Det er vanskelig å få til en tynn og sprø skorpe når man lager sunnere varianter av pizza (premie til den som kan sende oss en god oppskrift!). Vi valgte derfor en vanlig bunn denne gangen (er jo tross alt fredag), men sausen, toppingen og tilbehøret var det mye gode næringsstoffer i.
Dersom du ønsker en sunnere variant, så finner du det her.
Ingredienser til saus
- Tørket steinsopp
- Hvitløk
- Sjalottløk
- Hakket tomat (en kartong)
- Tomatpuré
- Olivenolje
- Oregano
- Salt & pepper
Ingredienser til bunn
- Økologisk hvetemel
- 1/2 pose tørrgjær
- Vann
- 1 ts salt
Topping
- Tre ulike italienske pølser: salami, chorizo, parmaskinke
- Tre ulike oster: chevre, fast geitost og manchego
Hvit pizzasaus
- Crème fraîche
- Hvitløk
- Olivenolje
- Paprikapulver
Fremgangsmåte
Begynn med sausen. Bløtlegg soppen i vann en stund før den stekes (ta vare på vannet). Deretter tilsettes løk, så hvitløk, så tomatpuré. Når tomatpureen er ferdig (når den begynner å bli litt tørrere) så heller du i bløtleggingsvannet fra soppen og så hakkede tomater. Krydder til slutt. La sausen koke til den ikke smaker bittert lenger.
Deigen lages på vanlig måte. Det vil si at alt blandes sammen i en bolle til du får en fast og fin deig. Deretter kjevler du ut deigen og topper med saus, pølser og ost. Stekes i ovnen til osten begynner å bli gyllen og bunnen er sprø.
Server gjerne med en frisk salat, hvit pizzasaus og pesto.
2 kommentarer om “Båtmat #20: Fredagspizza”