der, hva de spiser og selvfølgelig komme med masse tips. Har de faktisk et middelhavskosthold? Det gjenstår å se. Vi gleder oss til å fortsette på reisen og er spente på hva vi vil lære og oppdage. Følg oss gjerne, både her, på Facebook og på Instagram (vagabond.tunmed).

utstyr
Pakket og klart til å dra av gårde igjen!

Og så litt mimring fra turen!

DSC_3490
Vagabond i Risør
DSC_4181
Vi hadde et aldri så lite uhell på vei til Haugesund
Smaksprøver
I Stavanger besøkte vi Stavanger Kaffebrenneri som selger økologisk kaffe
DSC_4068
På jakt etter mer økologisk i Stavanger
DSC_4131
Preikestolen
DSC_4491
Vi dro til Homlagarden i Hardanger..
DSC_4777
.. og til vakre Kalvåg..
DSC_4837
.. og til Loen i Stryn
DSC_4933 (1)
I Måløy møtte vi ernæringsterapeut Irene Landsverk
DSC_5480
Truls leker med drona si
DSC_5375
Vi har sett x antall lundefugler…
DSC_6399
… og minst like mange sauer
DSC_5488
Lerwick, Shetland
DSC_5580
Saftig skotsk and
DSC_5359
Lengst sør på Shetland
DSC_5460
Lammekoteletter ute i det fri
DSC_5556
Fair Isle
DSC_5732
En skikkelig omelett til lunsj holder oss mette i timesvis
DSC_5773 (1)
På vei gjennom slusene i Caledoniakanalen
DSC_5948
Pizza time!
DSC_5995
Slutten av kanalen og utsikt mot Ben Nevis
DSC_6123
Haggis er undervurdert <3
DSC_6098
Vakre Tobermory på Isle of Mull
DSC_6681
Tåkete på Isle of Skye
DSC_6411
Callanish Standing Stones på ytre Hebridene
DSC_6943
Snart framme i Troon og kan skimte Irland i det fjerne

Stay tuned! Mer kommer veldig snart 🙂

2 kommentarer om “Reisen fortsetter mot Middelhavet

 1. I Sines (litt syd for Lisboa) skulle vi kjøpe hamburgere i en liten butikk. Vi skulle ha 4, men de hadde bare 3. Men det var ikke noe problem sa de, for slakteren lå rett rundt hjørnet.
  Vi spurte slakteren om han hadde hamburgere, og det hadde han ikke, men det fikset han på 1.2.3. Det var rett og slett å ta kjøtt fra disken, male det i en kværn og presse ut fine hamburgere i en slags hamburgerpresse.
  Renere hamburgere får man vel ikke, og ikke minst laget mens vi så på. 🙂
  Krydder måtte vi ordne selv mens vi stekte hamburgerne i båten. 🙂
  Sines var forøvrig en veldig fin liten by med meget god havn, som definitivt bør besøkes.

  • Fikk ikke opp dette svaret før nå, men like hyggelig likevel. Ja, det er dette vi liker. Regner med at det smakte mye bedre enn ferdiglagd. Men så ferskkvernet kjøtt kan man også ta sjansen på å ikke ha helt gjennomstekt burger (noe man ellers alltid må).

Legg igjen en kommentar