Båtmat #21: En litt sunnere pizza

DSC_6304
Litt sunnere pizza

Her kommer et sunnere alternativ til pizza til dere som ikke liker eller har surdeigsstarter. Vi har tidligere postet oppskrift på pizza bakt med surdeig. Den er enda sunnere 😉 Og pizza bakt på vanlig måte. Den er FOR god!

Ingredienser
Tomatsaus

  • Sopp
  • Soltørkede tomater
  • Løk
  • Hvitløk
  • Cherrytomater med stilk
  • 1 kartong hakkede tomater
  • Hvitvin

Deig

  • ½ pose tørrgjær
  • Teffmel
  • Økologisk hvetemel
  • Spelt fullkorn
  • Siktet emmer
  • Salt
  • Vann

Topping

  • Bacon
  • Tomatsaus
  • Chorizo/salami
  • Geitost
  • Fersk oregano

Fremgangsmåte
Begynn med sausen. Stek sopp, tilsett så soltørkede tomater og cherrytomater, så løk og så hvitløk. Deretter hakkede tomater og hvitvin. La det koke til den bitre smaken forsvinner.

DSC_6289
Ingredienser til tomatsaus

Bland sammen ingrediensene til deigen i en bakebolle. Vi brukte lik mengde av alle meltypene.

DSC_6293
Ulike meltyper…
DSC_6296
… som blir til deig

 

Bruk en slikkepott til å smøre deigen utover bakebrettet. Forstek bunnen til den blir litt sprø og gyllen.

Legg rå bacon på og putt inn igjen i ovnen. Etter noen minutter smører du tomatsaus over, legger på chorizo/salami, ost og oregano. Så inn igjen i ovnen til osten er gyllen og bunnen så sprø som den kan bli. Server med valgfri pizzasaus. Vi brukte denne!

DSC_6297
På med bacon etter at bunnen er forstekt..
DSC_6299
.. så tomatsaus og chorizo
DSC_6302
.. og så ost

Bunnen ble ikke sprø overalt, kun i kantene, men veldig god. Omtrent umulig å få sprø bunn uten kun hvetemel (fremdeles premie til den som tipser oss om en god oppskrift)!

DSC_6312
NAM!
DSC_6305
Håper det smaker!

En kommentar om “Båtmat #21: En litt sunnere pizza

Legg igjen en kommentar