I går seilte vi fra Santander til Ribadesella, en koselig liten fiskeby i provinsen Asturias i Nord-Spania. Her fant vi fersk hel kanin, blåskjell og scampi på det lille supermarkedet nær havna. Det ble dermed paella til middag. Den ble nydelig!
Ingredienser
- 1 hel kanin
- Frosne, ukokte scampi med skall
- Frosne blåskjell (dessverre ferdigkokte i vårt tilfelle)
- Grillet paprika
- Grønne oliven
- 4 små løk
- 4-5 fedd hvitløk
- 1/2 ts tørket chili
- 1/2 ts tørket safran
- En kvast med laurbærblad
- Paellaris
- 1 kartong hakkede tomater
- 1 glass hvitvin
- Olivenolje (ganske mye)
- Varmt vann
Fremgangsmåte
Vi begynte med å partere kaninen. Stekte den med olivenolje i trykkokeren. Tilsatte hakket løk og stekte litt til. Så hakket hvitløk, hakket grillet paprika og oliven. Så tørket chili, safran og laurbærblad. Hvis du ikke får tak i kanin så kan du også bruke kylling.
Lagde en liten åpning i bunnen på trykkokeren hvor vi helte risen. Tilsatte deretter varmt vann (nok til å dekke risen), hakket tomat og hvitvin. Satte på lokket og lot det stå i 15-20 minutter. Deretter ble scampi tilsatt og lokket satt på igjen. Til slutt ble blåskjellene tilsatt og det hele fikk stå en liten stund til.
Som vanlig fulgte vi ingen oppskrift og tok det litt som det kom. Det er ved å prøve og feile man lærer og på den måten man til slutt blir god 🙂