![dsc02098](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2016/09/DSC02098-200x300.jpg)
I går seilte vi fra Santander til Ribadesella, en koselig liten fiskeby i provinsen Asturias i Nord-Spania. Her fant vi fersk hel kanin, blåskjell og scampi på det lille supermarkedet nær havna. Det ble dermed paella til middag. Den ble nydelig!
Ingredienser
- 1 hel kanin
- Frosne, ukokte scampi med skall
- Frosne blåskjell (dessverre ferdigkokte i vårt tilfelle)
- Grillet paprika
- Grønne oliven
- 4 små løk
- 4-5 fedd hvitløk
- 1/2 ts tørket chili
- 1/2 ts tørket safran
- En kvast med laurbærblad
- Paellaris
- 1 kartong hakkede tomater
- 1 glass hvitvin
- Olivenolje (ganske mye)
- Varmt vann
Fremgangsmåte
Vi begynte med å partere kaninen. Stekte den med olivenolje i trykkokeren. Tilsatte hakket løk og stekte litt til. Så hakket hvitløk, hakket grillet paprika og oliven. Så tørket chili, safran og laurbærblad. Hvis du ikke får tak i kanin så kan du også bruke kylling.
![dsc02100](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2016/09/DSC02100-1024x683.jpg)
![dsc02106](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2016/09/DSC02106-1024x683.jpg)
![dsc02108](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2016/09/DSC02108-1024x683.jpg)
![dsc02109](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2016/09/DSC02109-1024x683.jpg)
![dsc02112](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2016/09/DSC02112-1024x683.jpg)
Lagde en liten åpning i bunnen på trykkokeren hvor vi helte risen. Tilsatte deretter varmt vann (nok til å dekke risen), hakket tomat og hvitvin. Satte på lokket og lot det stå i 15-20 minutter. Deretter ble scampi tilsatt og lokket satt på igjen. Til slutt ble blåskjellene tilsatt og det hele fikk stå en liten stund til.
![dsc02113](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2016/09/DSC02113-1024x683.jpg)
![dsc02114](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2016/09/DSC02114-1024x683.jpg)
![dsc02117](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2016/09/DSC02117-1024x683.jpg)
![dsc02118](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2016/09/DSC02118-1024x683.jpg)
![dsc02120](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2016/09/DSC02120-1024x683.jpg)
Som vanlig fulgte vi ingen oppskrift og tok det litt som det kom. Nøkkelen for å bli en god kokk er å ikke være redd for å teste ut nye ting, men heller bare prøve seg fram. Det er ved å prøve og feile man lærer og på den måten man til slutt blir god 🙂
![dsc02124](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2016/09/DSC02124-1024x683.jpg)
![dsc_7217](http://vagabond.tunmed.no/wp-content/uploads/2016/05/DSC_7217-1024x678.jpg)