Båtmat #19: Haggis ala Vagabond

DSC_6123
Haggis i ny drakt

Endelig fikk vi prøvd oss på haggis! Vi har ikke bestilt det på restaurant ennå, men kjøpte hos en slakter i Oban.

Haggis er en skotsk pølse som er laget av innmat av får blandet med løk, havregryn og krydder og kokt i en dyremage. Den kommer i pølseform, det vil si maten er stappet inn i et pølseskinn, men ved servering skjæres skinnet opp og retten spises som en kjøttmos. Haggis serveres vanligvis med «neeps and tatties» (kålrotstappe og potetmos).

Vi kjørte vår egen stil.

Ingredienser

  • Økologiske poteter
  • Haggis
  • Smør
  • 1 løk
  • 2 vårløk
  • Olivenolje
  • Fast hvit geitost
  • Fersk kruspersille
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte
Del potetene i båter og kok til de er ferdige. Vi hadde skallet på og brukte en grønnsaksbørste til å fjerne jord med.

DSC_6109 DSC_6111

Del haggisen i terninger og stek i smør. Rør godt. Hakk en løk og ha i. Stek videre. Ha så i vårløk, potetbåtene og olivenolje. Stek videre mens du blander godt. Til slutt smuldrer du hvit geitost over, har i mer smør, salter og peprer og blander godt. Strø over hakket kruspersille rett før servering.

DSC_6114 DSC_6115

Det smakte faktisk kjempegodt! Vi hadde ikke veldig høye forventninger, men det er absolutt noe vi kommer til å kjøpe mer av. Nam!

DSC_6123

Kilde: https://no.wikipedia.org/wiki/Haggis

Legg igjen en kommentar