Båtmat 31#: Spareribs under høytrykk

I går var det spareribs på menyen. Vi kjøper aldri ferdigmarinerte spareribs, men heller svineribbe og lager marinaden selv. Vi gjorde det veldig enkelt og tilberedte den i trykkoker. Resultatet ble kjempebra!

DSC00489

Ingredienser

  • 2 økologiske svineribber
  • Krydder: garam masala, korianderfrø, spisskummenfrø, fenikkelfrø
  • Sjalottløk
  • Ingefær
  • Hvitløk
  • Chili (vanlig + sterk)
  • Tomatpuré
  • Balsamicoeddik
  • Worcestersaus
  • Mellommørkt øl
  • 2 små søtpoteter
  • Vårløk
  • Smør
  • Olivenolje
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte
Svineribben ble delt i biter, krydret med garam masala og fikk ligge og godgjøre seg mens vi lagde marinaden.

DSC00418
Svineribbe klart til kutting
DSC00425
Finito!

Søtpotetene bakte vi hele i ovnen, i aluminiumsfolie, til de ble myke.

DSC00426DSC00431

Vi tørrstekte krydderet i stekepanna for å få enda mer smak. Tilsatte så hakket sjalottløk. Deretter hakket ingefær, chili og hvitløk. Vi pleier å ta så mye chili som vi tror er nok og så dobler vi mengden. Da blir det som regel bra 😉

DSC00433DSC00437

Deretter ble tomatpuré tilsatt. Den bør steke litt først for å få bort den bitre smaken. Dette kan man enkelt gjøre selvom det er annet i stekepannen. Bare skyv det andre til den ene siden og hell tomatpuré på den andre siden. Etter at tomatpureen hadde stekt litt, tilsatte vi mellommørkt øl for å tilføre søtsmak, balsamico og Worcestersaus. Helte sausen over kjøttet i trykkokeren, satte på lokket og lot det koke i 30-40 minutter.

DSC00444DSC00448DSC00450DSC00456

Rett før servering stekte vi hakket vårløk i smør.

DSC00480

Serverte spareribsene med bakt søtpotet fylt med vårløk og smør. Delicious!

DSC00485
Bilde tatt ute…
DSC00490
.. og inne!

Enjoy!

Legg igjen en kommentar